SVĚTOVÉ MODERNÍ POHÁDKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hans Christian Andersen
Advertisements

Klasické pohádky Cizí autoři.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Anotace: Prezentace seznamuje s českými autory prozaiky 19. st. - V
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Hans Christian andersen
Hans Christian Andersen
POHÁDKY 2 – EVROPŠTÍ AUTOŘI
Světový pohádkář Hans Christian Andersen
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Hans Christian Andersen životopis,
Anotace:Prezentace seznamuje s významnými básníky 20. století a jejich tvorbou. Řeší drobné úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
Portréty literárních osobností světové literatury.
KAREL ČAPEK -ŽIVOT * Malé Svatoňovice u Trutnova
Anotace: Prezentace představuje básníky 19. st. - Goetha, Puškina
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_11 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Co je pohádka Anotace.
ANGLIE Mgr. Michal Oblouk
Nikola Burdová, C1B Gymnázium Jiřího Ortena
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.11 Název pro školu:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_04
Pohádka.
ČESKÉ MEZIVÁLEČNÉ DRAMA
PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk
OSCAR WILDE.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_LZ_01 Sada DUMLiterární žánry Předmět Český jazyk a literární výchova Název materiálu Balady Anotace V prezentaci.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Pohádky Literární výchova 6. ročník ZŠ
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
VY_32_INOVACE_13_19 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura.
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Portréty literárních osobnostní světové literatury.
Spisovatelé dětské literatury
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ rajhrad
Název Václav Hrabě Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Alexandr Sergejevič Puškin
Jiří Trnka ( – ) autor: Kateřina Marková.
Tadeáš Skála 3.A Moje kniha Moje kniha =PtWafYfzTIQ.
John Ronald Reuel Tolkien
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY
Ruský romantismus.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Portréty literárních osobností světové literatury
8. ročník Vypracovala: Mgr. V. Sýkorová Použitá literatura: A. Bauer: Čeština na dlani – přehled světové a české literatury/ český jazyk, nakladatelství.
SVĚTOVÍ AUTOŘI A SBĚRATELÉ POHÁDEK VY_32_INOVACE_11_22.
SVĚTOVÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
Hans Christian Andersen VY_32_INOVACE_XVI-B-04. Hans Christian Andersen Dánský spisovatel Narodil se v roce 1805, zemřel v roce 1875.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_LITERATURA PRO DĚTI_AUTORSKÁ POHÁDKA ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast:Teoretické vzdělávání Tematická oblast:Realismus ve světové literatuře Název vyučovací oblasti:Představení autorů severského realismu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Pohádka 2 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
VY_12_INOVACE_C6.01 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: listopad 2011 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_1157_H. CH. ANDERSEN Téma: ŽIVOT, DÍLO,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám" Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY_32_INOVACE_CJ_55.
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.4 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.4_oscar_wilde Název: Oscar.
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Pohádka, báje Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Polsko, Dánsko VY_32_INOVACE_VII-A-16.
Alexandr Sergejevič Puškin
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
SLOVENSKÁ LITERATÚRA PRE DETI A MLÁDEŽ
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Daniel Defoe životopis anglického.
Transkript prezentace:

SVĚTOVÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk

HANS CHRISTIAN ANDERSEN ( 1805 – 1875) dánský spisovatel jeden z největších světových pohádkářů napsal celkem 156 pohádek pocházel z velmi chudých poměrů jeho pohádky zpravidla nekončí dobře

ANDERSENOVY POHÁDKY

ANDERSENOVY POHÁDKY Statečný cínový vojáček Císařovy nové šaty Křesadlo Malá mořská víla Holčička se zápalkami O princezně na hrášku Ošklivé káčátko Sněhová královna O Malence Slavík Hloupý Honza

ALEXANDR SERGEJEVIČ PUŠKIN (1799 – 1837) ruský básník, prozaik a dramatik zakladatel moderní ruské literatury zemřel na následky zranění ze souboje dílo: POHÁDKA O CARU SALTÁNOVI POHÁDKA O RYBÁŘOVI A RYBCE POHÁDKA O ZLATÉM KOHOUTKOVI

OSCAR WILDE (1854 – 1900) ŠŤASTNÝ PRINC A JINÉ POHÁDKY irský dramatik, prozaik a básník působil v Anglii provokativní styl života dílo: ŠŤASTNÝ PRINC A JINÉ POHÁDKY sbírka 5 netradičních pohádek Šťastný princ Slavík a růže Sobecký obr Oddaný přítel Jedinečná raketa

LEWIS CARROLL (1832 – 1898) ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ anglický spisovatel, matematik a fotograf vlastním jménem Charles Lutwidge Dodgson dílo: ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ ZA ZRCADLEM A CO TAM ALENKA NAŠLA

JAMES MATTHEW BARRIE (1860 – 1937) skotský spisovatel dílo: PETER PAN

CARLO COLLODI (1826 – 1890) PINOCCHIOVA DOBRODRUŽSTVÍ italský novinář a spisovatel vlastním jménem Carlo Lorenzini pseudonym podle vesnice, odkud pocházela jeho matka dílo: PINOCCHIOVA DOBRODRUŽSTVÍ

ALAN ALEXANDER MILNE (1882 – 1956) anglický spisovatel a dramatik dílo: MEDVÍDEK PÚ

MICHAEL ENDE (1929 – 1995) německý spisovatel fantasy a dětské literatury jeden z nejpopulárnějších německých autorů 20. století dílo: PŘÍBĚH, KTERÝ NIKDY NESKONČÍ (NEKONEČNÝ PŘÍBĚH)

ROALD DAHL (1916 – 1990) JAKUB A OBŘÍ BROSKEV britský romanopisec, povídkář a scénárista dílo: JAKUB A OBŘÍ BROSKEV KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU

ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Hans_Christian_Andersen http://www.abatar.cz/ http://rozpravky.wz.cz/omalovanky/index.php?text=cisarove-nove-saty http://www.centrumpohadek.cz/pohadky-pro-deti/mala-morska-vila/ http://detsky.blog.cz/0603/omalovanka-princezna-na-hrasku http://www.skolka-pelisek.cz/news/osklive-kacatko/ http://www.puzzle-prodej.cz/?collection=pohadky&token=4 http://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_Sergejevi%C4%8D_Pu%C5%A1kin http://www.fdb.cz/film/66067-o-caru-saltanovi-skazka-o-care-saltane.html http://alik.idnes.cz/domecek.asp?idr=pohadky http://cs.wikipedia.org/wiki/Oscar_Wilde http://cs.wikipedia.org/wiki/Lewis_Carroll http://www.puzzle-prodej.cz/deskove-puzzle-10-48d/ http://en.wikipedia.org/wiki/J._M._Barrie http://fondosdisney.com.es/wallpaper/Peter-Pan/ http://vigilantcitizen.com/?p=3016 http://www.freesmstexts.e-mix.eu/ http://blog.syracuse.com/shelflife/2008/01/writers_born_this_day_219.html http://www.detskyobchod-nellinka.wbs.cz/ http://www.fantasticfiction.co.uk/e/michael-ende/ http://www.mkuh.cz/index.php?id=show&fid=174&pid=13720 http://zuzik31.blog.cz/0707/nekonecny-pribeh-1-the-neverending-story http://cs.wikipedia.org/wiki/Roald_Dahl http://www.kfilmu.net/filmy.php?sekce=informace&film=jakub-a-obri-broskev http://stahujtesi.blog.cz/0705/soundtrack-karlik-a-tovarna-na-cokoladu