ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013
Vědecko-technologické parky, technologická centra – zkušenosti z budování a provozu (Ostrava, Praha) Jaromír Dudek Bratislava,
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
Financování projektů municipalit v Programovacím období
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Operační program Podnikání a inovace
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
ČSOB a dotace pro podnikatele
INstrategy - Institut pro evropské a národní strategie Zkušenosti s přípravou a realizací projektů v rámci 1. strukturální intervence EU (2004-6) Plzeň,
Pojďme dělat obchod společně!
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Podpory podnikání Ing. Jan Vanýsek CzechInvest Regionální kancelář pro Pardubický kraj.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Fondy EU Podnikatelská akademie Zlín,
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
MOST MEZI VĚDECKÝM A PODNIKATELSKÝM SVĚTEM. Pronájem kanceláří a výrobních prostor k podnikání -dlouhodobý pronájem klimatizovaných prostor -ceny od 800.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM

Obsah DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI NEFINANČNÍ SLUŽBY EU Centra FINANCOVÁNÍ Víme kudy tečou finance z fondů EU, ukážeme Vám k nim cestu… DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI NEFINANČNÍ SLUŽBY EU Centra FINANCOVÁNÍ ČSOB EU CENTRUM

Obsah DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI ČSOB EU CENTRUM

Program Prosperita (2004-2006) Typ podpory Podpora infrastruktury pro průmyslový výzkum, technologický rozvoj a inovace: Vědecko-technické parky Podnikatelské inkubátory Centra pro transfer technologií Objem dotací Nevratná dotace až do výše 75% uznatelných nákladů na výzkumné projekty Minimální/maximální výše dotace 1 – 150 mil. Kč ČSOB EU CENTRUM

Program Prosperita II (2007-2013) Typ podpory Podpora výstavby a provozu infrastruktury pro průmyslový výzkum, vývoj a inovace: Vědecko-technické parky Vědecké parky Inovační firmy Centra pro transfer technologií Výše podpory Nevratná dotace až do výše 75% (100%) uznatelných nákladů Minimální/maximální výše dotace 1-200 mil. Kč ČSOB EU CENTRUM

Program Prosperita II (2007-2013) Uznatelné náklady Nákup pozemků, staveb Stavba, rekonstrukce, inženýrská činnost Poradenství Školení Marketing Mzdy Cestovní náhrady Nájem Aktuální stav programu Podávání žádostí v průběhu IQ 2007. ČSOB EU CENTRUM

Dosavadní zkušenosti s EU fondy uzavřené úvěrové přísliby a úvěry k 30.4. 2006 – více jak 4 mld. Kč práce na více než 300 projektech ČSOB EU CENTRUM

Projekty úvěrované ČSOB Technická univerzita v Ostravě – Centrum pokročilých a inovačních technologií (celkové náklady 220 mil. Kč, střednědobý úvěr 200 mil. Kč) Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska – Podnikatelský inkubátor a centrum pro transfer technologií (celkové náklady 125 mil. Kč, dlouhodobý úvěr 40 mil. Kč) Jihočeská univerzita – Dobudování VTP v Nových Hradech (celkové náklady 24 mil. Kč, střednědobý úvěr 10 mil. Kč) ČSOB EU CENTRUM

Obsah NEFINANČNÍ SLUŽBY ČSOB EU CENTRUM

Fáze I – Dotační audit Analýza dostupných dotačních zdrojů Databáze obsahuje více než 600 dotačních titulů: Strukturální fondy, kohezní fond, národní zdroje, finanční mechanismus EHP a Norska, evropské komunitární programy Audit zahrnuje konzultaci projektu s implementačními orgány Poskytujeme ZDARMA ČSOB EU CENTRUM

Fáze II – Příprava žádosti o dotaci Zajistíme přípravu žádosti o dotaci na tomto principu: příprava žádosti zdarma provize pouze při schválení dotace Zajistíme vhodnou strukturu financování v návaznosti na strukturu projektu ČSOB EU CENTRUM

Fáze III – Dotační management V případě, že klient obdrží dotaci, zajistíme službu dotačního managementu Dotační management = poradenství a asistence v průběhu realizace projektu a v období udržitelnosti dotace Minimalizace rizika krácení dotace nebo odebraní dotace v období její udržitelnosti ČSOB EU CENTRUM

Informační servis - DOTAČNÍ ZPRAVODAJ ČSOB EU CENTRUM

Obsah FINANCOVÁNÍ ČSOB EU CENTRUM

Finanční produkty ZÁVAZNÝ ÚVĚROVÝ PŘÍSLIB ÚVĚR NA PŘEDFINACOVÁNÍ DOTACE A SPOLUFINANCOVÁNÍ PROJEKTU ČSOB EU CENTRUM

Splácení z vlastních zdrojů + spolufinancování projektu Čerpání zdrojů „Mimořádné splátky“ Etapa 1 Etapa 2 D+30 = Termín kumulované splatnosti dotací z EU Etapa 3 Předfinancování dotace z EU D Splácení z vlastních zdrojů + spolufinancování projektu PRIBOR + y% (sazba dlouhodobá) PRIBOR + x% (sazba krátko- nebo střednědobá) Výhody: 1 účet, 2 sazby, možnost restrukturalizace ke dni D+ 30 ČSOB EU CENTRUM

Internet: www.csob.cz/fondyeu Kontakt Jakub TOMAŠTÍK, M.A. ČSOB EU Centrum, Praha Tel: 261 359 109, 603 800 695, e-mail: jtomastik@csob.cz Internet: www.csob.cz/fondyeu ČSOB EU CENTRUM