Systémové pojetí hospodářské organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Přehled mobilních zařízení
Podnikové informační systémy úvod
Základy počítačů a kancelářský software
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
SOFTWARE operační systémy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Představujeme službu Samepage
Počítačová síť a typy sítí
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
Relační databáze.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Programové vybavení počítače
Internetový prohlížeč
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Tablety (mobilní zařízení)
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
2OP381 Manažerská informatika 1
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
Historie výpočetní techniky, druhy počítačů
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Mobilní telefony a tablety
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Textový Editor.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
SOFTWARE II Aplikační software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Transkript prezentace:

Systémové pojetí hospodářské organizace Osobní informatika Systémové pojetí hospodářské organizace

Složky podnikového informačního systému Obsah informatiky a základní terminologie (data, funkce, procesy, ICT) Aplikace, aplikační architektura a související technologie ERP ERP II BI e-Business m-Comm OIS CRM ECM Informační technologie (IT) Komunikační technologie (CT) Integrace podnikových aplikací (účetnictví) Řízení informatiky (provozu a rozvoje) Systémové pojetí hospodářské organizace

OIS - Office Information Systém (SOHO) osobní počítač, osobní/lokální sítě, softwarové prostředky osobní informatiky pro administrativní činnosti, zahrnující textové editory, tabulkové kalkulátory, prezentační programy apod., mobilní telefony s návazností na internet a další aplikace, sociální sítě, digitální fotoaparáty, další osobní techniky pro zpracování informací … Systémové pojetí hospodářské organizace

Prostředky osobní informatiky (PC) Elektronická pošta WWW Texty Tabulky Schémata Osobní databáze Fotografie Tvorba www Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace Microsoft Word 2010 usnadňuje tvorbu dokumentů díky komplexní sadě nástrojů a novým funkcím. Pokročilé funkce kontroly, komentářů a porovnání Vám dovolí rychleji spolupracovat s kolegy. Integrace dat dokáže zajistit stabilní připojení k důležitým datovým zdrojům. Přináší nový způsob spolupráce koncových uživatelů na dokumentu. Při práci s dokumenty on-line, je k nim přístup z jakéhokoliv dalšího osobního počítače nebo „chytrého telefonu“ se systémem Windows. Microsoft Excel 2010 je určen pro různé analýzy a správu informací či dat. Pomocí funkce Minigrafy vytváříte malé grafy v jediné buňce, a rychle tak zjišťujete vzory v datech. Funkce Průřez umožňuje vizualizaci zobrazení kontingenční tabulky a kontingenčního grafu pro filtrování dat. Při práci s tabulkami on-line, je k nim přístup z jakéhokoliv dalšího osobního počítače nebo „chytrého telefonu“ se systémem Windows. Je možné analyzovat složité rozsáhlé datové sady, které jsou větší než 2 GB, což bylo omezení v předchozích verzích aplikace Excel. Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace Microsoft Powerpoint 2010 slouží k vytváření dynamických prezentací. Díky fotografickým efektům ušetříte čas, protože nemusíte používat další softwarové programy na úpravu fotografií. Prostřednictvím spoluvytváření můžete upravovat prezentaci současně s dalšími koncovými uživateli z různých míst. Umožňuje také vložení a úpravu souborů videa.  Microsoft One Note 2010 je typ poznámkového bloku. Aplikace nabízí nástroje pro rychlé vyhledávání všech uložených informací. Data je možné upravovat z webu nebo pomocí smartphonu. Microsoft Outlook 2010 je určen pro správu e-mailů z více poštovních schránek. Je možné synchronizovat několik e-mailových účtů služeb, jako je Hotmail či Gmail, nebo služeb dalších poskytovatelů. Nová funkce Rychlé kroky vám umožňuje vytvářet a ukládat vlastní akce, složené z více kroků. Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace Microsoft Access 2010 je databázová aplikace. Novinkou je využití potenciálu komunity. Můžete stavět na šablonách databází jiných uživatelů. Sestavy aplikace Access můžete integrovat pomocí více datových připojení a informací propojených nebo importovaných z jiných zdrojů. Databázi lze rozšířit na web, aby mohli další koncoví uživatelé bez klientské aplikace Access otevřít webové formuláře a sestavy pomocí prohlížeče a automaticky synchronizovat změny. Microsoft Publisher 2010 je určen pro vytváření marketingových materiálů. Například spravuje seznam zákazníků nebo sleduje marketingové kampaně. Můžete tvořit firemní identitu, která obsahují například název Vaší firmy, její kontaktní informace nebo firemní logo. Můžete vkládat a zaměňovat fotografie při zachování vzhledu a rozložení publikace nebo šablony. Aplikace obsahuje nástroje, které pomáhají převést obyčejný text na dokonalou typografii. Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace Kancelářské aplikace „krabicové verze“ – zákazník si zakoupí krabici buď s instalačním CD-ROM nebo s klíčem pro stažení ASW z internetu. Je to plnohodnotný produkt, se kterým můžete nakládat v rámci licenčních podmínek poměrně volně. Můžete ji nainstalovat na kterýkoli, i starší počítač. Máte nárok na podporu ze strany výrobce ASW. Můžete získat Upgrade. OEM verze (Original Equipment Manufacturer, doslova „původní výrobce zařízení“) - software prodávaný spolu s novým počítačem. Odpovědnost za technickou podporu pro zákazníka v tomto případě přechází od výrobce softwaru (Microsoft) na výrobce počítačové sestavy. Omezením je jejich nepřenosnost na jiný hardware. Výhodou je jejich nižší cena. Systémové pojetí hospodářské organizace

Smartphone – chytrý nebo pokročilý ? (BlackBerry) Poskytuje pokročilé funkce: Mobilní telefon, Fotoaparát, GPS Spojení s internetem, e-mail Přehrávač, FM rádio Práce s formáty MS Office a další podle konkrétního typu Důležité je rozhraní pro instalaci ASW Pracuje na platformě speciálního operačního systému (Symbian OS, Windows Mobile, iOS, Android, PalmOS) Hlavní výrobci: HTC (Tajvan), Nokia, Siemens, Motorola, Apple Systémové pojetí hospodářské organizace

Nokia N97 mini Gold Edition zlatý Sítě a datové přenosy: GSM , WCDMA Dotykový displej (3,2´) a QWERTY Paměť: 8 GB a Slot microSD (až 16 GB) Operační systém: Symbian verze 9.4 Fotoaparát: 5 megapixelů Multimediální přehrávač a FM rádio Aplikace (výběr): E-mail (SMTP, IMAP4, POP3), MMS, SMS Zobrazení příloh – .doc, .xls, .ppt, .pdf Podrobné kontakty, kalendář Internet , Quickoffice , Adobe PDF GPS navigace Rozhraní: Bluetooth verze 2.0 a další Napájení: Li-Ion baterie 1200 mAh Hmotnost: 138 g Systémové pojetí hospodářské organizace

Spojení prostředků osobní informatiky Systémové pojetí hospodářské organizace

1993 - Firma Apple na trh uvedla přístroj Newton PDA (osobní digitální pomocník) či palmtop je malý kapesní počítač. Ten bývá ovládaný dotykovou obrazovkou a perem. Původně měly PDA za cíl především pomoci s organizováním času a kontaktů. Současné PDA jsou velmi výkonné a zvládají i přehrávání videa a velké množství dalších aplikací. Často se používají pro čtení e-booků. Systémové pojetí hospodářské organizace

Apple – iPod (2001 – 270 milionů kusů) iPod je multimediální přehrávač firmy Apple. Tento název se užívá pro celou rodinu přenosných MP3 přehrávačů od Apple. iPody mají jednoduché uživatelské rozhraní, které se ovládá pomocí dotykového kolečka (tzv. click wheel). Výjimkou je model iPod Touch, který se ovládá pomocí velkého dotykového displeje. Systémové pojetí hospodářské organizace

Apple – iPhone (2007 – 60 milionů kusů) iPhone je produkt, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro mobilní komunikaci s internetem. Od modelu roku 2008 se stává i kapesní herní konzolí. Ovládá se pomocí velkého dotykového displeje s virtuální klávesnicí. Systémové pojetí hospodářské organizace

Apple – iPad (duben 2010, prodej za tři měsíce: 3 mil. ks) iPad – tablet zaplňující prázdný segment trhu mezi smartphonem a notebookem = kombinace netebooku, tabletu a navíc elektronické knihy. Přístup k internetu, emailu, fotografiím, videu, hudbě, hrám a elektronickým knihám. Ovládaný pouze pomocí dotykového displeje Displej 9,7 je v poměru 4:3 pro zobrazení internetové stránky nebo si iPad otočíte na bok a používáte ho na šířku. Kompatibilní s iPhone. Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace Apple iPad POZITIVA Design Displej Aplikace (asi 150 000) Prohlížení fotografií Hry Čtení knih Internet NEGATIVA Chybí mobil (GPS zatím) Fotoaparát a kamera Širokoúhlý displej Chybí USB port Rozšiřitelná paměť Náhradní baterie Exkluzivní multimediální obsah Multitasking, nový OS Rozpoznávání rukopisu Systémové pojetí hospodářské organizace

Systémové pojetí hospodářské organizace