RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

PASTORAČNÍ DŮM VELEHRAD. VÍTEJTE U NÁS… Pastorační dům Velehrad se nachází v italské části Dolomit v krásném horském údolí Gsiesertal v obci St. Martin.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Prostřední Bečva Stručný průvodce jednou z nejhezčích obcí Valašska.
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
Val di Fiemme Obereggen ( m. n. m.). Lyžování  Přes 100 km sjezdovek  3 propojená střediska  Snowpark  Občerstvení na svazích  Perfektně.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
Grand canyon Lukáš Nečas
Rozjeďte to v srdci Krušných hor!
PROJEKT Multifunkční rekreační centrum Čenkovice Multifunkční rekreační centrum Čenkovice Prezentace projektu Prosinec 2006 L&P plus, spol. s r.o.
CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Rakouská republika- alpská země Vlastivěda – 5. ročník
Modelační činnost ledovce
Rodinná pohoda na Lipně. Váš partner pro volný čas.
CHORVATSKO PLITVICKÁ JEZERA.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
ROZVOJ CESTOVNÍHO RUCHU V LIBERECKÉM KRAJI
RAKOUSKÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Teď si ukážeme místa na která se budeme při naších túrách moci vypravit. Jedná se o nejznámější místa v Dolomitech, které by turista rozhodně neměl minout.
Největší alpský ledovec
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Ski areál Špičák zima 2009/10.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA
Krkonoše Robin Plch IX.A
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Reliéf a morfologické poměry
JIČÍNKA řeka našeho města.
Lyžařské středisko HINTERTUX
HORSKÝ HOTEL LESNÍ ZÁMEČEK ***
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_91.
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
Vývoj Karpat.
Evropa – Střední Evropa
KAPRUN - RAKOUSKO. KAPRUN - RAKOUSKO KAPRUN    Od Kaprunu se jižním směrem k Kesselfall [1060m] a jezeru Mooserboden [2045m] rozkládá údolí Kapruner.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Local parks o.s. Zimní sporty a wellness Boží Dar - Klínovec.
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
Kraj Vysočina.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Národní park Berchtesgaden
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Ústecký kraj.
VY_52_INOVACE_ČLAJS_08_JF KRNAP
Autor: Mgr. Iveta Váňová
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
Zimní olympijské hry Klikej.
Zájezd do Rakouska Hampl Matěj, 4.A.
Zimní sportovní areály
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Transkript prezentace:

RAKOUSKO Zimní střediska Autor: Martin Sládek, 4.I

Obsah: Lyžování – úvod Groβglockner – nejvyšší hora Rakouska Zimní střediska: Dachstein – West Dachstein – mapa sjezdovek Kaprun, Zell am See Kaprun, Zell am See – mapa sjezdovek Schladming Schladming – mapa sjezdovek Langlau Langlau – mapa sjezdovek Zillertal Zillertal – mapa sjezdovek Ledovec Hintertux Ledovec Hintertux – mapa sjezdovek - Zdroje čerpání

Lyžování                                Celkem je na území Rakouska k dispozici přes 20.000 km perfektně upravených sjezdových a běžeckých tratí, 9500 vleků a lanovek s celkovou kapacitou 1,5 mil. osob/h. Samotné sjezdové tratě jsou po celou sezónu naprosto ideálně upraveny, a to i v případě ne právě příznivých klimatických podmínek. To zajišťují tisíce sněhových děl. Značení sjezdových tratí dle obtížnosti je podobné jako u nás. Modré sjezdovky jsou určeny spíše na oddych či kochání se okolní krajinou. Červené sjezdovky už jsou místy dost náročně, ale v zásadě by je měl zdolat středně zdatný lyžař. Na černé tratě potom rozhodně není radno se pouštět bez špičkové fyzické, ale i psychické průpravy.

Groβglockner – nejvyšší hora Rakouska Skupina Groβglockneru je součástí národního parku Hohe Tauren Jádro parku tvoří původní alpské oblasti. Mohutné a vysoké vrcholy, kterým vévodí Groβglockner (3798 m) a Groβvenediger (3674 m), strmé skalní stěny, oblasti věčného ledu a ledovcové řeky a říčky určují charakter této krajiny. Rostlinná říše v tomto národním parku je nesmírně bohatá se širokým spektrem různých druhů stejně jako veškerá zvířena je velice přísně chráněna.

Dachstein - West Nám nejbližší kvalitní lyžařská oblast leží 60 km jižně od Salzburgu. 180 km od hranic se nachází areál na západní straně třítisícového Dachsteinu. Očekává vás 44 lanovek a vleků se 103 km sjezdovek všech úrovní, které nabízí lyžařská houpačka se středisky Gosau, Russbach, Annaberg spolu se střediskem Dachstein/Krippenstein, který se pyšní jednou z nejdelších sjezdovek v Rakousku (délka 11km, převýšení 1 500 m). V obou místech i přes rozdílné výškové parametry jsou velmi kvalitní sněhové podmínky až do dubna.

Oblast Dachsteinu – mapa sjezdovek:

Kaprun, Zell am See Snad každý lyžař zná Europa-Sportregion s jejími středisky Zell am See a Kaprunem. Oblast se již dlouhou dobu těší velké popularitě mezi domácími, ale i zahraničními návštěvníky díky přírodě plné kontrastů a velké nabídce sportovních akcí v průběhu celého roku. Nejvyhledávanějšími oblastmi všemi lyžaři a snowboardisty jsou mohutný vrchol Schmittenhöhe (2 000 m) v Zell am See a oblast Kitzsteinhorn (3 029 m) v Kaprunu - nejtradičnějším místem ledovcového lyžování. Městečko Niedernsill je pak dalším střediskem v pinzgauském údolí, ležící stranou dopravního ruchu 9 km od Kaprunu, kam lyžaře bezplatně dopraví skibus.

Kaprun, Zell am See – mapa sjezdovek:

Schladming Jedna z nejlepších lyžařských oblastí Rakouska s dokonale propojenou houpačkou areálů Hauser-Kaibling, Planai, Hochwurzen, Reiteralm s výbornou dostupností z ČR. Tradičním centrem regionu je Schladming (Světový pohár ve sjezdovém lyžování) a přímo mezi sjezdovkami položený Rohrmoos v údolí Untertal mezi hřbety Planai a Hochwurzen. Nejkvalitnější lyžování se nachází v oblasti Reiteralm, která je skibusem propojená s areálem Fageralm, který je napojen na další rozsáhlou oblast v okolí Radstadtu, centra oblasti Sportwelt Amadé.

Schladming – mapa sjezdovek:

Langlau Lungau - malebné vysokohorské údolí ve výšce 1 000 m na jihu Salcburska, nejslunnější místo Rakouska. Svou polohou slibuje dostatek sněhu a díky snadné dosažitelnosti po Taurské dálnici je vyhledávaným lyžařským a turistickým střediskem. V Lungau najdete nekonečné svahy s hlubokým prašanem a 130 km upravených lyžařských terénů všech kategorií a desítky kilometrů upravených běžeckých tras. Novinkou je čtyřsedačková lanovka na Tschanek, která s vedlejším Speireckem (2 411 m) nabízí možnost skvělého sjezdového lyžování, snowboardingu a skialpinismu.

Langlau – mapa sjezdovek:

Zillertal Jednou z nejznámějších lyžařských oblastí rakouských Alp s lyžováním nad údolím řeky Ziller je oblast Zillertal - mekka lyžování, snowboardingu a alpinismu. Jedenáct zillertalských středisek nabízí více než 400 km sjezdových tratí s kapacitou lanovek 190 000 os/hod. Zillertalská arena propojuje čtyřiačtyřiceti lanovkami Kreuzjoch nad Zell am Ziller s houpačkou Königsleiten - Gerlos. Podle každoročního německého testu se areál Hochzillertal řadí mezi deset nejlepších světových lyžařských oblastí. Na konci údolí Zillertal se rozkládá ledovec Hintertux s celoročním lyžováním, který tvoří krásnou kulisu z věčného ledu a sněhu.

Zillertal – mapa sjezdovek:

Ledovec Hintertux - 3.250 m n. m.                                                                           Ledovec Hintertux - 3.250 m n. m. Na ledovci Hintertux, ležícím v oblasti Tyrolska si zalyžujete 365 dní v roce - bez čekací doby. Neobyčejný zážitek budete mít také při pohledu na zdejší panorama. Při dobré viditelnosti můžete dohlédnout až 100 km daleko. Hintertux není ale jen lyžování a snowboarding, nýbrž také vysokohorská turistika Celkem je k dispozici 217 km sjezdovek. 28,5 km černých, 129,5 km červených a 59 km modrých sjezdovek. Nejdelší sjezd je 12 km s výškovým rozdílem 1.750 m.                                                                             

Hintertux – mapa sjezdovek:

Zdroje čerpání Internetové stránky: www.info-tour.info/rakousko/index.htm www.euroski.cz www.alpy.ncz www.skiinfo.cz