FRANCIE - HOSPODÁŘSTVÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Advertisements

Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
HOSPODÁŘSTVÍ U: s. 52 – 53 Použitá literatura: Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha 1999.ISBN INDUSTRIALIZACE = přeměna země.
Francie.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ Mgr. Iva Lulayová.
Parlamentská republika
Východní Evropa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_72_ČR – zemědělství AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Koninkrijk België Royaume de Belgique Königreich Belgien
Francie.
Francie Francie.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
USA – hospodářský obr.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ZÁPADNÍ EVROPA.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Nizozemí Eliška Pokorná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
ŠVÝCARSKO.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Irsko, Velká Británie, Francie, Monako, Lucembursko, Nizozemí, Belgie
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA.
Francie Petra Kovaříková 8.A
FRANCIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Українська Республіки
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Hospodářství České Republiky
BELGIE.
Francie Miroslav Chmelka.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA Další informace ZDE.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
VY_32_INOVACE_Fi_II_20 Název Francie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
VY_52_INOVACE_33_02_opakování průmyslu Evropy 3. snímek – průmyslová výroba 4. snímek – elektrotechnika a elektronika 5. snímek – chemický průmysl a.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Název učiva: Amerika severní
EVROPSKÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Antonín Košíček Sára Šobková
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EVROPA ZÁPADNÍ EVROPA – FRANCIE, BELGIE, NIZOZEMSKO, LUCEMBURSKO
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Francie Učivo 8. ročníku Název školy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8. ROČNÍKU B) TÉMA: STÁTY VÝCHODNÍ EVROPY- POBALTSKÉ REPUBLIKY C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU Žáci se seznámí s dalšími.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Monako 2. nejm stát Knížectví 4 části Nejmenší daně
Transkript prezentace:

FRANCIE - HOSPODÁŘSTVÍ

Zemědělství Francie je největším evropským producentem a vývozcem zemědělských výrobků. Zemědělství je díky vhodným klimatickým podmínkám na vysoké úrovni. Pěstuje se zde pšenice, ječmen, kukuřice, cukrová řepa, brambory, vinná réva a dokonce i rýže. Chová se skot, prasata a drůbež. Tradiční je pak chov ústřic a šneků. Významný je také rybolov.

Průmysl V současnosti je Francie 4. nejsilnější průmyslovou velmocí. Prodělala úpadek tradičních odvětví jako je například těžba uhlí, ocelářství a textilní výroba. Rozvíjí se ale strojírenství, elektronika a chemický průmysl. Těží se železná ruda a uran.

Výroba automobilů (Citroen, Peugeot, Renault), vojenských a civilních letadel a rychlovlaků TGV. Centrum světové módy a výroby oděvu. Výroba kosmetických výrobků značek jako Dior, Chanel, Bourjois, L'oréal, Avon a další, které jsou známé po celém světě.

Doprava Nejrozsáhlejší síť silnic a železnic v Evropě. V roce 1994 byl otevřen Eurotunel. Největším přístavem je Marseille (2. v Evropě).

Školství Povinná školní docházka ve Francii je od 6 do 16 let. Je bezplatná. Vysoké školy jsou tu na vysoké úrovni.

Autoři: Petra Luňáčková Monika Khýrová Zdroje: http://www.lidovky.cz/depardieuovi-hrozi-za-rizeni-v-opilosti-pokuta-4000-eur-pfn-/lide.aspx?c=A130524_171220_lide_sk http://www.zemepis.net/zeme-francie http://ireferaty.cz/316/3166/Francie http://zapiskyzcest.cz/francouzske-skolstvi/