Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Čísla stran v Microsoft Office Word
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
Formátování odstavce 2 v textovém editoru (Word) číslované seznamy, odrážky VY_32_INOVACE_INF3_06.
Karta Domů, skupina Odstavec
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Grafická úprava seminární práce
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Zpracování a využití informací
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
TEXTOVÝ EDITOR.
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Word – Struktura dokumentu
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ V PowerPointu Jak vložit obrázek? Klikni na kartu Vložení Poté klikni na položku Obrázek.
Grafický editor – GIMP Základy práce
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Formátování dokumentu
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
WORDPAD Textový dokument.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
PowerPoint.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, okraje stránky, pravítko, nastavitelné okraje Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Pravítka ve Writeru Při otevření nového dokumentu se pravítka zobrazí automaticky. Pokud se tak nestane, můžete je aktivovat pomocí volby Zobrazit | Pravítko. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na pravítko zvolte, v jakých jednotkách se má zobrazovat. Na výběr máte mezi milimetry, centimetry, palci, obrazovkovými body (hodí se zejména při tvorbě webových stránek) nebo piky (typografickými jednotkami, jedno pica = 12 obrazovkových bodů) apod. Taková změna jednotek je dočasná a platí jen pro aktuální dokument. Pokud chcete upravit měrné jednotky pravítka pro všechny vaše budoucí dokumenty, volte v menu Nástroje | Volby | OpenOffice.org Writer | Obecné v položce Nastavení – Jednotka míry.

Okraje stránky V označených oblastech jsou nastavitelné okraje a odstavce na stránce dokumentu. Vyzkoušíme vložit část libovolného textu a upravit pomocí nástrojů označených na stránce.

Manipulace s pravítky Pravítka měří od levého horního okraje stránky Manipulace s pravítky Pravítka měří od levého horního okraje stránky. Najedete-li kurzorem myši na rozhraní začátku/konce pro psaní textu na pravítkách kurzor se změní ve dvojitou šipku a tím můžete okraje stránky rozšířit, zúžit anebo změnit její velikost. Tím změníte pozici, od které bude pravítko měřit. Pokud vám záleží na přesném určení okrajů stránky, zvolte menu Formát, Stránka, karta Stránka a v sekci Okraje je číselně nastavte.

Horizontální pravítko Má v pravé části dva trojúhelníky, jak můžete vidět na obrázku. Jejich pomocí nastavíte u vybraného textu (nebo odstavce, kde bliká kurzor) odsazení od okraje stránky. Vyberte text, který chcete odsadit, a tažením šipky myší zvolte polohu textu. Horní z šipek využijete v případě, že chcete, aby první řádek vybraného odstavce/odstavců měl jiné odsazení než jeho zbytek. Šipkou v levé části pravítka podobným způsobem zvolíte šířku vybraného odstavce z levé strany.

Odrážky a číslované seznamy Pokud používáte odrážky nebo číslované seznamy, můžete pomocí šipek volit, jak daleko od okraje stránky odrážka bude a jaká bude vzdálenost vašeho textu od symbolu odrážky.

Konec

Použitý zdroj www.openoffice.cz