Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Učebna č patro 26. listopadu 2013 Název projektu: Logistická celoživotní akademie - rozšíření nabídky dalšího vzdělávání v logistické škole (reg.číslo:
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Průmyslová střední škola Letohrad
Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod září 2007.
Prezentace k projektu REPRO CV
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Opravář zemědělských strojů
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Programátor CNC strojů
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
v centrum celoživotního vzdělávání
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Personální plán pro podnikatelský plán
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na průzkumu se podíleli: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřad práce České republiky, krajská.
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
„Okna technickým oborům dokořán“
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Prezentace ITP PÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Ing. Jiří Kalina, ITP ÚP Louny, Ústecký kraj Miroslav Lenkvik, personální ředitel, Lostr a.s. Louny 29. 1. 2008

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Motto Ne všechny subjekty na trhu práce se dnes ztotožňují s konceptem nezbytné spolupráce firem a škol za přispění ÚP. Především při řešení strukturální nezaměstnanosti.

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Aktivity PZ 1.3.2 a TP 3.2.3 ITP a ÚP v Lounech a SŠZE Žatec uspořádali ve dnech 27.11. v Lounech a 29.11. v Žatci výstavu (trh vzdělávacích příležitostí) pod názvem „Vzdělávání 2008“ Kromě 27 škol zde měli své stánky i 3 zaměstnavatelé, výstavu navštívila takřka tisícovka žáků Cílem nebyla jen klasická výstava o vzdělávacích možnostech v regionu, ale i organizace „kulatých stolů“ mezi zaměstnavateli a školami. (TP 3.2.3)

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Zahájení Pracoviště ITP a IPS Dotazníkové šetření Jeden ze stánků

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu ITP provedl na výstavě dvě ankety, ze kterých zpracoval souhrnný statistický materiál. (aktivita PZ 1.3.2) Byla zpracována zvlášť anketa mezi: vystavovateli návštěvníky

Podmínky pro vznik spolupráce Zájem o různé obory – základní informace o představách žáků a jejich rodičů

Podmínky pro vznik spolupráce Proto se ITP snažil o propojení trhů pracovních a vzdělávacích příležitostí a jejich společné pořádání na jednom místě - využití přítomnosti zástupců škol a zaměstnavatelů k uspořádání „kulatých stolů“ (aktivita TP 3.2.3) Společné představení škol a zaměstnavatelů využilo ITP ÚP v Lounech k uspořádání „kulatého stolu“ pro zástupce školy SOŠT a SOU Louny a zaměstnavatele, firmu Lostr a.s. Louny Tím ITP přispěl k principu trojstranné spolupráce firma, škola, úřad práce.

Podmínky pro vznik spolupráce Další aktivitou je účast ITP na výběrových řízení firmy Lostr a.s. (PZ 1.1.2./5) Pořádáním výběrových řízení se zvyšuje vzájemná informovanost mezi ITP ÚP a firmou. Z posledních např. organizace výběrového řízení na strojírenské profese se specializací svářeč.

Podmínky pro vznik spolupráce Základní charakteristika potřeb strojírenských profesí v regionu Louny Prudký rozvoj strojírensky zaměřených firem v okrese Nedostatek kvalifikovaných pracovních sil na trhu práce, zejména technicky zaměřených Nedostatek absolventů středních odborných škol a učebních oborů strojírenského směru Zatím obecně malá prestiž učňovského školství

LOSTR a.s. Husova 402 440 82 Louny www.lostr.cz SOŠT a SOU LOUNY Osvoboditelů 380 440 58 Louny www.sostlouny.cz LOSTR a.s. Husova 402 440 82 Louny www.lostr.cz

LOSTR a.s. Již 135-ti letá historie Výroba nových nákladních vozů - 85 % tržeb Opravy a revize nákladních vozů - 15 % tržeb Kapacita cca 800 nových vozů a 2000 revizí ročně Rozloha firmy - 240 000 m2 Jeden z největších zaměstnavatelů na Lounsku - 750 kmenových zaměstnanců a 250 zaměstnanců od agentur práce Stěžejní profese – zámečník a zámečník-svářeč EN Další profese - obráběč kovů, lakýrník, obsluha NC a CNC strojů, elektrikář

Nové vozy

Nabídka oborů SOŠT a SOU Louny Střední vzdělávání s maturitní zkouškou Strojírenství Provoz a ekonomika dopravy Management techniky administrativy Provozní technika Operátor provozu a ekonomiky dopravy Střední vzdělávání s výučním listem Zámečník Nástrojař Klempíř - strojírenská výroba Obráběč kovů Automechanik Krejčí Prodavač - smíšené zboží

Dohodnutá spolupráce SOŠT a SOU Louny s LOSTRem Nabídka zaměstnání pro absolventy Spolupráce při náborech žáků ZŠ ke studiu na SOŠT Louny Exkurze studentů ve firmě Odborné praxe ve firmě - během studia i o prázdninách Finanční podpora během studia formou měsíčních stipendíí - 500,- I. ročník - 1000,- II. ročník - 1500,- III. ročník Poskytnutí ochranných pracovních pomůcek Možnost stravování v podnikové jídelně

Spolupráce LOSTRu, SOŠT Louny a Úřadu práce v Lounech Využití rekvalifikačního kurzu „Dělník pro strojírenskou výrobu“ Určeno pro nezaměstnané se základním vzdělání, nebo vzděláním v jiném než strojírenském oboru Kurz je zaměřen na praktické osvojení základních strojařských znalostí a dovedností včetně svářečského oprávnění Úspěšný absolvent kurzu získá nabídku zaměstnání ve firmě Lostr

Přínos společného projektu pro firmu LOSTR a.s Pro firmu je to jedna z možností získávání kvalifikovaných zaměstnanců SOŠT poskytuje firmě kvalitní zázemí odborné vzdělávací instituce ÚP v Lounech poskytuje firmě rekvalifikované zaměstnance

Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu Prezentovanou spolupráci SOŠT a SOU Louny a firmy Lostr a.s. chápeme jako pozitivní výsledek předchozí činnosti ITP ÚP v Lounech, kdy na výstavu vzdělávání byly ke společné prezentaci pozvány i firmy Určitá spolupráce mezi SOŠT a SOU Louny a firmou Lostr a.s. sice existovala již dříve. Lze však konstatovat, že iniciativou ITP ÚP v Lounech se upevnila a dostala zásadnější charakter ITP chce v této iniciativě pokračovat např. na březnových trzích pracovních příležitostí

DĚKUJEME ZA POZORNOST