Mezinárodní jazykové zkoušky pro studium a práci v zahraničí Daniel Jeleń British Council.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Advertisements

NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Evropský referenční rámec (ERR/CEFR)
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. možnost vystavení mezinárodní studentské karty ISIC přímo ve škole!
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Doučování Bc. Jiří Švec Doučování Předměty: ◦ Účetnictví  Převážně pro studenty obchodních akademií, středních a vyšších odborných škol.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Mgr. Lenka Lustigová B1_ZS_2012/13
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Než vyrazím za studiem a cestováním do světa
YLE Nejlepší začátek s angličtinou. YLE: Přehled zkoušek Pro děti 7-12 let Young Learners Starters7-8 let Young Learners Movers9-10 let Young Learners.
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Vítáme Vás u revoluce v síťovém marketingu! S Falkitem se každý stane marketingovým expertem a bude tím pádem úspěšný!
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Dlouhodobá paměť autor : Tomáš Geryk kontakt : web :
SLOVNÍKY PO DRÁTĚ? Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků LF UP prosinec 2002.
SLOVNÍKY PO DRÁTĚ? Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Jazykové zkoušky City & Guilds YOUR PASSPORT TO SUCCESS.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
WINALITE Jeden svět Jeden tým Jeden sen Zveme Vás ke spolupráci
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 Evropské jazykové portfolio pro VŠ.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
MATURITNÍ ZKOUŠKA ČÁST SPOLEČNÁ Český jazyk a literatura Cizí jazyk Matematika/ZSV/Info ČÁST PROFILOVÁ 2 – 3 zkoušky, které stanoví ŘŠ.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Maturita 2015.
Learning English during summer? Martina Guzova 12 May 2011.
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Studium firemní komunikace v Anglii Workshop Institutu Interní Komunikace 1.
Mgr. Lenka LustigováTE_ZS_2011/12 tel EA 207 (Budova Aritma, Katedra jazyků) KHÚterý10:30.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
BRVKA. BRVKA ZKOUŠKA  ZÁPOČET:  aktivní účast na cvičeních (max. 3 absence)  úspěšně zvládnutý test na 6. a 13. cvičení (aspoň 40%) (bude 5 příkladů.
Miloslav Penc IT Essentials: PC Hardware and Software.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Aktivity pro školy Evaluace a cambridgeské zkoušky Táňa Rybenská Čelákovice 3.dubna 2008.
Bakalářská práce - zpracování
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 9. července 2013.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Slavnostní předávání Cambridge certifikátů 2012 =.
European Computer Driving Licence
Počítačová gramotnost a její zvyšování pomocí e-learningu Martin Voslář Počítačová škola Gopas, a.s.
Nová (státní) maturita
NEŽ VYRAZÍM ZA STUDIEM A CESTOVÁNÍM DO SVĚTA Tereza Ševčíková British Council Liberec.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Click to add text Click to add text NEŽ VYRAZÍTE ZA STUDIEM Ivana Galetová.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Mezinárodní důkaz Vaší jazykové úrovně
European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages - member of EALTA - European Association for Language Testing and Assessment.
Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště
Cambridge ESOL Young Learners English Tests – přípravné kurzy
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Mezinárodní jazykové zkoušky pro studium a práci v zahraničí Daniel Jeleń British Council

Proč skládat jazykové zkoušky - mezinárodní platnost certifikátů - nutnost pro studium v zahraničí - konkurenční výhoda při hledání zaměstnání - pouhá znalost jazyka často nestačí - využijte jazykovou přípravu v rámci SŠ

Jak si vybrat zkoušku - mezinárodní x česká - všeobecná x odborná - těžká x snadná - drahá x levná - rychle dosažitelná x dlouhodobě platná

Typy zkoušek Obecná angličtina: KET, PET, FCE, CAE, CPE nově: CB PET, CB FCE, CB CA CB = computer based, dělá se jen v Praze a v Olomouci Odborná angličtina: BEC Preliminary, Vantage, Higher ILEC, ICFE Angličtina pro děti: YLE, KET, PET & FCE for Schools Angličtina pro akademické účely: IELTS - 2 moduly Pro studenty SŠ a VŠ: obvykle FCE, CAE nebo IELTS

Evropský referenční rámec pro jazyky Common European Framework of Reference (CEFR)

Obsah zkoušek ReadingWritingUse of English ListeningSpeaking KET 70 minut-30 minut8 – 10 minut PET 90 minut-40 minut10 – 12 minut FCE 60 minut80 minut45 minut40 minut14 minut CAE 75 minut90 minut60 minut40 minut15 minut CPE 90 minut120 minut90 minut40 minut19 minut

Hodnocení zkoušek FCE a CAE Každá část tvoří 20 % celkové známky. Neúspěch v jedné části zkoušky nemusí mít vliv na celkovou úspěšnost. ABCDE 60 %

Angličtina pro studium a pobyt v zahraničí Zkouška IELTS (International English Language Testing System) akademická verze všeobecná verze Zkouška 11x ročně Výsledky již 13.den po zkoušce Road to IELTS online 30 hodin online přípravy na zkoušku IELTS zdarma

Poslech 30 minut,4 části, 40 otázek Obecný modul čtení 60 minut, 3 části, 40 otázek Akademický modul čtení 60 minut, 3 části, 40 otázek Obecný modul psaní 60 minut, 2 otázky Akademický modul psaní 60 minut, 2 otázky Mluvení minut, 3 části Formát zkoušky IELTS

9 band scale 9 - expert user 8 - very good user 7 - good user 6 - competent user 5 - modest user 4 - limited user 3 - extremely limited user 2 - intermittent user 1 - non-user Hodnocení zkoušky IELTS

Ceny a termíny Poplatky za vykonání zkoušky v roce 2011 KET2.600 KčIELTS4.850 Kč PET2.800 KčBEC P2.950 Kč FCE4.350 KčBEC V4.600 Kč CAE4.550 KčBEC H4.800 Kč CPE4.650 KčICFE4.900 Kč ILEC6.400 Kč Termíny zkoušek KET, PET 3x ročně CB zkoušky 2x ročně FCE, CAE, CPE 3x ročně IELTS Praha 10x ročně BEC 3x ročně IELTS Brno 4x ročně

Výsledky a certifikáty Výsledek je k dispozici online 6 – 8 týdnů po zkoušce Certifikáty jsou k dispozici za dalších 6 – 8 týdnů po obdržení výsledků Mezinárodní platnost U zkoušky IELTS výsledek i certifikát k dispozici již 13. den po zkoušce

Uznávání certifikátů Pro Českou republiku: certificates.htm Pro zkoušky Cambridge ESOL obecně: Pro IELTS: vyhledávání v celosvětové databázi + požadovaný výsledek

Další informace - organizátor zkoušek – info o IELTS – autor zkoušek – testy online – nejbližší registrační místo

Nabízíme: učebnice pro všechny úrovně obchodní a odbornou angličtinu jazykové testy všech úrovní testy z minulých let poslechy ke zkouškám multimediální CD-ROM filmy na DVD Britské centrum je partnerem British Council pro organizaci mezinárodních zkoušek v moravskoslezském kraji. Britské centrum KMO 28. října 2, Moravská Ostrava Tel:

Děkuji vám za pozornost