14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Vzhled prezentace - šablony
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence OpenOffice.org 3. Potřebujeme více adresátům zaslat dopis Nejlehčí by bylo univerzálně napsaný dopis nastrkat do obálek …, kdo.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Hromadná korespondence
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Hromadná korespondence, makro
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
Korespondence a hromadná korespondence Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2010 MSeg 1.
Hromadná korespondence
Textový procesor (MS Word)
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vytvoření hypertextového odkazu
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Hromadná korespondence
Word – základní práce s wordem.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
PREZENTACE JAK NA TO?.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Textový Editor.
Vkládání grafických objektů
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)

Vkládání obrázku ze souboru (menu  vložení  obrázek) ze schránky (obrázek si zkopírujeme do schránky, ze které ho můžeme libovolně vkládat do dokumentu) PRAVIDLA PRO VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ DO TEXTU Vzdálenost obrázku od textu musí být přiměřeně velká a měla by být na všech stranách stejná pro celý dokument Obrázek obsahující oblohu, by neměl mít nad sebou žádný text Pokud je obrázek širší, než je stránka, umisťuje se na stránku otočený o 90º tak, aby byl hlavou doleva

Textové pole menu  vložení  textové pole předdefinované z nabídky možnost vytvoření vlastního (velikost a umístění) Formát  možnost úprav textového pole (stín, poloha, barva)

tabulKA Menu  vložení  tabulka  možnosti (vložit tabulku, navrhnout)

Hypertextový odkaz menu  vložení  hypertextový odkaz odkaz na existující dokument, nebo webovou stránku použití Ctrl + klepnutí

šablona předdefinovaná stránka (dopis, vizitka), kterou pak stačí vyplnit Využití ( soubor  nový vybereme šablonu) Vytvoření - dokument uložíme jako šablonu (Soubor  uložit jako  šablona aplikace Word)

Hromadná korespondence Funkce je využitelná v případě, kdy chceme rozesílat stejné znění dopisu na různé adresy, které máme předem připravené v adresáři Podobně můžeme tisknout i poštovní obálky nebo adresní či jiné štítky, emaily atd. použijeme ikonu Spustit hromadnou korespondenci a z její nabídky vybereme, jaký typ hromadné korespondence budeme zpracovávat (dopisy, obálky, štítky)