Výzkumný úkol.  Litomyšl je nádherné město ve kterém se narodil Bedřich Smetana, nějaký čas zde i pobývala Božena Němcová a Alois Jirásek  V Litomyšli.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč se tělesa zahřívají při tření?
Advertisements

V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Péče o pracovníky.
Aktivní domy a inteligentní regiony
Solární systémy pro aktivní topení
Klimatizační zařízení
Tepelné záření (Učebnice strana 68 – 69)
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Využití solární energie A5M13VSO soubor přednášek
Dlouhodobá paměť autor : Tomáš Geryk kontakt : web :
Fyziologie mikroorganismů
Sluneční elektrárna.
FIRST LEGO LEAGUE 2010 BODY FORWARD Výzkumný úkol.
Hlavní rozdíl mezi hvězdou a planetou
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Automatizace Klima v domě (EL34) Ing. Jindřich Vyoral SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_03  
Mgr. Luděk Šídlo, Ph.D. Přírodovědecká fakulta UK v Praze, Katedra demografie a geodemografie Albertov 6, Praha 2
Tepelné motory.
Dodávka chladu v teplárenských provozech XXIII. seminář energetiků
Životní prostředí klady vs. zápory.
Úspora elektrické energie
Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.
Vesmír.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Tereza Lukáčová 8.A MT blok
VZÁCNÉ PLYNY 18. (VIII.A) skupina.
Chemie Odpady Projekt Dimmerová Tereza, Bednář Jan.
Tato prezentace byla vytvořena
POROVNÁNÍ VYBRANÝCH SYSTÉMŮ KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ Z POHLEDU SPOTŘEBY ENERGIE A NÁVRATNOSTI 2VV s.r.o. 8/08.
Mechanika kapalin a plynů
Tlak záření Miroslav Šára a Lenka Ščepánková. Obsah 1. co to je 1. co to je 2. jak to funguje 2. jak to funguje 3. k čemu je to dobré 3. k čemu je to.
ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět: FYZIKA Ročník: 8.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
RF 1.1. Klasifikace jaderných reaktorů Podle základního jaderného procesu, který probíhá v jaderném zařízení, lze jaderné reaktory rozdělit na dvě základní.
Vývoj inovativní in-situ sanační technologie uplatňující mikrovlnný ohřev Ing. Jiří Kroužek Ing. Jiří Hendrych Ph.D., Ing. Jiří Sobek Ph.D., Ing. Daniel.
Laboratoře TZB Cvičení – Měření kvality vnitřního prostředí

Modelování čištění komunálních odpadních vod
Způsoby nanášení nátěrových hmot
01.12 Práce s meteorologickou stanicí Ing. Magda Pavezová Projekt Praktický výcvik žáků v Malém hospodářském dvoře byl spolufinancován Evropským sociálním.
Úvod Rozpouštědla Lepidla Sklo, smalt Keramika Kámen Kosti, kůže Textil Měď a její slitiny Cín a olovo Stříbro, zlato Železo, ocel, litina Sylabus předmětu.
Využití energie Slunce
Ústav teoretické fyziky a astrofyziky Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Hlavní směry fyzikálního bádání na ústavu Trendy ve fyzice a fyzikálním.
Prezentace byla vytvořena v rámci projektu EU OPVK CZ.1.07/1.3.45/ s názvem Rozvoj profesních kompetencí učitelů fyziky ZŠ a SŠ v Olomouckém kraji.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.9 Města Pardubického kraje Téma: Česká republika jako součást.
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
FYZIKÁLNÍ POKUS NA OHŘEV VZDUCHU POMOCÍ SLUNCE (tepelné záření) Základní škola Dr. E. Beneše, Mladá Boleslav.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Vytápění Otopné soustavy teplovzdušné. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
1 Diplomová práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra fyziky,
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Popis tepelného záření, které nevnímáme jenom zrakem, ale i tepelnými.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Pracovní prostředí, pracovní místo
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
1. Historické a kulturní památky, muzejní exponáty, jejich stárnutí a restaurování Památky historické nebo kulturní povahy (dále jen sbírkové předměty)
EKOLOGICKÁ LIKVIDACE PLEVELE.
Vy_32_INOVACE_67_Přístavek
Výpočet práce z výkonu a času, Účinnost
1. Historické a kulturní památky, muzejní exponáty, jejich stárnutí a restaurování Památky historické nebo kulturní povahy (dále jen sbírkové předměty)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Výzkumný úkol

 Litomyšl je nádherné město ve kterém se narodil Bedřich Smetana, nějaký čas zde i pobývala Božena Němcová a Alois Jirásek  V Litomyšli je také zámek zapsaný na listině památek UNESCO, díky jeho renesančním sgrafitům

Původ a cesta potravin Sázení (setí) Růst Sklizeň Doprava Uchovávání Konzumace - Toto téma jsme si zvolili

Způsoby uchovávání potravin Vyvinutá řešení: Naše názory: Zmražení……………………………… Zavaření ……………………………… Sáček (mikrotenový)…………… Vakuum ……………………………… Chlazení ……………………………… Ozáření ………………………………. Sušení ………………………………… Dehydratace ……………………….. - Ne moc účinné - Účinné jen v některých případech - Běžné, ale neúčinné - Běžné, ale nikdy 100% vakuum - Na dlouhodobé uchování se nehodí - Účinné, ale běžně nedostupné - Účinné jen u některých potravin - Nezdravé

Faktory působící na potraviny Teplota Vlhkost Sluneční záření Tlak vzduchu Bakterie Čas - Tento faktor je nejdůležitější

Zpomalení času Tento způsob úchovy potravin je na dnešní poměry velice neobvyklý a proto je to téma našeho zájmu Zpomalení času obecně znamená čas zakřivit tak, aby se věci v působném poli zakřivení chovali tak jako by na ně čas vůbec nepůsobil, nebo jen minimálně Čas se dá zpomalit silovým polem nebo rychlostí, která se blíží rychlosti světla (tj. asi km/s)

Naše řešení problému: STC STC (Slow Time Cans) je bedýnka, která dokáže ve vnitřním prostoru zpomalit čas pomocí velmi silného elektromagnetu Toto řešení umožní potraviny nejen uchovat čerstvé, jako byste je dnes koupili, ale i zdravé, což je velmi praktické

Výhody STC Snadný způsob uchovávání potravin Vysoká účinnost Neničí životní prostředí Nevytváří radioaktivitu Použitelné pro každého

Nevýhody STC Velké pořizovací náklady Drahý provoz pro malá zařízení

Realizace našeho řešení Toto řešení jde uskutečnit, ale s velkým množstvím energie v malém prostoru Z toho vyplývá, že i když jde uskutečnit, tak by to bylo nesmírně obtížné My jsme se ovšem nenechali zastrašit a zkusili použít elektromagnet a jeho elektromagnetické pole k zakřivení časoprostoru

Pokus s STC

Odborníci Odborníci, se kterými jsme naše řešení konzultovali: doc. RNDr. Zdeněk Drozd, Ph.D. - Matematicko-fyzikální fakulta UK prof. Rikard von Unge, Ph.D. – Přírodovědecká fakulta MU prof. Mgr. Tomáš Tyc, Ph.D. – Přírodovědecká fakulta MU prof. RNDr. Petr Kulhánek, CSc. – Aldebaran, Skupina pro Astrofyziku Mgr. Lukáš Richterek, Ph.D. – Přírodovědecká fakulta UP

Závěr Ze všech hodnot a pokusů, které jsme zde uvedli lze vyvodit, že naše řešení je velice praktické a účinné STC je použitelná jak ve velkých zařízeních jako jsou továrny a velké firmy, tak i v domácnostech k běžnému používání STC je ekologický výrobek, elektromagnet uvnitř nepoškozuje potraviny uvnitř, ani své okolí a uživatele