Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Informatika na naší škole
Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Tvořivá informatika s Baltíkem (TIB) Zuzana Kocíková, TIB Praha Jiří Sumbal, ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123 Poškole, Monínec,
Metodické odpoledne s Baltíky programování (nejen) na 1. stupni ZŠ
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Interaktivní Evropa děti pro děti
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Brno, 2009 Projekty spolupráce na dálku. Brno, 2009 Kdo Vás bude seminářem provázet? Elena Tomanová Střední škola inf. technologií a sociální péče školitelka.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Tvořivá informatika s Baltíkem (TIB) Jiří Sumbal, ZŠ Kopřivnice, Allšova 1123 Počítač ve škole Nové Město n. Mor.,
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ETwinning 19. října 2006 Jakub Černoch. Obsah co je to eTwinning co je to eTwinning národní podpůrné středisko národní podpůrné středisko charakteristika.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Vzájemné učení PEER REVIEW Proč právě „PEER REVIEW“  Hledání (se)  Nabídka NÚOV  Úvodní setkání  Volba školy.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Informační a komunikační technologie jako klíčový nástroj třídy budoucnosti Lucie Laitlová (DZS)
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
MOTIVACE V MATEMATICE PROSTŘEDNICTVÍM POČÍTAČE (Diplomová práce) Zuzana Ondrášová M-OV.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
E-learning na Gymnáziu Cheb
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
E-Twinning day Gymnázium T.G.Masaryka Hustopeče.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
GYMNÁZIUM J. A. KOMENSKÉHO A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY UHERSKÝ BROD.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
ETwinningový Webinář „Jak efektivně zažádat o Quality Label“
Zajímavosti a weby …on-line inspirace.. Webové stránky ERYICA – stránky organizace, seznam členů, školení, projekty, dokumenty, novinky.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
KOF / FI. Kontakt  Lukáš Feřt   Kancelář: kl410  Domovské sránky: home.zcu.cz/~lferthome.zcu.cz/~lfert.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
MY A TOPSEC současnost a budoucnost. Obsah prezentace  Splněná očekávání  Přednášky  Další aktivity  Budoucnost  Přednášky  Kontakty  Organizace.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING 2. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Rozvoj výuky cizích jazyků
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
DidactIG Liberec 21. dubna 2018 Jiří Vaníček.
Mezinárodní spolupráce
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
konference Jak se žije malotřídkám Praha
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123

Charakteristika projektu Evropa dětskýma očima Evropa dětskýma očima spolupráce a komunikace žáků z různých zemí při výměně informací o svých státech spolupráce a komunikace žáků z různých zemí při výměně informací o svých státechwww.interactive-europe.eu

Začlenění do projektů eTwinning eTwinning SIPVZ: SIPVZ: 0072P2005: Interaktivní Evropa – děti pro děti 0072P2005: Interaktivní Evropa – děti pro děti 0708P2006: Evropa pestrá i společná 0708P2006: Evropa pestrá i společná

Odkazy odkaz Projekty, eTwinning odkaz Projekty, eTwinning rozcestník projektů SIPVZ rozcestník projektů SIPVZ výstupy z projektů výstupy z projektů evropan.bloguje.cz blog o průběhu projektu evropan.bloguje.cz blog o průběhu projektu evropan.bloguje.cz tištěné informace na našem stánku

Motivace Co byste chtěli vědět o životě v evropských zemích, ale v učebnicích to nenajdete… Co byste chtěli vědět o životě v evropských zemích, ale v učebnicích to nenajdete…

Cíle projektu Vytvořit počítačové aplikace shrnující fakta i zajímavosti o evropských zemích: Vytvořit počítačové aplikace shrnující fakta i zajímavosti o evropských zemích: základní informace o státech: základní informace o státech: v Baltíkovi v Baltíkovi v Powerpointu v Powerpointu zajímavosti zjištěné od žáků z evropských zemí: zajímavosti zjištěné od žáků z evropských zemí: www stránky www stránky tabulka v Excelu tabulka v Excelu

Realizační tým zaměstnanci ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123 zaměstnanci ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123 žáci ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123 žáci ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123 učitelé a žáci partnerských škol učitelé a žáci partnerských škol využit e-Twinning i jiné způsoby kontaktů využit e-Twinning i jiné způsoby kontaktů

Podíl práce žáků věkové rozmezí: 4. – 9. ročník věkové rozmezí: 4. – 9. ročník několik týmů: několik týmů: zjišťování základních údajů o státech (využito: VL 5. roč., ZE 7. roč.) zjišťování základních údajů o státech (využito: VL 5. roč., ZE 7. roč.) komunikace se zahraničím a překlady (využito: AJ, NJ 7. – 9. roč.) komunikace se zahraničím a překlady (využito: AJ, NJ 7. – 9. roč.) české reálie (využito: ČJ, OV 8. roč.) české reálie (využito: ČJ, OV 8. roč.) tvorba počítačových aplikací (využito: kroužky INF – různé ročníky) tvorba počítačových aplikací (využito: kroužky INF – různé ročníky)

Spolupráce v týmech co nejširší záběr projektu co nejširší záběr projektu rozdělení úloh v týmu rozdělení úloh v týmu práce žáků nejen ve škole, ale i doma práce žáků nejen ve škole, ale i doma setkání ve škole: koordinace setkání ve škole: koordinace

Zahraniční partneři Německo – eTwinning Německo – eTwinning Slovensko Slovensko Polsko Polsko Bělorusko Bělorusko Turecko Turecko

Ukázka výstupů

Posun priorit od Baltíka k WWW (budoucnost: k databázi) od Baltíka k WWW (budoucnost: k databázi) od základních faktů k získávání zajímavostí od partnerů od základních faktů k získávání zajímavostí od partnerů 2007: vytvořit dynamické www stránky s informacemi o alespoň 25 evropských státech 2007: vytvořit dynamické www stránky s informacemi o alespoň 25 evropských státech

Další perspektiva získávání dalších partnerů získávání dalších partnerů rozšířen okruh otázek rozšířen okruh otázek blog o projektu blog o projektu tematické diskuse v prostředí Twinspace tematické diskuse v prostředí Twinspace

eTwinningové zkušenosti konkrétní postřehy z práce s žáky... konkrétní postřehy z práce s žáky... partnerství Kopřivnice – Zwönitz partnerství Kopřivnice – Zwönitz výměnné pobyty dětí – gymnázium výměnné pobyty dětí – gymnázium registrace v eTwinning.net registrace v eTwinning.net tvorba okruhů otázek tvorba okruhů otázek komunikace s Katrin Mulcahy a její třídou komunikace s Katrin Mulcahy a její třídou sběr a překlad odpovědí sběr a překlad odpovědí diskuze v Twinspace diskuze v Twinspace plán: chat a komunikace dětí plán: chat a komunikace dětí

Zhodnocení přínosy – převládaly: přínosy – převládaly: zajímavá činnost zajímavá činnost výuka prakticky výuka prakticky zajímavé informace zajímavé informace problémy: problémy: občas dodržování termínů občas dodržování termínů získávání dalších partnerů získávání dalších partnerů

Na závěr Poznejme se, ať se: Poznejme se, ať se: nebojíme, nebojíme, pochopíme pochopíme respektujeme respektujeme