Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302 434 01 Most.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Sídlo školy: Bratislavská 2166, Varnsdorf Vznik školy: sloučením.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Organizační struktura
Podpora procesů uznávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Most, 27. dubna 2011

Účel realizované zakázky cílem realizované zakázky bylo vytvořit pro účely projektu modulově uspořádaný vzdělávací program orientovaný na vzdělávání řídících pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji a následně tento efektivně pilotně ověřit v praxi a zajistit jeho akreditaci. společnost Asistenční centrum, a.s. zakázku realizovala na základě úspěchu ve výběrovém řízení v období od března 2010 do května 2011 (vedle samotné tvorby vzdělávacích modulů zajistila i e-learningové řešení). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – primární úkol cíl a obsah vzdělávacího programu je přímo provázán s filozofií celého realizovaného projektu – tzn. že se orientuje na rozvoj znalostí a dovedností řídících pracovníků škol a školských zařízení (= cílová skupina) na úrovni problematiky zavádění moderních systémů jakosti a moderních systémů řízení („ISO“). cílem vzdělávacího programu je prostřednictvím rozšíření a zkvalitnění kompetencí cílové skupiny nejen zlepšit kvalitu a produktivitu služeb poskytovaných „jejich“ zařízeními, ale umožnit školám efektivně se připravit na potenciální budoucí certifikaci. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: a) Management řízení o vzdělávací modul se zaměřuje na problematiku řízení školy jako efektivní organizace, kompetence řídícího pracovníka, jeho povinnosti, pravomoci a zodpovědnost. b)Finanční řízení o vzdělávací modul umožňuje účastníkům seznámit se s problematikou finančního řízení ve světle školského prostředí a jeho specifik, finančními zdroji a možnostmi jejich získávání / využití, finančními riziky apod. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: c)Vnější vztahy o v rámci tohoto modulu se jeho účastníci budou moci seznámit se zákonitostmi efektivní komunikace se žáky, rodiči, širokou veřejností a v neposlední řadě též s médii a možnostmi, které kvalitní řízení vnějších vztahů nabízí směrem k budování (zlepšování) image školy. d)Lidské zdroje o vzdělávací modul představí problematiku řízení a rozvoje lidských zdrojů jako integrální součást řízení moderní, na principech kvality založené a fungující, organizace. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – obsah modulový obsah zahrnuje témata: e)Informační systémy o vzdělávací modul zaměřený na seznámení se s možnostmi moderních informačních systémů podporujících zajištění efektivních chodů všech pro organizaci životně důležitých činností. „bonusově“ byly do podoby vzdělávacích materiálů rozpracovány též informace prezentující aktuální a prakticky zaměřené informace o procesu implementace systémů řízení kvality do školského prostředí. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – akreditace vzdělávací program byl, s respektem k časovým možnostem řídících pedagogických pracovníků a při zohlednění rozsahu veškeré jím řešené problematiky, akreditován MŠMT jako program DVPP s celkovou hodinovou dotací na úrovni 150 hod. předpokládá se, že velkou část vzdělávacího programu bude cílová skupina absolvovat za využití připraveného e-learningového prostředí (Moodle). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – e-learning e-learning bude zdarma přístupný všem zájemcům z řad cílových skupin, vstup do e-learningu najdete na projektovém webu VOŠ a SŠ Varnsdorf: vstup do e-learningu vyžaduje registraci, která je podmíněna funkčním em (ukázka). Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – pilotáž připravený vzdělávací program byl v uplynulých měsících pilotně ověřován napříč Ústeckým krajem v přímé interakci se zástupci cílové skupiny projektu. v rámci pilotáže jsme se soustředili nejen na prezentaci jednotlivých odborných témat, důraz jsme kladli též na předávání informací o praktických zkušenostech se zaváděním systémů řízení kvality jak ve školských, tak neškolských organizací. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vzdělávací program – pilotáž byly zrealizovány „zkušební audity“, v jejichž rámci si mohly jednotlivé školy ověřit, nakolik by v případném procesu certifikace byly schopny uspět. věříme, že se nám realizací této zakázky podařilo nejen vyvinout smysluplně orientovaný vzdělávací program, ale též podnítit reálný zájem řídících pracovníků škol o problematiku systémů řízení kvality ve školství, resp. jejich certifikaci  důkazem této zkušenosti je reálný zájem některých škol o implementaci těchto systémů a v jednom případě již i probíhající proces certifikace. Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Děkuji Vám za pozornost. Případné dotazy směrujte na: Projekt Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu, r. č. CZ.1.07/1.3.07/ realizuje Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace, Bratislavská 2166, , Varnsdorf Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Most, 27. dubna 2011