Hospodářská úprava lesa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekosystémy v ČR.
Advertisements

Symbióza některých hřibovitých hub s kořeny vyšších rostlin
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Stanovení objemu stojících stromů
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Diplomová práce Martin Vraný 2007
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů
Obchodní politika Základní údaje  Prodejní cílovou skupinou TV Nova v roce 2008 jsou „Dospělí 15-54“ „Dospělí 15-54“ znamená osoby ve věku 15.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Obnova křížové cesty – poslední fáze lesnických prací.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Únorové počítání.
Hospodářská úprava lesa
AUSTRÁLIE Podnebí Austrálie.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, les, lesní.
Ekologické aspekty lesnického hospodaření v imisních oblastech
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
Hospodářská úprava lesa
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
1 Znevýhodněné oblasti a Natura 2000 Ing. Jaroslav Humpál ÚZEI Praha.
Odlesňování František Funda.
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Jehličnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.22
Oteplování a vliv na flóru Země
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů 2
Pojmy a interpretace.
Immovable Property Review Conference Prague, Czernin Palace, November 26 – 28, 2012 Jiří Schwarz National Economic Council, Czech Republic Economic Issues.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Přednost početních operací
Interpretace výsledků modelových výpočtů
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů 4
Hospodářská úprava lesa Legislativa Podle možností hospodářského využití jsou pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny do kategorií: Les ochranný Les.
Tropické deštné lesy Anotace
Lesy jako zdroj včelí pastvy
Rozmanitost lesů, Význam lesů, Péče o lesy.
Lesy mírného pásu 20. března 2006.
Lesy mírného pásu Listnaté (J) Smíšené Jehličnaté (S)
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Hospodářská úprava lesa
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů 3
Hospodářská úprava lesa
Hospodářská úprava lesa
Hospodářská úprava lesa
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY III
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
„ Hospodaření v lesích a údržba krajiny se zaměřením na obce“ Zjišťování zásob porostů.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Ochrana lesa.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Terénní práce Vylišení porostního detailu
Podzim v lese a plody. Jehličnaté a listnaté stromy.
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Transkript prezentace:

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Území s obdobnou dynamikou zhoršování zdravotního stavu lesních porostů se zařazuje do pásma ohrožení lesních porostů imisemi. Zdravotní stav je charakterizován stupněm poškození porostu imisemi. Stupeň poškození lesního porostu je určen podílem středně a silně poškozených stromů z celkového počtu stromů v porostu.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Stupeň poškození stromu Popis poškození Odlistění koruny v % nepoškozený 1 slabě poškozený 1 až 25 2 středně poškozený 26 až 50 3 silně poškozený 51 až75 4 odumírající 76 až 100 5 odumřelý 100

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Lesy se zařazují do 4 pásem imisního ohrožení A, B, C, D. Nejvíce ohroženo A. Hospodářské lesy v pásmu imisního ohrožení A a B jsou osvobozeny od daně z nemovitostí. Dospělým porostem se myslí porost po ukončení výchovy.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Do pásma A se řadí lesní pozemky kde: - se poškození dospělého SMRKOVÉHO porostu zvýší průměrně o 1 stupeň během 5-ti let, - v dospělých BOROVÝCH nebo LISTNANTÝCH porostech ročně odumře více než 20 % původního počtu stromů.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Do pásma B se řadí lesní pozemky: s porosty s výrazným imisním zatížením v příznivějších podmínkách , kde se poškození dospělého SMRKOVÉHO porostu zvýší průměrně o 1 stupeň během 6-ti až 10-ti let, - kde v dospělých BOROVÝCH porostech ročně odumře 10 až 20 % z původního počtu stromů, - kde v dospělých LISTNATÝCH porostech ročně odumře 5 až 20 % z původního počtu stromů.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Do pásma C se řadí lesní pozemky kde: se poškození dospělého SMRKOVÉHO porostu zvýší průměrně o 1 stupeň za 11 až 15 let, v dospělých BOROVÝCH porostech ročně odumře 2 až 10 % z původního počtu stromů, v dospělých LISTNATÝCH porostech ročně odumře 2 až 5 % z původního počtu stromů.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Do pásma D se řadí lesní pozemky: s nižším imisním zatížením, kde se poškození dospělého SMRKOVÉHO porostu zvýší průměrně o 1 stupeň za 16 až 20 let, kde v dospělých BOROVÝCH nebo LISTNATÝCH porostech ročně odumře do 2 % z původního počtu stromů. Do tohoto pásma se zahrnují i takové lesní pozemky s porosty, kde je vliv imisí patrný, ale dynamiku zhoršování zdravotního stavu lesních porostů zatím nelze přesně definovat.

Hospodářská úprava lesa Pásma imisního ohrožení lesa Pásma ohrožení jsou zakreslena do lesnických map. Vylišení pásem se provádí vyhodnocením časové řady multispektrálních družicových snímků LANDSAT –TM z přelomu července a srpna na pixelech 30x30 m každoročně od roku 1984.