Předškolka a hlídání dětí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Firemní školka Ministerstva zahraničních věcí ČR
Advertisements

Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Provozovatel: Rodinné centrum PASTELKA o.s.
Mateřská a rodičovská dovolená
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Sezóna 2012 Členské příspěvky na sezónu 2012: - děti do 9 let 500Kč - do18 let 700Kč - ženy 1100Kč - muži 2200Kč - důchodci 65let + 50% -studenti po předloženi.
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
Rozdělení hráčů 2011/2012 Mladší minižactvo 2000, 2001 ( J.Pazourek, P.Krištof, J.Suchopár ) Nejmladší minižactvo 2001, 2002 ( J.Pazourek, J.Suchopár,
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Vysoké mýto.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
P.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
ŠKOLSTVÍ V ÚJEZDĚ NAD LESY. MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Rozmarýn.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Studijní obor: Sociální činnost
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
, aneb ly ž ovačka století.. Co nás všechno čeká ??? Hry, zábava zpěv,…Dobré jídlo,…
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
SILNÁ STRÁNKA MŠ - jednopatrová budova po rekonstrukci, vlastní školní jídelna, nově vybavená zahrada a hřiště, herna, tělocvična, samostatná ložnice,
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Mateřská školka - Zlonín
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Projekt dětská skupina MOTÝL
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Tisková konference MPSV „Čtyři opatření rodinné politiky“ 10. září 2015 ve 12:30 hod.
Předškolka a hlídání dětí
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Konference SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO, RODINNÉHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA: VÝZVA SOUČASNOSTI 3. února 2015.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Péče o děti v Horním Rakousku
Program MŠMT VIII v roce 2017
Informace o výzvě pro školy
Organizace předškolního vzdělávání
BABY PARK Olomouc
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Novinky v předškolním vzdělávání
Transkript prezentace:

Předškolka a hlídání dětí Rodinného centra Studánka Riegrova 318, Tišnov

1. Proč vznikla předškolka? RC Studánka bude realizovat z výzvy 76 Evropského sociálního fondu projekt s názvem Jsme si opravdu rovni a rovny? od 1.7.2012-30.6.2015 Obsahem projektu je realizace genderových auditů, poradenství i vzdělávání v partnerských společnostech a vznik předškolky pro 15 dětí zaměstnaných osob. Cílem je zlepšit přístup zaměstnavatelů ke slaďování rodinného a pracovního života a podpořit zaměstnanost.

Partnerství a jiné subjekty Partnery jsou Siemens Drásov, Subterra Tišnov, Město Tišnov a GIC Nora o.p.s. Po splnění daných kritérií bude místo v předškolce v případě volných kapacit nabídnuto i pro dítě s trvalým pobytem v regionu Tišnovsko, které není umístěno v mateřské škole a jehož rodič ukončil RD a nastupuje do zaměstnání u jiné společnosti než partnerské Nutno doložit od zaměstnavatele (i OSVČ) potvrzení o de minimis (veřejná podpora)

2. Kde předškolka bude Město Tišnov schválilo v březnu uvolnění peněz z rozpočtu na rekonstrukci budovy bývalých jeslí na ulici Riegrova v Tišnově pro potřeby RC Studánka (otevření 9/2012) V 1. patře budovy vznikne předškolka pro 15 dětí od 2 let, poradenská a přednášková místnost a kuchyňka, k dispozici bude i tělocvična a hřiště Mzdy zaměstnanců a vybavení místností budou hrazeny z projektu

3. Jak bude předškolka vypadat?

Místnosti 1. patra budovy

Vizualizace možné podoby místnosti předškolky

Vizualizace možné podoby místnosti předškolky

Možný rozvrh předškolky Čas 6.30 – 8.30 8.30 – 9.30 9.30 – 10.00 10.00 – 11.30 11.30 – 12.00 12.00 – 13.30 13.30 – 14.30 14.30 – 15.00 15.00 – 16.30 Aktivita Příchod, volná herna I. blok aktivit Dopolední svačina II. blok aktivit Oběd Polední klid III. Blok aktivit Odpolední svačina Volná herna, odchod

Dále nabízíme pro vaše děti Dětské hřiště s moderními herními prvky - oplocená zahrada Tělocvična se sportovním vybavením Hudební a výtvarné dílničky Vycházky Programy pro děti ve školkách Kroužky vedené lektory -angličtina, keramika

4. Náklady rodičů na předškolku Příspěvek na provoz a materiál ve výši 1000Kč měsíčně Stravné (2 svačiny, oběd a pitný režim) ve výši 1000 Kč měsíčně Obědy budou odebírány od soukromé firmy, která vaří diety pro seniory (penzion) Nabízíme možnosti kroužků v předškolce za poplatek lektorům

5. Jak dítě přihlásit? Vyplnit žádost o přijetí dítěte Vyplnit Evidenční list dítěte včetně potvrzení od lékaře Mít potvrzení o nepřijetí dítěte do MŠ Mít potvrzení o zaměstnání rodiče nastupující po RD do práce Zápis dětí proběhne v pátek 1.6. od 9.00 do 10.00 a od 16.00 do 17.00

6. Přijetí/nepřijetí dítěte Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí dítěte se dozvíte emailem v pondělí 4.6.2012 V případě přijetí nastoupí dítě do předškolky v září 2012 (termín bude upřesněn dle dokončení stavby) V případě nepřijetí bude dítě nadále evidováno kvůli možnému uvolnění místa

7. Hlídání dětí V případě zájmu rodičů či nepřijetí dítěte do předškolky nabízí RC Studánka kvalifikované pravidelné i nepravidelné hlídání dětí pro děti od 0 let Je třeba vyplnit předběžnou přihlášku na hlídání dítěte, uvést konkrétní požadavky i kontaktní informace Po vyhodnocení přihlášek se sestaví rozvrh hlídání dětí a určí se cena za hlídání

Hlídání dětí Děti pohlídáme také i u vás doma (i v době nemoci) i nárazově – vyšší cena Nabízíme hlídání dětí o prázdninách Čím pravidelnější hlídání, tím nižší cena Nabízíme i svačinky a obědy V případě vysokého zájmu o pravidelné hlídání se pokusíme otevřít další třídu předškolky

Krácení rodičovského příspěvku Pokud setrváte ve variantě pobírání podle staré normy – je omezena docházka dítěte do předškolního zařízení (od 3 let 4 hodiny denně, 5 dní v měsíci, do 3 let na 5 dní) Pokud přejdete na novou úpravu od 1.1.2012 - nesleduje se návštěva předškolního zařízení u dětí od 2 let věku (ale sníží se vám 3 letá varianta), děti mladší 2 let na 46 hodin RC Studánka ale není předškolní zařízení pod MŠMT, jsme soukromé zařízení – o.s. nezisková organizace, můžete pobírat RP a mít dítě u nás

Dle vašich otázek Dle vašich požadavků se upraví otevírací doba předškolky i hlídání dětí Předškolka se platí vždy na celý měsíc Pravidelné hlídání dětí se bude platit a objednávat také měsíčně, bude výrazně zvýhodněná cena proti nepravidelnému hlídání Odhlášené stravné se bude vracet

Následují konkrétní dotazy Děkuji za pozornost Následují konkrétní dotazy