E-knihy III, Národní technická knihovna 18. 11. 2014 E-knihy III, Národní technická knihovna 18. 11. 2014 Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

prostřednictvím online konta na
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
prostřednictvím online konta na
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Iva Horová: Netextové práce : první zkušenosti Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Netextové práce první zkušenosti.
Povodeň archeologické průzkumy něco ze služeb otázky Hanuš Hemola Národní knihovna ČR Národní knihovna ČR - novinky.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Moravská zemská knihovna a zpřístupňování starých map.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Zuzana Hájková Půjčování e-knih v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Meziknihovní služby v roce 2010 Knihovny současnosti 2011.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
SUAleph – podzim 2013 Mobilní aplikace pro přístup ke katalogu Knihovny UTB ve Zlíně Ing. Lukáš Budínský.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Zuzana Hájková Půjčování e-knih v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích.
Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks
Seminář E-knihy IV, Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
VUFind aneb jak mít webový OPAC méně ošklivý Pavla Švástová Moravská zemská knihovna Konference knihovny současnosti 2011.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Oponentura Knihovny. Možnosti uživatelských rolí Knihovník spuštění systému správa knih správa čtenářů správa knihovníků jeden nadřazený aby se nemohli.
Meziknihovní služby Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR Komise pro služby, Brno
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Moravská zemská knihovna v Brně
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Jak se implementuje Primo v ČR Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Lukáš Budínský 歡迎庫. Malý test 美國戲劇 Malý test (73)-2.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
Vznik a provoz společného katalogu s vyžitím evergreenu Eva Cerniňáková (Knihovna Jabok) Seminář Evergreen v Českých knihovnách Praha, SKIP.
Informace o propojení MVS Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení MVS Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních služeb,
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Knihovna a její služby v 21. století
CADR jako pilot, test, zkušenost
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) po roce
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
Procházka po knihovnách
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Transkript prezentace:

E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík

E-knihy III, Národní technická knihovna Motivace  rozšíření služeb knihovny  česká odborná literatura  zpřístupnění titulů, které knihovna nemá ve svém fondu nebo titulů, které jsou momentálně nedostupné pro absenční výpůjčku

E-knihy III, Národní technická knihovna Rozhodnutí  rozhodování probíhalo na jaře roku 2014  vybrány Flexibooks – hlavní důvodem bylo zaměření na odbornou literaturu  rozhodnuto spuštění zkušebního – pilotního provozu na podzim 2014 (začátek akademického roku)  bez vyjednávání konkrétních titulů, celá nabídka Flexibooks

E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušební provoz  zjištění zájmu našich uživatelů o tuto službu  zkušební provoz byl spuštěn na začátku října  spuštění provázela velká propagace  Newsletter, letáčky a plakát u výp. pultu  web knihovny  FB knihovny

E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušební provoz  informace o službě jsou na webu knihovny knih knih  jsou dvě možnosti, jak žádat o vypůjčení e-knihy  v katalogu knihovny zadáním požadavku na výpůjčku  em na adresu

E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti  Přijato 88 žádostí  z toho 81 přes katalog  z toho 7 přes  Z toho 3 žádosti odmítnuty-nevyřízeny. Byly žádány tituly, které nejdou vypůjčit  em byly žádány i tituly, které bylo možné žádat přímo v katalogu. Zatím pouze jeden titul nebylo možné žádat přes katalog.

E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti  Unikátních žadatelů: 71  Unikátních titulů: 74  Počet vícekrát žádaných titulů: 8  z toho nejvíce žádaný titul byl 4-krát vypůjčen &local_base=UTB01_WEB&format= &local_base=UTB01_WEB&format=999

E-knihy III, Národní technická knihovna Pokračování  po skončení zkušebního režimu provedeme analýzu a průzkum u čtenářů  budeme se rozhodovat, jak dál  pro získání lepší ceny za výpůjčku bude nutné omezit nabídku na vybrané a vyjednané tituly

E-knihy III, Národní technická knihovna Návrhy na rozvoj systému  Nyní není žádné propojení mezi knihovním systémem a Flexibooks. Objednávání a rozdělování poukazů je pro knihovny pracné.  Na druhou stranu je toto řešení univerzální a okamžitě dostupné pro každou knihovnu bez nutnosti řešit technické problémy s propojením systémů

E-knihy III, Národní technická knihovna Děkuji Vám za pozornost Dotazy: