Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nekupujme si jejich životy
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Nekupujme si jejich životy Martina Hájková Jitka Blažková Tereza Málková.
1. DO KTERÉHO ŘÁDU SAVCŮ PATŘÍ ZÁSTUPCI NA OBRÁZCÍCH?
Ohrožené druhy živočichů II. ( savci )
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Jaguár americký.
Pravěk První lidé. Pravěk První lidé Člověk zručný (Homo habilis) je jedna z linií rodu Homo a hypotetický předchůdce dnešního člověka, který žil.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Lichokopytníci.
Nekupujme si jejich životy
SAMOSTUDIUM TEST CHOBOTNATCI: SLON INDICKÝ SLON AFRICKÝ SLON PRALESNÍ
Čeleď: Šelmy kočkovité
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Organizace zabývající se ochranou přírody
Kočkovité šelmy.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Ohrožené druhy zvířat.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Rekurze Predikát predek(X,Y). predek(X,Y) :- rodic(X,Y). predek(X,Y) :- rodic(Z,Y),predek(X,Z).
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_128 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Problémy současné Afriky
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Autor: Mgr. Eliška Nováková

Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Zoogeografické oblasti
Savci.
Úvod do problematiky Mezinárodní obchod s volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami legální nelegální Legální obchod s volně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Adriana Holková, Barbora Možíšová a Adéla Literáková
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková Přehled hlavních skupin savců 3.část Pětilístek opice
Anotace – Lichokopytníci - nosorožec, slon Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností,
Správná odpověď ► klik na obrázek
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace, Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 52 Sada: Př 7/35 Předmět: přírodopis Ročník: 7.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Savci - šelmy VY_52_INOVACE_30 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DEN ZEMĚ
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Návštěva zoo VY_32_INOVACE_ února 2014
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Živočichové – plazi.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.20_Zivoni_prostredi_trideni_organismu.
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
DUM I. / 4. domácí zvířata Bc. Zdeněk Klíma.
Lichokopytníci Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
zpracovaný v rámci projektu
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Výukový materiál VY_52_INOVACE_25_Opak_Sudo_a_lichokopytnIci
Transkript prezentace:

Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A Prezentace Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A

Zoo Ústí nad Labem Byli jsme rozděleni do 2 skupin na 8.a a 8.b 8.a dostala téma: NEKUPUJTE SI JEJICH ŽIVOTY!!!

Na začátku byla prezentace, ve které jsme se dozvěděli, co je to CITES Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin Jinak se jí i říká: WASHINGTONSKÁ ÚMLUVA

V ZOO jsme dostali papír s otázkami 1. Kteří lidoopi se dostali do naší ZOO díky pašerákům a v jakém roce to bylo? -byl to Gibon černý a bylo to v roce 23.5.1987 z Vietnamu 2. Co zachránilo aligátory před vyhubením? -Cites a chování na farmách 3. Pytláci v Jižní Americe se po drastickém snížení stavu ocelotů zaměřili na jinou kočkovitou šelmu.Na kterou? -kočka slaništná

Otázky pokračování 4.Která opice byla lovena především kvůli atraktivní kožešině? -gueréza pláštíková 5.Jaký druh zvířat na pavilonu šelem a především jaká jeho část je využívána v tradiční čínské medicíně?Zařaď jej do příslušné čeledi. -medvěd-čeleď medvědovití(žluč) tygr-čeleď kočkovití

Otázky pokračování 6.Které druhy šelem byly již úplně vyhubeny? -tygr šavlozubý,lev jeskynní,tygr balyjský 7.Jakou souvislost má lov nosorožců a tradiční čínská medicína? -loví se kvůli rohu-ty se zpracovávají a potom se přidávají do léků

Otázky pokračování 8.Z jakých důvodů se loví sloni? -pro jejich kly, kůži a maso 9.Vyjmenuj tři zvířata z naší ZOO, která jsou lovena kvůli trofejím? -slon indický,nosorožec tuponosý,aligátor severoamerický 10.Jaké suvenýry se dělají z kůže plazů? -kabelky,boty,peněženky,pásky…

Otázky pokračování 11.Do zverimexu se můžou dostat různé druhy zvířat,někdy i ta obtížněji chovatelná…jaký máte názor na to ,že si je může pořídit každý člověk? -my si myslíme že to není správné, je na to potřeba mít místo,čas a peníze, a proto si myslíme, že takováto zvířata patří do ZOO

Otázky pokračování 12.Dovezli jste si někdy z dovolené suvenýry které jsou ze zvířat či rostlin? -ano,kůži z kraba,kožený pásek,mušle 13.Mezi ohrožené druhy nepatří pouze exotická zvířata, ale i fauna a flora naší přírody.Jak sami můžete aktivně přispět k její ochraně? -určitě nějakými peněžními příspěvky,tříděním odpadů a jiné…

OBRÁZKY Z NAŠÍ ÚSTECKÉ ZOO