AnotaceStavba atomu, složení a stroktura atomu AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák si osvojí dle PSP složení a strukturu atomu,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Advertisements

Částicové složení látek - atom a prvek
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí o zlomcích. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují znalosti o zlomcích.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Jádro atomu Předmět: Fyzika.
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Model atomu.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
VY_32_INOVACE_10_CHEMICKÉ NÁDOBÍ
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Výkladová prezentace PowerPoint s komentářem učitele Člověk a příroda
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_11_TŘÍDĚNÍ LÁTEK
Stavba atomu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Atom Molekula Iont RZ
Chemická vazba.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
CHEMIE ATOM.
jméno autora Mgr. Eva Truxová název projektu
Jaderná energie Jádra atomů.
Částicové složení látek
OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU
jméno autora Mgr. Eva Truxová název projektu
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony V/2 Inovace.
VY_32_INOVACE_13_VZDUCH Anotace Rozšíření poznatků o vzduchu Autor
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Procentový počet Prezentace_12
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
VY_32_INOVACE_15_IONTY Anotace Vznik iontů Autor Mgr. Květuše Horáková
Kalkulace zboží Prezentace_16 Mgr. Silva Vaňková OPČ_Kalkulace zboží
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.
Jaderné reakce.
Anotace Prezentace, která se zabývá elektrickými vlastnostmi látek. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit a popsat.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_346
AnotaceZařazení vody do systému látek AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí a utřídí druhy vod, způsoby čištění vod,
VODÍK.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Jednotky základní Prezentace_19
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním, sčítáním a odčítáním smíšených čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci porovnávají,
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
Stavba látek.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Složení atomů a „PSP“ ??? Bohrův model Rutherfordův model
Model atomu.
Částicové složení látek
Částicové složení látek
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Stavba atomu.
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Atómy, ich zloženie a štruktúra. Molekuly.
Základní škola a mateřská škola Damníkov
CHEMICKÉ PRVKY.
CHEMIE - Stavba atomu Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
4.2 Které látky jsou chemické prvky?
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Transkript prezentace:

AnotaceStavba atomu, složení a stroktura atomu AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák si osvojí dle PSP složení a strukturu atomu, uvědomí si podstatu hmoty a částic hmoty, mikročástic atomu Speciální vzdělávací potřebyžádná Klíčová slova Atom, obal a jádro atomu, elektron, proton, neutron, protonové a nukleonové číslo, složení a struktura atomu Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityaktivita Cílová skupinažák Stupeň a typ vzděláváníZákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupinaŽáci 8. ročníku let VY_32_INOVACE_14_STAVBA ATOMU

jádroobal protony neutrony elektrony p + n 0 e -

protonové číslo (Z) - udává počet protonů v jádře nukleonové číslo (A) – udává počet protonů a neutronů v jádře počet elektronů v obalu je v atomu vždy roven počtu protonů atom je vždy neutrální

nukleonové číslo (A) 11H11H protonové číslo (Z) p + = 1 e - = 1 n 0 = 0

elektronové vrstvy 1,2,3,…7 (K, L, M, N, O, P, Q) valenční (vnější) vrstva = nejvzdálenější od jádra 1 1 H

zapiš složení sodíku zakresli strukturu sodíku 11 Na p + = e - = n0 =n0 =

Název a značka prvku Proton. č. Z Nukleon. č. A Počet elektronových vrstev Počet valenčních elektronů Počet mikročástic v atomu e-e- p+p+ n0n0 13 Mg arsen

Obrázky z vlastního archivu