Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Advertisements

Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Tvorba a realizace programu výuky moderních komunikačních technologií na SŠ informatiky a spojů Brno Projekt ESF Realizační tým: odborní učitelé SŠ informatiky.
Prezentace bakalářského oboru
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Zadání ročníkových prací třída L3 2005/2006. Co musí zadání splňovat Téma i okrajově se dotýkající Informačních a komunikačních technologií Téma i okrajově.
Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola
Název: Access – logická funkce v dotazu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
5. krajské setkání metodiků, vedoucích předmětových komisí a pedagogických pracovníků, kteří jsou aktivní v oblasti přírodovědného a technického vzdělávání.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě.
Elektrotechnika (26 – 41 – M / 01) Výpočetní a komunikační technika Automatizace a elektronické systémy v dopravě Výpočetní a komunikační technika Automatizace.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
B V M T část 2. Mikrovlnná technika 1.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem kladkostroj.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_141_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Jak pracuje počítač 2 Název školy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_159_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Zkvalitnění výuky technických oborů Název projektu:
5.7 Druhy elektrotechnických schémat
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_147_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
... umění optické komunikace PROFiber Networking s.r.o. se jako bývalá divize Vláknové optiky MIKROKOM s.r.o. opírá o tradici 15tiletého působení v oboru.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_158_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_160_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Anotace Prezentace, která se zabývá elektrickou prací a energií. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají, jak vypočítat elektrickou.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Elektronické sčítání počtu cestujících Společnost B&C Dopraní systémy s.r.o. realizovala svými elektronickými prostředky sčítání počtu cestujících po dobu.
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
Vedoucí práce: RNDr. Ingrid Nagyová, PhD.

Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
Přenos dat infračerveným zářením OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Štětce v Adobe Photoshop
Optické spojovací členy
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Export fotografií v Adobe Lightroom
Transkript prezentace:

Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno – P8 Informační technologie Informační a komunikační technologie Zabezpečení dopravy

Autorský tým Ing. Lukáš Bubník, Mgr. Jitka Drápalová, Ing. Václav Ilčík, Ing. Jiří Klajbl, Bc. Jiří Pavlas, PaedDr. Vladimír Šimíček

Elektronická učebnice Zabezpečovací technika

Důvody vzniku učebnice Specifický obor Nedostatek učebních materiálů Datum jejich vydání

Specifický obor

Nedostatek učebních materiálů

Elektronická učebnice Optoelektrotechnika

RVP – rámcový vzdělávací program Telekomunikace 26 – 45 – M/01 ŠVP – Informační a komunikační technologie Spojový mechanik 26 – 59 –H/01 ŠVP – Inteligentní zařízení a sítě

RVP – rámcový vzdělávací program Informační technologie 18 – 20 – M/01 ŠVP – Informační technologie Mechanik elektrotechnik 26 – 41 –L/01 ŠVP – Mechanik informačních technologií

RVP – rámcový vzdělávací program Mechanik elektrotechnik 26 – 41 –L/01 ŠVP – Mechanik zabezpečovacích zařízení Elektromechanik pro zařízení a stroje 26 – 52 – H/01 ŠVP – Elektromechanik

Hlavní témata Fyzikální podstata světla Princip vedení světla optickým vláknem Optická vlákna a optické kabely Práce s vlákny a pokládka kabelů Optovláknové sítě (vč. PON) a jejich komponenty Technologie FTTx Měření v optických sítích Bezpečnost práce

Přínos elektronické učebnice Jeden systém napříč studijními obory a předměty Možnost zařazení videoukázek z prací v terénu Přiřazení kvalitních fotografií – zachycení detailů drobných komponent Interaktivní práce Ověření výsledků studia

Elektronická učebnice Spojovací technika

RVP – rámcový vzdělávací plán Telekomunikace 26 – 45 – M/01 ŠVP – Informační a komunikační technologie Spojový mechanik 26 – 59 –H/01 ŠVP – inteligentní zařízení a sítě

Spojovací technika – el. učebnice předměty – spojovací technika, telekomunikační systémy žáci I. ročníků uvedených oborů hodinová dotace – 1 hod./týdně

Hlavní témata učebnice základy akustiky, konstrukční části koncových telefonních zařízení telefonní zařízení základní informace o telekomunikační síti základní informace o přenosu signálu a přenosových cestách

Přínosy lepší motivace žáků daných oborů samostatná práce s interaktivní učebnicí obor IK - nemá v I. ročníku praxi video ukázky zprostředkují reálnou činnost v praxi

Zkušenosti se zpracováním učebnice Odevzdávaný text Nutnost úprav typografická Gramatická Průběžné konzultace testování na více typech zařízení (omezení) vhodnost použitých obrázků, fotografií a videí a jejich sjednocení

Elektronická učebnice Spojovací technika – zkušenosti Pozitiva Interaktivita – možnost vložení kvízů s odloženou ukázkou správných odpovědí Motivace žáků – práce na mobilní technice, kterou znají (včetně tabletu) Problémy Práce s většími obvodovými schématy