Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vybudování centra aktivačních služeb pro mládež s onemocněním schizofrenií (Projekt DOTYK) CZ 1.07/1.2.00/
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní informace o Tranzitní službě Přechod ze Školy do Práce.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
ohroženým domácím násilím
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro Prevenci a boji proti kriminalitě Číslo projektu: HOME/2010/ISEC/FP/C2/ PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
ZAJIŠTĚNÍ DIAGNOSTICKÉHO PRŮZKUMU VE VYBRANÝCH ORGANIZACÍCH Projekt OP LZZ „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku.
Mezinárodní den sester květen 2009
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Klíčové aktivity projektu
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Kariérové poradenství a podnikavost
Rodičovství biologické a pěstounské
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost Mgr. Ladislav Kucharský místopředseda OSZSP ČR a senior konzultant projektu Praha 16. ledna 2012

Výstupy projektu  Projekt samotný byl rozdělen do třech základních částí  v první části projektu bylo podle původního plánu proškoleno 60 klíčových osob, tzv. školitelů  Ve druhé, rozhodující části bylo následně proškoleno více než 800 osob z mnoha organizací z celé České republiky

Výstupy projektu  Ve třetí, nejpracnější a taky nejtěžší části byly sestaveny intervenční zásahové týmy, u kterých je předpoklad dalšího působení. Týmy jsme se snažili proporcionálně rozdělit po celé ČR

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Zpětná vazba a reakce od účastníků přímo z terénu  Pozitivní výstupy, vyjádření většinové spokojenosti  Velmi pozitivně hodnoceno rozdělení do teoretické a praktické části  Možnost „osahání“ konkrétních aktivit, např. v kurzech sebeobrany

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Pomocí tohoto projektu se podařilo problematiku násilí na pracovišti dostat do povědomí na jednotlivých pracovištích v mnoha regionech celé České republiky.  Prostřednictvím kurzů a proškolení se tato problematika dostala do zorného pole zaměstnanců, kteří ji začali vnímat jako věc veřejnou a ne jako tabu.

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Je reálný předpoklad, že na tuto nesmírně důležitou skutečnost budou moci jednotlivé organizace v budoucnu úspěšně navázat  Účastníci kurzů díky jednotlivým aktivitám v projektu zjistili, co všechno se skrývá pod pojmem násilí na pracovišti

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Rozklíčování pojmů a rozpoznání jednotlivých indikátorů se ve všeobecnosti považuje za nejdůležitější část boje s násilím na pracovišti  Vědomost a schopnost rozeznat linii ataku vlastní anebo třetí osoby byla velmi pozitivně hodnocena všemi účastníky

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Zde je opět reálný předpoklad využití získaných poznatků v praxi  Jsme totiž velmi často svědky toho, že lidé v terénu nedokážou rozeznat a ani pojmenovat jednotlivé druhy násilí – fyzické a psychické násilí, vyhrožování, útok, ponižování, bullying, mobbing, bossing, obtěžování včetně sexuálního a rasového atd.

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  U zaměstnanců, kteří se zúčastnili některé části projektu předpokládáme, že mohou a budou spolupracovat se svými zaměstnavateli na snižování rizikových faktorů a přímém odstraňování projevů násilí na pracovišti

Výstupy projektu  Nejdůležitější poznatky a „přidaná hodnota“  Dalším a velmi důležitým výstupem projektu je předpoklad vzniku profesionálních týmů  Projekt vyprodukoval týmy neprofesionální  MPSV budou předány základní podklady pro případný vznik profesionálních zásahových týmů v budoucím období

Výstupy projektu  Udržitelnost projektu !!!  Jaká je budoucnost řešení problematiky násilí na pracovišti ve zdravotnictví a sociálních službách?  Produktem tohoto projektu je velké množství proškolených posluchačů kurzů a vybudování zásahových týmů  Je to skvělý základ k další práci v terénu

Výstupy projektu  Udržitelnost projektu !!!  OSZSP ČR bude automaticky pokračovat v práci na tomto velmi důležitém tématu a bude ve vlastní režii pomáhat s pořádáním dalších vzdělávacích akcí  Je potřebné vyvinout maximální možné úsilí pro další fázi naší společné práce  Plán udržitelnosti projektu je reálný a při jeho dodržení je slibný velmi dobrý výsledek celého projektu!

Výstupy projektu  Nesporným pozitivem projektu je schopnost vytvářet a navrhovat doporučení pro jednotlivá ministerstva týkající se udržování preventivní kultury a politiky proti násilí na pracovišti

Výstupy projektu  V rámci OSZSP ČR je důležité spolupracovat s ostatními relevantními činiteli (zájmové skupiny pacientů nebo uživatelů a další nevládní organizace a občanská sdružení) na snižování výskytu násilí na pracovišti a eliminaci příčin jeho vzniku  Nesmírně důležitou činností je vytváření nezbytné důvěry k otevřené komunikaci mezi všemi zaměstnanci

Výstupy projektu  V současné době, kdy jsem svědky prudce akcelerující polarizace ve společnosti a kdy se v mnoha případech pracovní úspěch i neúspěch považuje za příčinu konfliktu jde o velmi žhavé téma, kterému je nutno věnovat neustálou a velmi vysokou pozornost a získané poznatky je potřebné kontinuálně rozšiřovat mezi zaměstnance

Děkuji za pozornost Mgr. Ladislav Kucharský Místopředseda OSZSP ČR a senior konzultant projektu