London Eye Londyńskie Oko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krychle Síť, povrch, objem
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
10 nej z královské Anglie den Londýn.
Modrá planeta Země.
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
Vypátrej obvod Počítání obvodů a obsahů 5 cm 10 cm 30 cm 50 cm 15 cm
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Zápis čísla v desítkové soustavě
Slovní úlohy se zlomky a procenty
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
X. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Charakteristiky polohy
Nejmenší společný násobek
Kvádr Síť, povrch, objem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Procvičování vzorce.
Markéta Zakouřilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_163
Rotační válec Síť, povrch, objem
VENEZUELA.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 4 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 47.
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
12. ROVNOMĚRNĚ ZPOMALENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Tání grafy.
Největší alpský ledovec
ZAŘÍZENÍ A PROSTORY PRO DIVÁKY
Rousínov, Uvidíme velké věci! Rousínov,
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Téma: Slovní úlohy (trojčlenka) 2 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/2_100.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_460.
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Obvod, obsah – 1 Čtverec, obdélník, pravoúhlý trojúhelník
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
LONDÝN.
Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.
Globální družicové polohové systémy Galileo a GLONASS
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
London Bridges Praktická odborná část maturitní zkoušky Obchodní akademie Liberec, Šamánkova 8 Ekonomické lyceum Autor práce: Petra Kroužková.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
MEŠITA SHEIKH ZAYED ABU DHABI Mešita Sheikh Zayed je stavba v Abu Dhabi, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Je to jedna z největších takových.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.8.08_welcome_to_london Název: Welcome to London Vzdělávací.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Krušné hory.
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Consul company ltd KARUSEL.
10 unikátních lanovek.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
LONDON P L A F A C M E O S U S.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

London Eye Londyńskie Oko

London Eye (Londýnské Oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Tamizy, mezi mosty Westminster i Hungerford. Projekt zpracovali Davida Marks, Julie Barfield, Malcolm Cook, Marka Sparrowhawa, Steven Chilton i Nice Bailey. Na financování budovy se podílela britská lletecká společnost British Airways Corporation.

Kolo je vysoké 135 metrů a jeho plný obrat trvá okolo 40 minut. Na kole je 32 klimatyzovaných pasažérských kabinek. Nabírání a výstup pasažerů probíhá bez zastavení kola.

Kapsuły ważą 10 ton każda i mają niemal 9 m długości. Wewnątrz kapsuły znajduje się owalne siedzisko, system nagłośnieniowy, detektory dymu. Trwa tam nieustanna cyrkulacja powietrza. Kapsuły zostały wykonane przez francuską firmę Sigma.

Všechny kabiny jsou připojené takovým způsobem, že jejich poloha je vždy rovnoběžná

Krátký popis budovy: Londýnské oko bylo postaveno na základech o váze 12 000 tun a sestro-jeno v ležící pozici. Zvedalo se na pontonech u břehu Tamizy. Je to největší a nejtěžší konstrukce budovaná takovým způsobem. Na kole se otáčí celkem 36 kabinek. Každá z nich pojme do svého prosklenného nitra 25 osob.

Londýnské Oko má 424 m. po obvodu a váží 600 t.

Projížďka trvá kolem 30 minut. Po 15 min Projížďka trvá kolem 30 minut. Po 15 min. od začátku projížďky se pasažéři nachází na vrcholu, tzn. ve výšce 135 metrů. Při dobrém počasí je možný výhled do okolí v průměru 25 mil.

In my life- The Beatles