Základní pravidla použití šablony Elektronická prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
HyperText Markup Language
Karta Domů, skupina Odstavec
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
European Computer Driving Licence
Vzhled prezentace - šablony
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Microsoft Office PowerPoint
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Prezentace v Powerpointu
postup tvorby prezentace
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TEXTOVÝ EDITOR.
PowerPoint 2007.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2013 – 1. část
Power Point– popis prostředí
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF I – spojnicový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření grafu z jednotlivých.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
HTML pokračování. Co obsahuje každý html dokument? stránka stránka ahoj světe HTML.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
konfigurace tisku účetní pásky
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Tvorba vlastních motivů v programu
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
PowerPoint.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Rozložení obrázku s titulkem
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Transkript prezentace:

Základní pravidla použití šablony Elektronická prezentace

2 Obsah  Barevná definice3  Rozložení stránky a používání vodících linek4  Použití předdefinovaného rozložení7

3 RGB základních barev pro PowerPoint prezentace Zvýraznění objektů na stránce Základní objekty Přídavná barva Podbarvení druhé úrovně Písmo, ohraničení objektů a osy v grafech jsou černé.

4 Rozložení stránky Vložte podnadpis 1)Poznámka Zdroj: XXX Prostor pro obsah/text/grafiku Kapitola Místo pro hlavní nadpis, max. 2 řádky, nebo 3 řádky, ale v tom případě nepoužívat podnadpis (ten má jen 1 řádek). Místo pro uvedení zdroje či poznámky Zde je možno uvést kapitolu (u rozsáhlejších dokumentů) nebo upřesnění, čeho se stránka týká.

5 Umístění vodících linek v šabloně (cm) 11,5 0,0 0,5 8,7 4,6 4,0 7,2 8,2 Návod, jak zapnout vodící línky, je uveden na následující straně.

6 Zobrazení vodítka v dokumentu Klikněte pravým tlačítkem myši libovolně na stránce a následně: zvolte „Mřížka a vodítka…“ zvolte mezery 0,1 a „Zobrazit vodítka na obrazovce“

7 Rozložení stránky s použitím předdefinovaného nastavení Záložka „Domů“ – „Rozložení“ Použití pouze pro titulní stranu Možno aplikovat na stránky, které budou obsahovat nadpis a text. Výhodou zde je použití „úrovní seznamu“, při kterém se text a jeho úrovně upravuje automaticky dle šablony. Použití v případě, že strana bude vyplněna jiným obsahem, než pouze textem. Pro případ, že stranu potřebujeme využít pro jiný obsah (obrázek). Například lze použít jako poslední stranu s poděkováním.