Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: 8.3.2004 Ukončení: 31.12.2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
Advertisements

Protokol DOXIL-MMY-3001 Randomizovaná kontrolovaná studie s lékem VELCADE (bortezomib) v monoterapii nebo v kombinaci s lékem DOXIL v léčbě relapsu.
Zkušenosti s podáváním SET v ordinaci praktického lékaře.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 FAUST, o.s.. STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCI: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Místo COX II inhibitorů v terapii bolesti
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Možné etické problémy klinických studií v psychiatrii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Klinická studie EBMT - MMVAR
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Antiretrovirové terapeutické postupy současnosti – co je nového ?
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Protokol MMY-3002.
Novinky v onkologii ASCO 2009
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Možnosti práce u dlouhodobých uživatelů psychiatrické péče Uživatelé zaměstnávájí uživatele o.s.KOLUMBUS.
Úvod do farmakologie Co je to farmakologie.
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Nemocní s metastazujícím onemocněním citliví k léčbě cytostatiky vyléčitelní lokálními metodami (chirurgie, radioterapie) nevyléčitelní lokálními metodami.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Léčebné strategie u kolorektálního karcinomu
VY_32_INOVACE_05_10 CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_05_10 Zpracovala:Mgr.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Avastin v klinické praxi: vedení léčby
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Hlavní město Praha Projekty SIPVZ v roce 2005 Bc. Karel Krupka Magistrát hlavního města Prahy Odbor školství.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Perorální antidiabetika v roce 2006
Nicoletta Colombo University of Milan-Bicocca and European Institute of Oncology, Italy Závěrečné poznámky.
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
3.ročník technické lyceum
úvod do farmakologie co je to farmakologie
Myelom jako příčina kostního algického syndromu
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Budoucnost léčby ovariálního karcinomu: přehled probíhajících a připravovaných studií Eric Pujade-Lauraine Hôpitaux Universitaires Paris Centre Site.
Detrakce dávek biologik – přehled poznatků a první zkušenosti
Léky a antibiotika V této prezentaci naleznete grafy z pracovních listů SW 1 a SW 2.
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A 29. DUBNA 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Monoklonální gamapatie & Mnohočetný myelom
Jan Říčař Dermatovenerologická klinika LF UK a FN Plzeň
MUDr. Tomáš Doležal Farmakologie 3. LF UK
Postavení peginterferonu v léčbě chronické hepatitidy C: dvojkombinace Petr Husa Klinika infekčních chorob LF MU a FN Brno MHD Satelitní sympozium.
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Biologická léčba Hradec Králové, 16. dubna Mgr. Jakub Dvořáček, AIFP.
Doporučený postup léčby naivních pacientů s HCV Petr Husa Klinika infekčních chorob LF MU a FN Brno Praha,
Virové hepatitidy - léčba
MVDr. Miroslav Novák Milkprogres – poradenství s.r.o. Řešení mastitid s pomocí faremní kultivace.
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
Česká asociace pro vzácná onemocnění Občanské sdružení 3členné představenstvo a 1 revizor Předseda Markéta Lhotáková (Národní sdružení PKU a jiných.
Homeopatické lékařské asociace
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
Boj o pacienta, boj o peníze
Počty pacientů v lékových registrech ČOS
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
v onko-urologii Využití radiofarmak v diagnostice a léčbě
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Lékové interakce v praxi
Transkript prezentace:

Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení: Program podpořila firma Janssen - Cilag

Jedním z nejnovějších příkladů preparátů zasahujících do nitrobuněčného metabolismu („cílená“, „targeted“ terapie) jsou inhibitory proteazomu. Prvním zástupcem této skupiny, který je již používán v klinické praxi, je bortezomib. V ČR byl v rámci Velcade Initiation Program (VIP) použit Velcade ®, darovaný firmou Jannsen-Cilag u 24 nemocných s diagnózou mnohočetný myelom.

Podání Velcade ®, (Jannsen-Cilag) v hematologických centrech ČR Přehled

Podání Velcade ® (Jannsen-Cilag) v hematologických centrech ČR Léčebné odpovědi  Velcade v dávce 1,3 mg/m 2 (1x redukce na 1,0 mg/m 2 )  možnost dosažení terapeutické odpovědi nezávisela na stupni předléčenosti

Z prvních zkušeností v ČR vyplývá, že Velcade je účinným lékem i u rezistentních a pokročilých onemocnění, kde je jiná terapie již neúspěšná. Léčebná odpověď CR+PR (pokles MIG > 50%) byla dosažena u 50% (12/24) nemocných. Odborná veřejnost byla seznámena s výsledky i rozborem nežádoucích účinků v rámci přednáškového bloku věnovaného Velcade na setkání CMG v dubna 2005 v Čejkovicích. Program VIP byl ukončen k