Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Způsobilost k výkonu povolání
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava Brno
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Lednice,  vzdělávání dospělých je velmi důležité (je mu však věnována menší pozornost než v zahraničí)  nabídka je dostatečná, kvalita je.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Novinky ve specializačním vzdělávání
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Rovné šance žen a mužů Bc. Milan Žák, DiS. sociální pracovník organizace.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Fakulta zdravotnických studií
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Bc. Magdalena Zábranská
Studijní program Ošetřovatelství
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Co nabízíme: výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV zájmové.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Setkání kariérových poradců
Vítejte na třetí místní konferenci
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav Zapojení do projektu UNIV 2 KRAJE Ladislava Ulrychová, Lucie Kopalová

Představení školy více jak 60 let připravuje zdravotnické pracovníky (zdravotní sestry, všeobecné sestry, dětské sestry, zdravotnické asistenty, ošetřovatele) Příspěvková organizace sdružuje 3 součásti: školu, DM a jídelnu Největším sociálním partnerem je Oblastní nemocnice MB. a zařízení sociální péče v regionu MB.

Představení školy Ve šk.roce 2011/12 studuje na škole: 211 žáků denního studia 33 studentů dálkového studia 87 studentů VOS Zaměstnáno je ve škole: 29 pedag.pracovníků a 14 provozních pracovníků

Sekundární vzdělávání Spektrum oborů v současné době Maturitní obory: Zdravotnický asistent Sociální činnost Učební obor Ošetřovatel VOS Diplomovaná všeobecná sestra

Další vzdělávání – kvalifikační kurzy 3 roky zkušeností s doplňkovou činností – pořádání kvalifikačních kurzů: Všeobecný sanitář Řidič sanitních vozů a přepravu raněných Sociální pracovník v přímé obslužné péči Základní norma zdravotnických znalostí pro ped. prac. Zdravotník zotavovacích akcí Kurzy jsou akreditovány na 3 roky na MZ, MPSV, MŠMT

Profesní příprava pro zdravotníky (nelékaře) Je striktně dána zákonem č. 96/2004 Sb. o nelékařských zdravotnických povoláních Vykonávat zdravotnickou profesi může jen ten, kdo splňuje odborné požadavky legislativně stanovené kvalifikačním studiem Nabídka zdravotnických oborů se snížila, nebo se posouvá ze SŠ na VŠ (dětská sestra, rehabilitační pracovník)

Specifikum zdravotnických škol K doplňkové činnosti nemůžeme využít možnosti autorizované osoby vázané na Národní soustavu kvalifikací Vzdělávání zdravotníků – nelékařů se řídí zákonem 96/2004 Sb., což je pro nás limitující, VP dalšího vzdělávání akredituje MZd V oblasti sociální se řídí zákonem č.108/2006, o sociálních službách, vzdělávací kurzy akredituje MPSV

Proč jsme se zapojili do UNIV2KRAJE Počáteční zkušenosti s pořádáním kurzů sanitář, soc. pracovník, řidič sanitních vozů, kurzů první pomoci Zkušenosti se vzděláváním dospělých v dálkovém studiu Jiná motivace ke vzdělávání u dospělých než u žáků Dospělí mají zájem a nadšení ze získávání nových poznatků a dovedností, aktivní přístup ke studiu a zapojování se do činností svými zkušenostmi Bezproblémová kázeň Dělný kolektiv odborných učitelek

Naše začátky v projektu UNIV2KRAJE Úvodní motivační schůzka se všemi pedagogy Vytvoření pracovního týmu výhradně z odborných učitelek (11) Stanovení vedoucích týmu – mentor, metodik Hledání vhodných témat zaměření VP – nejtěžší Snaha po uplatnitelnosti absolventů VP ve zdravotní či sociální oblasti Proces zpracování modulů, připomínkování, úprav, schválení

Pilotáž prvního VP v rámci projektu UNIV2KRAJE Název : První pomoc pro laickou i odbornou veřejnost Vedoucí týmu Bc. Hana Höferová Počet hodin 120 Výuku zajišťovaly 4 odb. učitelky Termín 4.1.-22.2.2011 Výuka probíhala 2 dny v týdnu Výstup: člen první pomoci Počet studujících 10

Organizace vlastní pilotáže Zajištění účastníků kurzu Výběr lektorů Sestavení rozvrhu Kontakty s uchazeči Vlastní výuka Vyhodnocení, předání osvědčení

Klady získané pilotáží Zkušenosti s modulovou výukou Práce se šablonou Zpětná vazba v rámci připomínkování Souběh tvorby VP kurzu s tvorbou ŠVP Motivační školení pedagogů Finanční ohodnocení pedag. za tvorbu VP a za výuku Spokojenost účastníků kurzu Částečné zviditelnění školy Částečná úhrada provoz. nákladů z projektu zřizovateli Nízký rozpočet nákladů na učební pomůcky

Zápory, připomínky Chybí slibovaná mediální podpora celému projektu, potažmo jednotlivým subjektům zapojeným do projektu Naše představa o zájmu uchazečů o zařazení do kurzu se nepotvrdila, přestože byl kurz zdarma. Stěží jsme dali dohromady 10 účastníků.

Současnost v projektování 2.vlna VP – připomínkové řízení proběhlo, program zpracován do definitivní verze název VP: chůva určen pro péči o děti do 6 let v domácím prostředí

Současnost v projektování 3. vlna tvorby VP Název VP: pečovatel Určen osobám pečujícím o seniory v domácnosti

Děkuji za pozornost