Nekupujme si jejich životy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Nekupujme si jejich životy
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Nekupujme si jejich životy Martina Hájková Jitka Blažková Tereza Málková.
Organizace ochrany přírody v ČR
Rozloha chráněných území na ploše ČR
RADA EVROPY Rada Evropy založena 5. května 1949 sídlo Palác Evropy ve Štrasburku 47 členských států (ČSFR od r. 1991, ČR od r. 1993) cíl.
Mezinárodní spolupráce České republiky v oblasti vodního hospodářství
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A
Vývoj české ústavnosti
 udržení a obnova rovnováhy v přírodě  ochrana biodiverzity  šetrné hospodaření s přírodními zdroji  územní › zvláště chráněná území › NATURA 2000.
TROPICKÝ LES - PRALES.
Ochrana přírody 5. Ročník LI.
Podle české legislativy
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Ústava ČR VY_32_INOVACE_ 10 - Ústava Čr.
Věta je celek složený ze slov. Ta jsou v ní uspořádána podle určitých pravidel. Úkol: Zkus slova uspořádat tak, aby vznikla smysluplná věta. a)Plejtváci.
ÚSTAVNÍ PRÁVO A STÁTOVĚDA Státní občanství ČR a občanství EU
NEJOHROŽENĚJŠÍ DRUHY Gabriela Plašilová.
člověk vzpřímený Homo erectus
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Chráněná území České republiky
Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha,
Organizace zabývající se ochranou přírody
Legislativní nástroje v oblasti péče o handicapované živočichy Ing. Jan Šíma Odbor druhové ochrany a implementace mezinárodních závazků Ministerstvo životního.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI619 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
VY_32_INOVACE_ 20 Vymírání živočichů
Problémy současné Afriky
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
Zvyšovaní bezpečnosti v letecké dopravě
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
POSTAVENÍ OBCÍ PO ROCE 1989 Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mezinárodní konference k meziobecní spolupráci 28.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Ochrana přírody a krajiny Natura 2000
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Obchodování s ohroženými druhy rostlin a živočichů
Úvod do problematiky Mezinárodní obchod s volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami legální nelegální Legální obchod s volně.
OCHRANA PŘÍRODY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
SAMOSTUDIUM TEST ROSNIČKA ZELENÁ ROPUCHA OBECNÁ SKOKAN HNĚDÝ
Mořský savci ..
Anotace – Lichokopytníci - nosorožec, slon Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností,
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Proč chránit přírodu? Pro uchování biodiverzity (rozmanitosti počtu druhů, počtu jedinců každého druhu i genetických informací). Z produkčních důvodů (každý.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_21_Fauna.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
Manta obrovská.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Živé organizmy Součástí živé přírody jsou houby, rostliny, zvířata a lidí. Nazýváme je živé přírodniny nebo také živé organizmy.
Ekosystém louka I. název: VY_32_INOVACE_18_Ekosystem_louka I
Řád: Lichokopytníci.
VY_32_INOVACE_15_Chráněná území
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Transkript prezentace:

Nekupujme si jejich životy Cites Nekupujme si jejich životy

Co je to Cites? Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin Úmluva upravuje pravidla pro mezinárodní obchod s ohroženými druhy fauny a flóry, který je jednou z hlavních příčin vymírání stále většího počtu volně žijících druhů. Je realizována v jednotlivých členských zemích, k dnešnímu dni celkem 172 členských zemí, prostřednictvím k tomu zmocněných úřadů, tzv. výkonných, vědeckých a kontrolních orgánů.

Česká republika a Cites Česká republika přistoupila k této úmluvě 25. srpna 1992 ještě jako ČSFR(Česko-slovenská federatívna republika) . V platnost u nás vstoupila 1.1.1993. Úmluva byla zakotvena v zákoně č. 114/1992 Sb.

Zoo Ústí nad Labem V roce 1989 se do této Zoo dostali z rukou pašeráků 2 orangutani Ňuník a Ňuninka. Jejich zvířata(např.Sloni,Jeleni,Aligátoři, Tygři a Nosorožci)jsou ve volné přírodě lovena kvůli trofejím

Pytláctví KOŽEŠINA Gueréza pláštíková KŮŽE Sloni,Krokodýli,Hadi

Tradiční medicína Např. Nosoroží roh

Důsledky chování člověka ke zvířatům. Vymírání mnoha druhů zvířat Zbytečná smrt mnoha převážených zvířat