Práce delegáta na PMUN II. výbor VS PMUN. Jak vypadá jednání 1.Workshopy = příprava na konferenci 2.Průběh jednání na konferenci 3.Jednání delegáta.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
Advertisements

Příprava Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Petr Černikovský Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zahajovací konference k přípravě.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Mediace Radka Janebová.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Okresní sdružení ČUS Tábor
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Mobility Project Cross Czech a.s.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
EVENT MARKETING, MICE A ŘÍZENÍ JEHO PROCESU v regionální praxi Nic nového pod sluncem Roman Vacho © Generální.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Prezentační dovednosti Michal Kindl. CÍL ŠKOLENÍ/PREZENTACE Seznámit se základními prezentačními dovednostmi, technikami a postupy používanými při tvorbě.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 14. Předsednictvo RVŠ, 17. října 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 11. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ondřej Haška, Miroslav Jašurek.
Andrea Brožová Doubková
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
STRUKTURA METODIKY STRUKTURA METODICKÉHO LISTU PRACOVNÍ LIST PROJEKTOVÝ DEN A PREZENTAČNÍ DEN PROGRAM SEMINÁŘE CHEMIE 1 Projekt TROJLÍSTEK, Seminář chemie,
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Jak na konferenci formou OPEN SPACE TECHNOLOGY Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. prosince 2012, Brno.
Jana Sítařová Liga arabských států. Arabská liga Vznik: 22. března 1945 Sídlo: Káhira, Egypt Členové: 22 zemí Úřední jazyk: arabština Hlavní orgán: arabská.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Výroční konference OP PIK
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Přeshraniční spolupráce
Okresní sdružení ČUS Tábor
Projev a image prezentujícího
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
VY_32_INOVACE_1/01_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
Celostátní síť pro venkov
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Andrea Brožová Doubková
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

Práce delegáta na PMUN II. výbor VS PMUN

Jak vypadá jednání 1.Workshopy = příprava na konferenci 2.Průběh jednání na konferenci 3.Jednání delegáta

Workshopy Workshopy = přípravná setkání 5 sobot v 5 měsících = 5 workshopů hlavním cílem workshopů je příprava na konferenci a získání potřebných informací cílem jednání II. výboru je osvojit si nenásilnou formou základní poznatky ze „světové ekonomie“ a získat základní rozhled napříč různými tématy přednášky, interaktivní prezentace, diskuse

Workshopy

Jednání na konferenci Konference trvá vždy několik dní zpravidla na jaře – konec března, začátek dubna koná se na reprezentativním místě (X. a XI. ročník v Kongresovém centru Praha) simulace jednání OSN „se vším všudy“ je vyvrcholením celoročního snažení

Jednání na konferenci První den – slavnostní zahájení: 1. část – proslov generálního tajemníka, hostů, předsedů jednotlivých výborů 2. část – proslovy delegací

Jednání na konferenci

Další dny na konferenci: jednání jednotlivých výborů podle „Jednacího řádu“ schvalování agendy tvorba dokumentů (stanoviska, rezoluce, deklarace, zprávy) poslední den – společné zasedání všech výborů, čtení dokumentů

Jednání na konferenci

Jednání delegáta Zásada číslo 1: – zastupovat názory státu nikoliv názory vlastní (NE: „Já si myslím, že...“) Zásada číslo 2: – delegáti jednoho státu se navzájem informují o tom, co se děje ve výborech (musí zastávat jednotný postoj) – delegáti + předsednictvo = spolupráce Zásada číslo 3: – nepodcenit přípravu na konferenci

Jednání delegáta Konference je společenskou událostí – dodržování pravidel slušného chování Vždy být během jednání i názorových střetů zdvořilý a slušný: xskákání do řeči xnevhodné oslovování xurážet ostatní delegáty

Jednání delegáta Jak se přihlásit o slovo: V regulované diskusi je třeba se o slovo přihlásit: zdvižením ruky / hlasovacího štítku - přihlášení se do pořadníku řečníků technická poznámka reakce - je zakázána tzv. reakce na reakci

Jednání delegáta Je dobré: Mluvit, mluvit, mluvit – korektně, bez demagogických projevů, podle procedurálních pravidel, vědět, do jakého regionu zatupovaný stát patří Není dobré: vystupovat nepříjemně, podceňovat kuloární jednání, vyrušovat během jednání, nedodržovat časový harmonogram PRO PODROBNÉJŠÍ INFO – PRŮVODCE MODELEM (bude k dispozici v průběhu ročníku)

Závěr prezentace Děkuji za pozornost, máte-li dotaz, neváhejte se zeptat.