Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
P ILOTNÍ OVĚŘENÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI PROJEKTU Průvodce CR – Specialista pro Jihomoravský kraj CZ.1.07/3.2.04/ Tento projekt je spolufinancován.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Volný čas dětí ve 21. století Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo prioritní osy: 7.1 Název prioritní.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Plánování prvních kroků
Název operačního programu:
Transkript prezentace:

Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/03.0124 Vítáme Vás na závěrečné konferenci projektu I lektor dalšího vzdělávání potřebuje další vzdělávání Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/03.0124

Období trvání projektu: 1. 10. 2012 – 31. 10. 2014 Projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky prostřednictvím OP VK - Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ CÍL PROJEKTU Doplnit a aktualizovat znalosti a praktické dovednosti lektorů dalšího vzdělávání, zaměřené na andragogické dovednosti a na realizaci a inovaci znalostí z obsluhy PC, zvýšení úrovně vzdělávání a zkvalitnění lektorské práce, primárně lektorů ze společnosti EDLiT s.r.o. Možnost účasti na vzdělávacích aktivitách využili také lektoři ze společnosti KaPa o.p.s. Hlavním cílem projektu je rozvoj vzdělávání lektorů dalšího vzdělávání, rozvoj jejich andragogických znalostí, PC dovedností a lektorských kompetencí. V tomto projektu šlo o celkové zvýšení úrovně vzdělávání a lektorů, především ze společnosti EDLiT s.r.o., případně i dalších lektorů, působících v MSK v oblasti vzdělávání dospělých. I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Výsledky projektu Tvorba 11 nových vzdělávacích modulů a učebních opor ke všem 17 vzdělávacím modulům Pilotní proškolení 31 lektorů dalšího vzdělávání v oblasti PC dovedností a andragogiky v průběhu 17 tematických školení Zakoupení elektronických zařízení využívaných ve výuce – interaktivní tabule, notebooky, digitální fotoaparát, digitální kamera, data-video projektor, multifunkční zařízení pro tisk, vazač pro kroužkovou vazbu… Tvorba 6 opor k již existujícím vzdělávacím modulům z oblasti IT a multimediálních dovedností Tvorba 11 nových vzdělávacích modulů z oblasti andragogiky + Interaktivní tabule a zároveň tvorba učebních opor Všechny opory byly vytvořeny jak v elektronické, tak i v tištěné podobě I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Jak to probíhalo? Období říjen 2012 – únor 2013 Tvorba 6 učebních opor k již existujícím vzdělávacím modulům z oblasti IT (Ing. et Ing. Jiří Polok) I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Leden – srpen 2013 Setkání tvůrců učebních opor andragogických modulů a jejich následná tvorba – 10 modulů v rámci andragogiky a 11. modul – Interaktivní tabule I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Únor 2013 První vzdělávání: MS WORD Lektor: Ing. et Ing. Jiří Polok Celkem 2x 4 VH + 1 VH ověření znalostí, Zúčastnilo se celkem 9 osob Učebna EDLiT s.r.o., Tyršova ul. I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Březen 2013 MS EXCEL Lektor: Ing. et Ing. Jiří Polok Celkem 2x 4 VH +1, Zúčastnilo se celkem 9 osob I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Duben + květen 2013 Prezentační program Microsoft PowerPoint Multimediální technologie ve vzdělávání Lektor: Ing. et Ing. Jiří Polok Rozsah 2x 4 VH +1 Počet účastníků: 8 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Červen 2013 Skenování a digitalizace předloh do elektronické podoby Lektor: Ing. et Ing. Jiří Polok Rozsah: 4VH +1 Počet účastníků: 8 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Srpen 2013 Digitální fotografie, digitální video Lektor: Ing. et Ing. Jiří Polok Rozsah: 2x 4 VH +1 Počet účastníků: 7 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Říjen 2013 Osobnost lektora Lektor: Bc. Sylva Mihulová Rozsah: 7VH +1 Počet účastníků: 12 Místo konání: nové prostory společnosti EDliT s.r.o., Frýdecká ul. I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Říjen 2013 Interaktivní výuka – Interaktivní tabule jako pomůcka Lektor: Mgr. et Bc. Jiří Klement Rozsah: 7VH +1 Počet účastníků: 7 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Listopad – prosinec 2013 Psychologické základy a principy vzdělávání dospělých Lektor: Bc. Sylva Mihulová Rozsah: 2x 7VH + 1 Počet účastníků: 14 Místo konání: Flamingo I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Leden 2014 Komunikační a prezentační dovednosti, kultura řeči Lektor: Mgr. Daniel Sikora Rozsah: 2x 7VH + 1 Počet účastníků: 9 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Únor 2014 Obsahová a metodická příprava vzdělávacího programu, tvorba osnov a sledu jednotlivých lekcí, organizace výuky Lektor: Mgr. Daniel Sikora Rozsah: 7VH +1 Počet účastníků: 9 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Březen 2014 Jak vést workshop a jak aktivizovat pozornost účastníků Lektor: Mgr. et Bc. Jiří Klement Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 9 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Duben 2014 Kontrola, hodnocení účastníků a zpětná vazba Lektor: Mgr. et Bc. Jiří Klement Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 6 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Květen 2014 Metody vzdělávání dospělých Lektor: Mgr. Daniel Sikora Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 7 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Červen 2014 Problematické situace v průběhu kurzu a nácvik jejich zvládání Lektor: Mgr. Daniel Sikora Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 11 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Srpen 2014 Materiálně didaktické prostředky ve vyučovacím procesu Lektor: Mgr. Lucie Dokoupilová, Ph. D. Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 9 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Motivace při vzdělávání dospělých, koncept celoživotního učení Lektor: Mgr. et Bc. Jiří Klement Rozsah: 7VH + 1 Počet účastníků: 3 I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Shrnutí Projektu se zúčastnilo celkem 31 lektorů. Monitorovací indikátory: Počet podpořených osob – muži: 5 Počet podpořených osob – ženy: 26 Počet úspěšně podpořených osob – muži: 23 Počet úspěšně podpořených osob –ženy: 119 Celkový počet vydaných osvědčení: 142 Plánovaný indikátor : 136 Počet nově vytvořených produktů – modulů: 17 (monitorovací indikátor splněn dle projektu) I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Kdo se na projektu podílel? - Celkem 5 lektorů - Realizační tým: manažer projektu Ing. et Bc. Magdalena Vrátná, následně po odchodu na MD pozici převzala PhDr. Jarmila Vrátná Finanční manažer projektu Erika Jančová V rámci nepřímých nákladů se na projektu podíleli: IT technik Ing. et Ing. Jiří Polok Administrativní a organizační práce Jana Olszarová I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Nejvěrnější účastníci? V kategorii ženy: (účast na 17 školících dnech) Mgr. et Bc. Nina Chwastková  V kategorii muži: (účast na 12 školících dnech) Ing. et Ing. Jiří Polok  I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Hodnocení projektu Zvýšeny lektorské kompetence lektorů dalšího vzdělávání Zdokonalení přípravy a průběhu výuky pomocí profesionálnějšího využití multimediálních technologií Dle evaluací účastníků i lektorů projekt hodnocen velmi kladně Naplnění plánovaných cílů projektu na 100% Pilotně vytvořeno a úspěšně ověřeno všech 17 vzdělávacích modulů I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ

I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Závěr Děkujeme všem účastníkům za jejich čas věnovaný sebevzdělávání a především pak lektorům za schopnost a ochotu předávat výtečným způsobem své lektorské zkušenosti a znalosti. Přejeme všem zúčastněným mnoho úspěchů v jejich další práci. I LEKTOR DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ POTŘEBUJE DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ