VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

VY_32_INOVACE_M.8.20-Thaletova věta-prezentace
VY_32_INOVACE_Př.4.01-domácí zvířata-prezentace
ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: VY_32_24_15 Název výukového.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
VY_52_INOVACE_PRV.3.36_Chráníme si zdraví_pracovní list
VY_32_INOVACE_M.1.05-Numerace v číselném oboru 0-10-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník –
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
VY_32_INOVACE_M.3.16_Násobení a dělení č.7_prezentace
VY_32_INOVACE_M.3.17_Násobení a dělení č.8_prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.05_Včela medonosná-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Rozvíjející.
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
Člověk a jeho svět Evropa a svět Evropa a svět XVII VY_32_INOVACE_17 Sada 14 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
VY_32_INOVACE_M.5.20-Zlomky-prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
název šablony: zaměření VM: autor VM: období vytvoření VM: anotace:
Vy_32_INOVACE_M.1.08-Sčítání a odčítání v oboru do 20-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:2. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_52_INOVACE_PRV.3.28_ Užitkové rostliny_pracovní list
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
Šikana Zdroj: .
ŠIKANA Mgr. Radka Mrázová.
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_Př.5.06_Krtek obecný-prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Vzájemná pomoc Petr Machala. Alfred Adler říkal, že člověk usiluje získat osobní moc neúspěch může vyvolat pocit méněcennosti Jste v něčem lepší než ostatní?
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Cizí jazyk - Anglický jazyk – My school.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
. název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1.ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Čtení.
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Absolutní.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:5. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Člověk a jeho zdraví autor VM:Mgr.
Sociální patologie SCPT SCPA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Šikana.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Stupeň základního vzdělávání:
ŠIKANA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_šikana.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_VkZ.8.17- Druhy a formy násilí název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 8. ročník – Člověk a zdraví - Výchova ke zdraví- Druhy a formy násilí autor VM: Mgr. Kateřina Kostelecká období vytvoření VM: Květen 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 8.ročníku vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví, tematického okruhu – Péče o zdraví. Formou prezentace se žák seznámí s druhem a formou násilí.

VY_32_INOVACE_VKZ 8.17 Druhy a formy násilí název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 8. ročník – Výchova ke zdraví- Druhy a formy násilí autor VM: Mgr. Kateřina Kostelecká období vytvoření VM: Květen 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 8.ročníku vzdělávacího oboru Člověk a jeho svět- tématického okruhu – Péče o zdraví. Formou prezentace se žák seznámí s druhem a formou násilí.Důsledky a způsoby obrany.

ŠIKANA http://vimeo.com/2464118

http://www.youtube.com/watch?v=JHaoREKV_Ig&feature=fvwrel

Co je šikana? jehož záměrem jiného člověka je ublížit ohrozit (Seřaď slova do věty a větu napiš.) jehož záměrem jiného člověka je ublížit ohrozit zastrašovat nebo skupinu lidí. Opakované chování, ………………………………………………………………………………………………………………………. Opakované chování, jehož záměrem je ublížit, ohrozit, zastrašovat jiného člověka nebo skupinu lidí.

Kde se se šikanou setkáme? Doplň rodina škola vězení …………………………………. ……………………………………… ………………………….………. zájmové oddíly zaměstnání armáda ………………………………… ……………………………………… …………………………………… Armáda, škola, zaměstnání, rodina, zájmové oddíly, vězení

Způsoby šikany - fyzická - slovní - psychický nátlak - kyberšikana (Roztřiď výrazy podle způsobu šikany) - fyzická …………………………………………………………………………………….. - slovní …………………………………………………………………………………….. - psychický nátlak ……………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………..... - kyberšikana …………………………………………………………………….... zasílání obtěžujících mailů, bití, jíst z podlahy, nahrání ponižující scény na mobilní telefon a její umístění na facebook, ničení věcí, nadávky, čistit boty, vyhrožování, platit svačiny, pomluvy

Šikana ve třídním kolektivu (utvoř dvojice) agresor Náhradníci, když chybí otrok nohsledi Je vybrán, aby trpěl Má potřebu ovládat druhé, sám byl šikanován třídní kolektiv Pomáhají vůdci příležitostné oběti Přihlížejí šikaně otrok

Následky mohou být celoživotní! BRAŇTE SE! NEDOVOLTE, ABY SE ŠIKANA ROZVINULA LINKA BEZPEČÍ 800 155 555 ZDARMA – 24 HODIN DENNĚ RODIČE, ŠKOLA POLICIE ČR - 158

ŘEŠENÍ Snímek č.7 Způsoby šikany Fyzická - bití, ničení věcí Slovní - nadávky, vyhrožování, pomluvy Psychický nátlak - jíst z podlahy, čistit boty, platit svačiny Kyberšikana - zasílání obtěžujících mailů, nahrání ponižující scény na mobilní telefon a její umístění na facebook Snímek č.8 Šikana ve třídním kolektivu Agresor - má potřebu ovládat druhé, sám byl šikanován Nohsledi - pomáhají vůdci Třídní kolektiv - přihlížejí šikaně Příležitostné oběti - náhradníci, když chybí otrok Otrok - je vybrán, aby trpěl

CITACE Obrázky dostupné na www: < http://office.microsoft.com> http://vimeo.com/2464118 http://www.youtube.com/watch?v=JHaoREKV_Ig&feature=fvwrel