Mgr. Jan Lavrinčík, DiS..  pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Advertisements

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ŘÍDÍCÍ STRUKTURY - PODMÍNKY
MS ACCESS a VBA.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Programování funkcí v Excelu (pole)
Pascal - příklady.
Programování funkcí v Excelu
Timer časovač potřebuji provádět příkazy opakovaně po uplynutí určitého časového intervalu vlastnost Interval nastavuji v milisekundách (1000  1s) určuje.
Office 2003/2007/2010. Pás karet 1.Karty: Existuje sedm základních karet, které se nacházejí v horní části pásu. Každá představuje určitou oblast 2.Skupiny:
Třetí cvičení Podmíněné příkazy Cykly Break a Continue Switch Return
VISUAL BASIC Práce se soubory.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
1/12 ALGO – Algoritmizace 5. cvičení 1.ročník, ZS Ing. Zdena DOBEŠOVÁ, Ph.D.
Konstanty jsou datové objekty jejich hodnoty nelze v programu měnit Deklarace Const jméno = hodnota Příklad: Textový řetězec ZPRAVA Const ZPRAVA = “Zadej.
Databázové systémy II Přednáška č. 6 RNDr. David Žák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky
Skriptový jazyk, který se používá při tvorbě stránek.
Materiály k přednášce Úvod do programování Ondřej Čepek.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Základy Visual Basicu.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Jazyk vývojových diagramů
Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Digitální technika Tematická oblast:Mikroprocesorová technika Téma:Atmel AVR – větvení programu Ročník:4.
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
Deklarace Radim Štefan. 2 Použité zkratky BP – Borland Pascal De – Delphi.
ALGO – Algoritmizace 2. cvičení
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Uživatelská dialogová okna
JavaScript Podmínky, cykly a pole.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Grafické objekty a metody
5. Procedury a funkce Procedura je samostatně odladěný algoritmus, v programu může být volána vícekrát. Dvojí terminologie - rozlišujeme procedury a funkce.
Konstanty u jsou datové objekty u jejich hodnoty nelze v programu měnit u Deklarace Const jméno = hodnota Příklad: Textový řetězec ZPRAVA Const ZPRAVA.
VISUAL BASIC PRALG.
2 CYKLUS S PEVNÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ Podle řídící proměnné proveď n-krát příkaz P1.
VISUAL BASIC PRALG.
Pascal - cykly.
Hlášky Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Alert Alert Prompt Prompt Confirm Confirm Alert – zobrazí upozorňovací.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_20 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
UNIX Shell skripty Roman Danel VŠB TU Ostrava, Hornicko – geologická fakulta.
Typy cyklů Do...Loop For...Next For Each...Next.
Proměnné pro datum Funkce pro práci s ním
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
Soubory s náhodným přístupem Vytváření adresáře. Adresář Úkolem je vytvořit jednoduchý adresář, ve kterém zapisujete jméno a adresu Údaje budou uloženy.
PŘÍKAZ CYKLU S PODMÍNKOU NA ZAČÁTKU
JUI přednáška Vstup a výstup, cykly RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Příkazy cyklů. Co je to cyklus Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého bloku příkazů Jako cyklus označujeme opakované vykonávání určitého.
VISUAL BASIC PRALG.
Diář 1 Kalendář. Diář Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet jednotlivé měsíce Základem diáře je kalendárium, ve kterém můžeme prohlížet.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PHP – CYKLY, POLE. CYKLY V PHP Cykly se používají, chceme-li opakovat určitou činnost, několikráte za sebou, opakovaně provádět stejnou proceduru. Postupně.
VY_32_INOVACE_PR2_14. Cyklus umožňuje opakování určité posloupnosti příkazů bez nutnosti psát je stále znovu. Používáme tři základní druhy cyklů: cyklus.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Makra v Excelu syntaxe. Zápis nahraného makra SubEnd Sub O klíčová slova Sub a End Sub – začátek a konec makra O komentáře O text za znakem ', až do konce.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Inf Cykly ve vývojových diagramech
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Linux - skripty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vytváření dokumentace algoritmů
Strukturované typy proměnných v programovacím jazyce Pascal - 2.hodina
TNPW1 JavaScript Ing. Jiří Štěpánek.
Příkazy cyklu (1) Umožňují vícekrát (nebo ani jednou) pro-vést určitý příkaz Jazyk C rozlišuje příkaz cyklu: s podmínkou na začátku: obecný tvar: while.
© Copyright Radim Štefan
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Další příkazy a konstrukce
Podprogramy.
Transkript prezentace:

Mgr. Jan Lavrinčík, DiS.

 pro proměnnou typu Date alokováno 8 bajtů paměti, které obsahují spakovaný vzorek bitů nejen pro datum, ale i pro přesný čas. Při tisku proměnné typu Date se objeví řetězec obsahující měsíc, den, rok, hodinu, minutu a sekundu, kterou tato interní osmibajtová data reprezentují. Dim X as Date X = #11/ 7/ 03 8:00 PM#

 Cykly For...Next slouží v procedurách událostí k provádění určité skupiny příkazů po pevný, předem daný počet opakování. Cyklus For...Next má proto smysl například při provádění několika spolu souvisejících výpočtů, při práci s elementy na obrazovce nebo při zpracování určité množiny vstupních dat. Cyklus For...Next je tedy ve skutečnosti pouze jistou zkratkou namísto zápisu dlouhého seznamu programových příkazů.

Private Sub Command1_Click() For i = 1 To 4 FontSize = 10 + i Print "Řádek"; i Next i End Sub

Dim q& zelva.kruh 50, vbMagenta zelva.zobraz For q = 1 To 8 zelva.otoc 45 zelva.posun 50 zelva.kruh 50, RGB(Rnd * 255, Rnd * 255, Rnd * 255) Next q

Dim p& zelva.kruh 50, vbMagenta zelva.zobraz For p = 1 To 6 zelva.otoc 60 zelva.posun 50 zelva.kruh 50, RGB(Rnd * 255, Rnd * 255, Rnd * 255) zelva.otoc 180 zelva.posun 50 zelva.otoc 180 zelva.zobraz Next p

 Cyklus Do představuje alternativu k cyklu For...Next. Tento cyklus provádí určitou skupinu příkazů opakovaně tak dlouho, dokud jistá podmínka není True nebo dokud podmínka v cyklu nezíská hodnotu True. Cykly Do tedy mají smysl zejména v případech, kdy nemůžeme dopředu určit počet opakování. Do [{While | Until} podmínka] [příkazy] [Exit Do] [příkazy] Loop  v tomto tvaru nemusí cyklus proběhnout ani jednou, není-li splněna podmínka na začátku

 v tomto tvaru cyklus proběhne vždy alespoň jednou Do [příkazy] [Exit Do] [příkazy] Loop [{While | Until} podmínka]

 WORD 2K3, 2K7 Dim X As Object 'X je zde jméno proměnné Set X = Create0bject("Word.Application") X.Visible = False 'skrytí Wordu X.Documents.Add 'otevření nového dokumentu X.Selection.Text = Text1.Text 'zkopírování pole do dokumentu X.ActiveDocument.CheckSpelling 'spuštění kontroly pravopisu Text1.Text = X.Selection.Text 'zpětné zkopírování výsledků

 DĚKUJI ZA POZORNOST