Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
X EXEL.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Rezervační systém AK Kladno Pokročilé používání. Vytvoření opakování rezervace.
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Tvorba tiskové sestavy ve WinBase602 Přehled agentů pro PX50 (Veronika Krůtilová)
MS EXCEL Funkce =svyhledat.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Co takhle DOTAZY? OBSAH: Y 1) Co jsou to dotazy ve WinBase Y 2) Vytvoření jednoduchého dotazu Y 3) Použití dotazu.
Hromadná korespondence
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Dnes učím já....
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vypracoval: Petr Němeček
Hromadná korespondence, makro
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
Tvorba štítků. Co jsou to štítky Zvláštní druh obecných sestav tvoří štítky. WinBase602 umožňuje vytvářet štítky libovolných rozměrů a parametrů, nejběžněji.
Hromadná korespondence
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Hana Tesařová Co jsou to multiatributy a jak se využívají?
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Úpravy v tabulce 4 Je velice užitečné a rozumné předem detailně rozmyslet a navrhnout strukturu tabulek.
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Propojování tabulek pomocí ukazatelů Andrea Vlasáková, 4. Y Klikni!
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Vyhledávání dat podle určitých kritérií Lenka Havránková, 4.Y.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Výpočty tiskových sestav Průvodce problematikou tiskových sestav.
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Úpravy dat v tabulce WinBase Upravování a přidávání dat do tabulky.
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
Radka Tintschlová. Takto vypadá logo aplikace SimpleMind+
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
● Databaze je soubor dat,slouží pro popis reálného světa(např.evidence čkolní knihovny..) ● Relační databaze je databáze založená na relačním modelu.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Malování - uložení a otevření obrázku
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Vyhledávání dat podle určených kritérií Máte za úkol vytvořit databázi klientů v bance s jejich osobními údaji, čísly účtů a konečnými zůstatky na těchto účtech. A zjistěte, jak se dají vyhledat klienti např. podle jmen, nebo podle výše jejich zůstatků na účtech.

Vytvoření nové tabulky Nyní si popíšeme, jak postupovat: Při používání databáze se musí vždy nejprve vytvořit tabulka. Ta se naplní daty a poté se s touto tabulkou (nebo i více tabulkami) může pracovat. Nyní si dále ukážeme, jak se taková tabulka vytvoří.

Jednoduchá tabulka Tuhle jednoduchou tabulku vytvoříme ve Winbase snadno. Po otevření Winbase si vytvoříme vlastní adresář. Ten si otevřeme a v něm si zvolíme, že chceme vytvořit tabulku a klikneme na tlačítko

Dostaneme se do prostředí k vytváření tabulek. Zde podle nákresu napíšeme jméno atributu a potom jeho typ. Typy atributů mohou být různé. Jmenujme jen některé: text; datum; čas malé celé číslo; znak; CSIString atd.

Nyní, máme-li definovány atributy, si tabulku uložíme pod určitým názvem. Dalším krokem bude naplnění tabulky daty. K tomuto účelu si musíme tabulku nejprve otevřít. Potom už jen jednoduše z klávesnice zadáváme data, která se mají v tabulce objevit. Např. takto:

A teď se po úvodu dostáváme konečně k jádru problému a to je vyhledávání dat z tabulky podle zadaných kritérií. Existuje více způsobů. My se teď seznámíme s jednoduchým vyhledáváním. Jeho princip je, jak napovídá název, jednoduchý. Necháme si zobrazit prázdnou tabulku a místo dat do ní zapíšeme podmínky, které musí nalezené záznamy splňovat. A jak na to?

Nejprve musíme vybrat tabulku, ze které chceme vyhledávat a otevřít ji. Potom na liště pod menu stisknout na tlačítko Nyní se vzhled tabulky změní (zmizí z ní všechny záznamy). Do uvolněných políček se nyní zapisují podmínky, které má nalezený záznam splňovat (např. chceme najít všechny, kteří se jmenují Novotná, tak to napíšeme do atributu příjmení) Pokud chceme, aby záznam splňoval více podmínek současně, napíšeme je do jednoho řádku. V opačném případě, tedy pokud chceme, aby splňovat jednu nebo druhou, napíšeme podmínky na různé řádky.

Když máme podmínky zadané, klikneme na kterým odstartujeme hledání