„Uč se a pracuj“ CZ.104/3.3.05/75.00236 OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Transkript prezentace:

„Uč se a pracuj“ CZ.104/3.3.05/ OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce

Důvody realizace projektu vysoká míra nezaměstnanosti ve Šluknovském výběžku zvyšující se počet žadatelů o nepojistné sociální dávky - dávky hmotné nouze vysoká míra osob pouze se základním vzděláním nízká nabídka zaměstnání pro nekvalifikované osoby a osoby nad 50 let

Název projektu: Uč se a pracuj Registrační číslo projektu je: CZ.104/3.3.05/ Projekt finančně podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu lidská zdroje a zaměstnanost podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce, výzva č.75 a ze státního rozpočtu ČR. Finanční prostředky činí max Kč Příjemcem je Město Šluknov Realizace projektu je naplánována na 24 měsíců Začátek realizace projektu: 1. května 2012 Konec projektu: 30. dubna 2014

CÍLE PROJEKTU Cílem projektu je pomocí poradenských a rekvalifikačních služeb aktivizovat cílovou skupinu k získání udržitelného zaměstnání. Motivací cílové skupiny chceme podpořit jejich k návrat na trh práce, obnovení pracovních návyků a dovedností,které usnadní získání udržitelného zaměstnání.

Specifické cíle 1. vytvoření prostředí pro úspěšný nábor účastníků projektu 40 osob 2. diagnostické (ergo, bilanční a pracovní) a poradenské aktivity - 40 osob 3. rekvalifikace „ Údržba veřejné zeleně“ - rekvalifikováno 32 osob 4. zprostředkování podporovaného zaměstnání 26 osob 5. vytvoření nabídky podporovaných pracovních míst 26 pracovních míst

CÍLOVÁ SKUPINA Předkládaný projekt je určen pro jednu z vybraných cílových skupin obyvatel, která spadá do sociálně vyloučených. Jedná se o skupinu fyzických osob starší 50 let, která dlouhodobě velmi obtížně hledá uplatnění na trhu práce. Důvodem pro vyloučení této skupiny obyvatel je celá řada, jedná se především o: - relativně nízkou úroveň vzdělání - dlouhodobé zdravotní potíže vzhledem k věku - velmi nízká pracovní mobilita - nižší míra přizpůsobivosti a akceptování nových technologií - společenské předsudky

REALIZACE PROJEKTU FÁZE PROJEKTU 1. Oslovení a výběr cílové skupiny do projektu výběr vhodných osob z cílové skupiny. Tato aktivita bude realizována na samém začátku projektu a poté znovu před započetím druhého běhu rekvalifikace. termín : březen 2012, leden 2012 celkový předpokládaný počet oslovených uchazečů cca 40 osob z cílové skupiny. seznámení s projektem

2. Oslovení a výběr cílové skupiny do projektu poradensko-aktivizační proces do projektu vstoupí ve dvou fázích celkem 40 vybraných zástupců cílové skupiny z regionu Šluknovska. vstupním motivační pohovoru dohoda o vstupu do projektu základní poradenství pracovní a bilanční diagnostiku příprava na zahájení profesní rekvalifikace termín : květen 2012, leden 2013

3. Rekvalifikace a potřebné kompetence pro trh práce tato fáze projektu bude svoji aktivitou zaměřena na teoretickou a praktickou přípravu vedoucí ke složení rekvalifikačních zkoušek v rámci vzdělávacího programu určeného pro klienty z cílové skupiny. max. 32 (16+16) účastníků projektu bude na základě smlouvy absolvovat profesní rekvalifikační kurz výstupem bude certifikát o absolvování rekvalifikačního kurzu

Údržba veřejné zeleně - jedná se o odborný vzdělávací program zařazený do systému dílčího vzdělávání, který je akreditovaný MŠMT, má přesně definovaný obsah jak pro výuku teoretické tak i praktické části. Účastníci projektu, kteří úspěšně složí závěrečné zkoušky postupují do další fáze projektu Termín: červen – červenec 2012, březen- duben 2013

4. Zprostředkování zaměstnání a dotovaná pracovní místa cílem této aktivity je vybrat vždy nejlepší absolventy v daném běhu rekvalifikačního kurzu a těm zprostředkovat zaměstnání zřízeno celkem 26 dotovaných pracovních míst (13 /13 míst na dobu 12 měsíců). absolventi rekvalifikačního kurzu mají možnost v praxi si ověřit získané teoretické znalosti, získat pracovní návyky a nové dovednosti v daném oboru. Místo realizace projektu: Odbor komunálních služeb, MěÚ Šluknov termín : srpen2012, květen 2013

D o t o v a n á p r a c o v n í m í s t a O S O B - M ě s t o Š l u k n o v Z p r o s t ř e d k o v á n í z a m ě s t n á n í OSOB- ¨ R e k v a l i f i k a č n í k u r z - DOHODA O PROFESNÍ REKVALIFIKACI- – 32 OSOB - M o t i v a č n í p o h o v o r, z á k l a d n í d i a g n o s t i k a OSOB - V y t i p o v á n í u c h a z e č ů, p r a c o v n í s e t k á n í -D O H O D A O V S T U P U D O P R O J E K T U OSOB - Fáze průběhu projektu

Fáze průběhu projektu – podpis dokumentů Pracovní smlouva Smlouva o poskytnutí profesní rekvalifikace Dohoda o vstupu do projektu Čestní prohlášení

Harmonogram realizace

Hodnocení projektu zpětná vazba k aktivitám projektu bude ověřována v rámci pravidelného dotazníkového šetření. cílem je, aby všechna tato opatření vedla k znovuobnovení všech pracovních návyků a zvýšení kompetencí a tím i dalšímu uplatnění všech účastníků projektu na trhu práce účastníkům projektu bude průběžně poskytováno individuální sociální poradenství.

REALIZAČNÍ TÝM Statutární zástupce: Mgr. Eva Džumanová, starostka města Šluknov, tel.: ; Oficiální a doručovací adresa: Město Šluknov,odbor vnitřní správy, Nám:míru 1, Šluknov Projektový manažer: Ing.Bc.Ivana Lukešová, tajemník Městského úřadu ve Šluknově, tel , Finanční manažer projektu : Bc.Eva Baboráková, odbor vnitřní správy, tel.: ; Koordinátor projektu : Bc.Marcela Postlerová, odbor vnitřní správy, tel , Administrátor projektu : Zdeněk Černý, vedoucí odboru komunálních služeb, tel ,