Podpora poradců Podpora poradců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Střední odborné učiliště gastronomie, u Krbu 521, Praha 10
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Technické kreslení.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Efektivní spolupráce v oblasti prevence školního neúspěchu žáků.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Přednost početních operací
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
JAK TVOŘÍME UČEBNÍ TEXTY PRO ŠVP NA ZŠ LIBEREC, LESNÍ
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Podpora poradců Podpora poradců Mgr. Eva Mokrošová Ostrava 15.6.2011

Podpora poradců pro implementaci KR Projekt ESF v rámci Vzdělávání pro konkurenceschopnost Moravskoslezský kraj – 3. kolo výzvy pro GP Oblast podpory 1.3. Podpora poradců pro implementaci KR (1. 6. 2011 – 30. 6. 2012) 3 924 833,64 Kč

Bude Fungovat princip Sněhové koule ? KVIC, poradci tvořiví učitelé ostatní učitelé žáci - x

Organizační struktura KVIC projektový manažer - Eva Mokrošová věcný manažer - Jiří Tůma administrativa – Marcela Moravčíková, Eva Skrzypczáková Vývojový tým (VT) složený z jednotlivých týmů - poradců Vrcholový vývojový tým vytváří rámec pro vývoj vytváří rámec pro vzdělávání stanovuje úkoly pro vývojové týmy řídí práci vývojových týmů Tvořiví učitelé - vyhledávají texty, pilotují programy

KDO VŠE PŘIPRAVÍ? předpoklad: vstřícné vedení školy Poradci – členové vývojových týmů pro vzdělávací obory (Čj, ČAS, ČAP, I.st., M) intenzivní vzdělávání (RWCT a strategie, poradenské a metodické dovednosti) – přímá podpora) sdílení a vývoj v oblasti ČG (pátek) příprava vzdělávacích programů (4-8 h s využitím ČG) tvorba a realizace náslechových hodin Tvořiví učitelé ZŠ a SŠ= absolventi RWCT a MBTI s ochotou - se intenzivně vzdělávat - sdílet zkušenosti - s chutí měnit výuku sdílení zkušeností, spolupráce s poradci vyhledávání Pozoruhodných textů pilotáž programů s dětmi

Komunikace s VT DPP, měsíční výkazy – ukázka, pro každou činnost doložený zpracovaný materiál, pro schůzky prezenční listina) Katalog, informátor, web E-mail (naskenované přihlášky) Moodle – pro vnitřní komunikaci

Nabídka vzdělávání pro poradce a tvořivé učitele Letní škola MBTI (21.-25.8.) Čtenářské strategie pro ČAP (Dvorská, Olšáková) (29.-30.8.) RWCT pro pokročilé (16.-17.9., 7.-8.10) Čtenářské strategie pro Čj (Šlapal) (4.-5.11.) Čtenářské strategie pro ČAS (Poláková) (25.-26.11.) Čtenářské strategie pro I.st. - domluvit (18.-19.11.) Metodické a poradenské dovednosti (21-22.9.,17-18.10.,14.-15.11., 7.-8.12.; 13.-19.2. 2012) Kooperativní učení (5. - 7.1.2012) ICT pro poradce Evaluační seminář (24.-26.5.2012)

Co vyvíjet? Definice ČG VÚP, materiál ČŠI Metodiku čtenářských strategií a programů Sborník Pozoruhodné texty Seznam vhodných knih pro rozvoj ČG 16 jednodenních seminářů v rámci kraje pro podporu ČG Inovovaný školní vzdělávací program o ČG Zaměření – 8. ročník (rámec 6. a 7.r.) – I.st. - 5.ročník

Co bude Dále výstupem? Kontaktní seznam poradců pro funkční gramotnost Síť škol pro podporu ČG Nabídkový katalog se vzdělávacími programy pro ČG Nový portál KVIC Podpořené osoby – 452 osob 53 poskytovatelů služeb

Heuréka ! 30.6.2012