Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Chemie.
Měření času – jednotky Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
PROCVIČOVÁNÍ spustíte klávesou F5
Adoptuj panenku a zachráníš dítě! Agáta 1 Ája 2.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Dvouděložné rostliny.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny hmyzu
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Zápis čísla v desítkové soustavě
Kdo chce být milionářem ?
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B14 Příkazový řádek: obsah souborů PŘÍKLADY AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie3.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
26.1 Zaokrouhlování čísel na desítky v oboru do 100
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
KASKÁDOVÉ STYLY 4.

Nejmenší společný násobek
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Název materiálu: ELEKTRICKÉ POLE – výklad učiva.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
PYRAMIDA Práce a energie
Houževnatost Základní pojmy (tranzitní lomové chování ocelí, teplotní závislost pevnostních vlastností, fraktografie) (Empirické) zkoušky houževnatosti.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
MS PowerPoint Příloha - šablony.
Název materiálu: OBJEM – výklad učiva.
Název materiálu: PASCALŮV ZÁKON – výklad učiva.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Technické kreslení.
Úkoly nejen pro holky.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Název materiálu: HMOTNOST – výklad.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Abeceda VY_32_INOVACE_122, 7. sada, ČJ2 Český jazyk, 2. ročník ANOTACE
Přednost početních operací
Název materiálu: HYDROSTATICKÝ TLAK – výklad učiva.
Název materiálu: PRÁCE – výklad učiva.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování členovců
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Název materiálu: TEPLO – výklad učiva.
Název materiálu: TEPLOTA – výklad učiva.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY VY_32_INOVACE_187 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_187. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: Veličiny – opakování. Ročník : 6. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření: 1. 1. 2012

opakování 1.pololetí 6.ročníku V jakých skupenství mohou být látky? Uveď příklad. Napiš základní vlastnosti pevných látek. Napiš základní vlastnosti kapalin. Napiš základní vlastnosti plynů. Které vlastnosti se vyžívá v hydraulice?

opakování 1.pololetí 6.ročníku Kde se využívá stlačitelnost plynů? Které vlastnosti má oxid uhličitý? Kde se využívá? Ze kterých plynů se skládá vzduch? 9.Které plyny se používají na svařování? 10.Co je to kompresor?

opakování 1.pololetí 6.ročníku Co je to autogen? Jaká je základní značka  a jednotka délky? Která délková měřidla používáme a kdy? Jak by jsi změřil(a) tloušťku jednoho listu papíru ve školním sešitě? Jakým způsobem změříš průměr fotbalového míče?

opakování 1.pololetí 6.ročníku Které jsou hlavní pravidla pro správné měření délky? Jaká je základní značka  a jednotka objemu? Které znáš jiné jednotky objemu, kde se používají? Jak vypočítáš objem školní skříně? (krychle, kvádru) Jaké nádoby se používají na měření objemu?

opakování 1.pololetí 6.ročníku Proč je měření objemu sypkých látek nepřesné? Jaká je základní značka  a jednotka hmotnosti? Které další jednotky hmotnosti znáš, kde se používají? Na jakých zařízeních se určuje hmotnost. Co je to netto, brutto a tára?

opakování 1.pololetí 6.ročníku Jak poznáš na Zemi, které ze dvou těles má větší hmotnost. Mohli bychom to poznat i ve vesmíru, v beztížném stavu? Jak? Jaká je základní značka  a jednotka hustoty? Jak vypočítáš hmotnost tělesa, když znáš jeho hustotu a objem? Jakým způsobem můžeš určit hustotu plastelíny? Jaká je přibližná hustota vody a vzduchu

opakování 1.pololetí 6.ročníku Proč ocelová loď plave na vodě Jaká je základní značka  a jednotka času? Kolik dní má kalendářní rok? Kolik dní a hodin má astronomický rok a proč. Co je to přestupný rok? Který měsíc má více dní v přestupném roce?