Education Analytical Suite SAS 9.2 + SAS Enterprise Guide 4.2 Zjednodušená instalační příručka určeno pro akademické zákazníky SAS Screenshoty v tomto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Obrana PC bez Antiviru a Antispyware Adam Nejepínský.
Registry OS Windows.  Registry (přesněji Windows Registry) jsou databází, do které si Windows (95/98/Me/NT/2000, XP, 7, 8) ukládají všechna svá nastavení.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Vizuální Systém Fotbal
Univerzitní licence Radim Peša Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Polycom® RealPresence® Desktop
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
SAS Jan Blaťák Laboratoř vyhledávání znalostí Fakulta informatiky Masarykova Univerzita, Brno
SLUŽBY Architektura technologie.NET Jan Martinovič, FEI - Katedra Informatiky.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
« Hands off » automatizovaný OCR* systém  Žádná klientská instalace  Žádná uživatelská instalace Jednoduché řešení Snadno pochopitelné  Od zákazníků.
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Ing. Lukáš Burkoň Debugging 2. Testování 3. Unit testy 2.
Architektura systému Windows
Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/ Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC.
Emitent 2005 Michal Panáček vývoj software. 2 3 Úvod Emitent 2005 je software na správu akcionářské agendy akciové společnosti. Je určen pro evidenci.
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – pracovní prostředí.
Tomáš Dlouhý – prezentace Y13ANW - Redakční systém WNC Tomáš Dlouhý Y13ANW – První prezentace
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 Operating Systems Networking for Home and Small Businesses – Chapter.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti 9. Politika systému Administrace OS Windows 1Miroslav Prágl.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Manažerská informatika 1 - 4
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Licencování Exchange Server 2007 Petr Bobek, Information Worker Microsoft 16. února 2007.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1. lekce SM 315 Statistika v SAS a víceúrovňové lineární modely.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Advanced Technologies 05 Migrace a instalace klientských stanic Pavel Cach, Praha
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Windows 7.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Microsoft DreamSpark Časté dotazy. Benefity jako součást akademických smluv Akademické licenční smlouvy Enrollment for Education Solutions (EES), Open.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Příslušensví OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Windows 7.
Možnosti hromadného upgrade klientů
Instalace Javy ( pro Windows )
Přednáška pro předmět Operační systémy II ÚI PEF MENDELU
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Kofigurace & napájení Windows
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Postup instalace - GALAXY
DirectX Jan Kotrouš PGC3.
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Transkript prezentace:

Education Analytical Suite SAS SAS Enterprise Guide 4.2 Zjednodušená instalační příručka určeno pro akademické zákazníky SAS Screenshoty v tomto dokumentu jsou vesměs z instalace na anglickou mutaci Windows XP Professional Jana Honnerová,

Uživatel přihlášený do Windows (pod kterým instalujete) musí mít administrátorská práva SAS oficiálně nepodporuje Window XP Home Edition a nelze na ni SAS instalovat - standardní řešení je upgrade operačního systému na Windows XP Professional. !!! Odinstalujte všechny SAS komponenty. Ideální je instalace na čistý operační systém, který SAS nikdy neviděl !!! !!! V rámci možností vypněte všechny virus scany a firewally !!! Instalace

Spusťte C:\SAS Software Depot\setup.exe Spustí se instalátor – SAS Deployment Wizard Při dotazu na jazyk při instalaci vyberte angličtinu Instalace

Vyberte Install SAS Software Instalace

Nechte standardní cestu Instalace

Přepněte na Install SAS Foundation and Related Software, Next Instalace

Klikněte Clear All a vyberte jen požadované produkty, Next – doporučení viz další slajd Instalace

Požadované produkty (doporučený setup): Střeva SAS Foundation SAS OnlineDoc for Windows SAS GRAPH ActiveX Control SAS Drivers for ODBC SAS Locale Setup Manager SAS GRAPH ODS Graphics Editor Klientské aplikace SAS Enterprise Guide SAS IML Studio SAS Universal Viewer SAS Power and Sample Size SAS/ETS Model Editor Report Fonts for Clients Tučné považujte za nutný základ. Klientské aplikace lze snadno doinstalovat i později. Instalace

Zadejte cestu k SAS Installation Data File (SID). Typicky je v depotu a instalátor si ho najde sám. Instalace

Zrušte všechny instalované jazyky (Clear All) Instalace

Nechte jak je, Next Instalace

Spusťte instalaci. První běží „System requirements wizard“, bude požadovat pár odklepnutí. Pokud se objeví obrazovka Reboot Pending, povolte restart (klikněte Finish), setup bude po restartu pokračovat tam, kde skončil (některá odkliknutí bude chtít znovu). Pokud po restartu neobživne (typicky pokud máte instalační depo na síti a po restartu se automaticky nemapují síťové disky), spusťte znovu C:\SAS Software Depot\setup.exe. Instalace se chytí tam, kde předtím skončila. Zbylé komponenty se instalují bez zásahů. Instalace

Buďte trpěliví, zejména komponenta SAS Foundation se instaluje dlouho (např. 15 min). Na konci je vše zelené Instalace

Finish Konec instalace

Dodatečné klientské aplikace instalujte, pokud se Vám hodí. Ve výše uvedeném návodu je SAS IML Studio (dříve se jmenovalo SAS STAT Studio) uvedeno, čili už byste ho měli mít. Následující slajdy slouží jako příklad. „SAS Stat Studio je nový produkt verze SAS 9.2 pro pokročilé statistické analýzy. Je určen špičkovým analytikům, kteří již ovládají moduly SAS/STAT a SAS/IML a kteří potřebují interaktivní nástroj poskytující rozsáhlejší variabilitu k tomu, aby mohli programovat nové metody a vyhodnocovat jejich výsledky pomocí grafických výstupů. Aplikace Stat Studio, která je součástí modulu SAS/IML, nabízí grafické rozhraní pro celou řadu statistických analýz a zároveň programovací jazyk integrující programování v SAS s programováním v IML (matic) a s interaktivní analýzou dat.“ Uživatel přihlášený do Windows (pod kterým instalujete) musí mít administrátorská práva !!! V rámci možností vypněte všechny virus scany a firewally !!! Spusťte C:\SAS Software Depot\setup.exe Spustí se instalátor – SAS Deployment Wizard Při dotazu na jazyk při instalaci, vyberte angličtinu Doinstalace klientské aplikace zde jako příklad SAS IML Studio

Vyberte Install SAS Software Doinstalace aplikace SAS IML Studio

Install Additional Software Doinstalace aplikace SAS IML Studio

Vyberte SAS Stat Studio / SAS IML Studio

Doinstalace aplikace SAS IML Studio Zadejte cestu k SAS Installation Data File (SID)

Doinstalace aplikace SAS IML Studio Spusťte instalaci. První běží „System requirements wizard“, bude požadovat pár odklepnutí. Následující komponenty by se měly instalovat bez zásahů. Pokud se objeví obrazovka Reboot Pending, povolte restart (klikněte Finish), setup bude po restartu pokračovat tam, kde skončil (některá odkliknutí bude chtít znovu). Pokud po restartu neobživne (typicky pokud máte instalační depo na síti a po restartu se automaticky nemapují síťové disky), spusťte instalaci aplikace SAS IML Studia znova.

Doinstalace aplikace SAS IML Studio Na konci by mělo být vše zelené.