Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program LLP/ERASMUS FCH VUT 2013/14
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: A. Národní agentura pro evropské vzdělávací.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
SEMESTRÁLNÍ VÝMĚNNÉ POBYTY: EVROPA
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Studijní pobyty v zahraničí ERASMUS Rektorát VUT v Brně Útvar vnějších vztahů Odd. zahraničních vztahů 10. dubna 2014.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2015/2016 Právnická fakulta UK duben 2015 referát ERASMUS.
Informace pro studenty vyjíždějící s programem ERASMUS+ v ak. roce 2014/2015 Právnická fakulta UK duben 2014 Referát ERASMUS.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Erasmus Slovensko - Nitra.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Pracovní stáže
Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy
Erasmus 2010/11.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační schůzka k programu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty

Základní informace ERASMUS studium student musí mít ukončený minimálně první ročník VŠ studia student musí být zapsán do akreditovaného Bc., Mgr. nebo Ph.D. studijního programu délka pobytu: 3-12 měsíců studium v zahraničí bude plně uznáno jako řádná součást studia studenti neplatí žádné poplatky za výuku, registraci, zkoušky, přístup do knihoven a laboratoří atd.

Intenzivní jazykové kurzy Erasmus kurzy pro „méně používané jazyky EU“ konají se ve 22 zemích (Belgie, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Island, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko, Turecko) účastnit se může každý student, který je vybrán ke studiu v některé z výše uvedených zemí v rámci programu Erasmus kurzy se konají v létě (červenec-září) i v zimě (leden-únor) v délce 3 až 8 týdnů, pro začátečníky i pokročilé studenti neplatí kurzovné

Postup ERASMUS – výběr Výběr university –Vybrat z aktuální nabídky uvedené na webu –Předměty – zkontrolovat, jestli se vyučují odpovídající předměty podle oboru –Jazyk - v jakém jazyce se vyučuje Pozor ne všude se vyučuje v Angličtině. –Informace u garanta university

Účast FAST v mobilitních programech:

Postup ERASMUS - přihláška Přihláška do –Možnost napsat si 3 univerzity –Cca 3 týdny po uzávěrce přihlášek pozvání na jazykovou zkoušku organizuje Ústav společenských věd FAST. zkouška z jazyka, ve kterém bude studium v zahraničí –K přihlášce přiložit: kompletní výpis výsledků studia, potvrzené studijním oddělením – průměr se počítá za vše, co je ukončené –Podat: na podatelně, osobně, odeslat poštou na: Oddělení vnitřních a vnějších vztahů (L. Zelinková), VUT FAST

Postup ERASMUS - přihláška Přihláška - studenti prvního ročníku –Mohou rovněž podat přihlášku –Podmínky musí mít ukončený zimní semestr v době podání přihlášky musí mít dokončený ročník v době výjezdu, tj. nejpozději do kompletní výpis výsledků studia, potvrzené studijním oddělením – průměr se počítá za vše, co je ukončené –1. ročník bakalářského studia nebudou mít přednost ve výběru univerzity –1. navazujícího magisterského studia kompletní výpis výsledků studia = průměr

Postup ERASMUS - VŘ Výběrové řízení –Výsledky podle jazykové zkoušky a prospěchu –Pořadí podle prospěchu – váha 2 –Pořadí podle bodů jazykové zkoušky – váha 1 –Uveřejnění výsledků na webu co nejdříve

ERASMUS jazyková zkouška Písemný test (60 min.) Ústní zkouška (několikaminutová konverzace v rámci obecného jazyka). –informaci o rozpisu ústních zkoušek studenti obdrží od vyučujícího na začátku písemné zkoušky. Celkové hodnocení: –písemný test 75% –ústní zkouška 25% Vzorové písemné testy z jednotlivých jazyků – viz Materiály ke stažení.

ERASMUS jazyková zkouška Termínu a místnosti –viz. web LLP Erasmus v Aktuálních informacích. –hlavní termíny probíhají zpravidla v únoru a březnu Uznání na základě předloženého certifikátu –uvedeným vyučujícím uznána: Angličtina – PhDr.Daňková, viz ( Angličtina/Uznávání Němčina – Mgr. Matulová, Španělština – Mgr. Topinková, Francouzština – PhDr. Benešová, Italština – Mgr. Zítková, Ruština – Mgr. Karmasinová, Uznání zkoušky - před termínem zkoušek se dostaví k uvedeným vyučujícím v jejich konzultačních hodinách anebo po domluvě e- mailem.

Postup ERASMUS Po přidělení university: –Learning Agreement 2x - písemný přehled předmětů, které budou absolvovány v zahraničí Předměty shodné nebo podobné jako předměty na FAST Při žádosti o uznání porovnává vedoucí oboru anotaci předmětu a rozsah – možnost uznání místo předmětů FAST Potvrzuje vedoucí oboru + Prof. Drochytka / Petránek –Application form- 2x Vybrané university nebo FAST Pozor na rozdílná data přihlášek jednotlivých universit! Odesílá se na zahr. universitu –+ dále konkrétní požadavky jednotlivých universit (např. kompletní Transcript of Records) –Schválení ze zahraniční university (přijetí) –Žádost o individuální studijní plán

Po přidělení university - pokračování: –3 týdny před odjezdem na rektorát pro peníze: Na rektorátu VUT u paní L. Jarmarové nebo R. Sátorové sepsání finanční dohody o přidělení grantu Originál individuálního studijního plánu Originál potvrzeného Application form nebo acceptation letter Originál nebo kopie Learning Agreement Výše grantu je každoročně stanovována celostátně podle tabulek, grand je vyplácen v EUR - jiné pro různé země –pojištění léčebných výloh (příp.odpovědnost za škodu) viz + pojišťovny + nabídka bank k platebním kartám + ISIC kartahttp:// –lze požádat o příspěvek ze studentského mobilitního fondu FAST, může činit až 7.500,- Kč na studenta za semestr Postup ERASMUS

Oznámit na zahraničním oddělení návrat ková Potvrzení Confirmation of Erasmus study period –Nutné pro vyúčtování peněz – us-study-period_Confirmation.dochttp:// us-study-period_Confirmation.doc Transcript of Records ze zahr. university –Na jeho základě vedoucí oboru provede uznání předmětů Závěrečná zpráva –student vyplní na stránkách university pod svým VUT loginem a VUT heslem. Zpráva slouží především jako cenný zdroj informací pro další studenty o konkrétním místě studia. Postup ERASMUS - návrat zpět

Doporučené dokumenty: –Směrnice děkana 13/2005 –Směrnice děkana 07/2006

DOKUMENTY POTŘEBNÉ PŘI VÝJEZDU STUDENTA Application Form = přihláška na partnerskou univerzitu (přednostně z webu partnerské univerzity) Learning Agreement (LA) = studijní plán - obsahuje přehled kurzů, název semestrálního, ročníkového, bakalářského, diplomového projektu nebo výzkumné práce studenta na zahraniční univerzitě (přednostně z webu partnerské univerzity). Svým podpisem ústavní, fakultní nebo institucionální koordinátor vyjadřuje souhlas fakulty se studiem na partnerské univerzitě. Student na základě písemné žádostí musí vědět, jakým způsobem mu budou studijní výsledky dosažené v zahraničí uznány. Cílem je plné uznání výsledků studia vysílající fakultou. Transcript of Records = přehled dosud dosažených výsledků studia - je vyžadován pouze některými univerzitami (formulář potvrdí studijní oddělení). Finanční dohodu student podepisuje na útvaru vnějších vztahů rektorátu cca 3 týdny před plánovaným odjezdem do zahraničí (po předložení Learning Agreementu potvrzené partnerskou univerzitou, akceptačního dopisu a individuálního studijního plánu) Pojištění léčebných výloh (příp.odpovědnost za škodu) - viz + pojišťovny + nabídka bank k platebním kartám + ISIC kartahttp://