Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Ovládací panely Hodiny, jazyk a oblast.
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
autor Mgr. Alena Marková
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.03 SOU Obořiště
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Tato prezentace byla vytvořena
POS novinky…. Agenda – POS Grafické stoly Mobilní rozšíření POS PDAORDERMAN Pravidla, … Vzorová řešení.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
postup tvorby prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Popis a ovládání Plocha I
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní prvky internetového prohlížeče
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Bc. Daniel Vančura Francie.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Databáze MS ACCESS 2010.
Informatika – Datové sítě
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Tiskárny a konfigurace tisku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Informační a komunikační technologie
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Přihlášení.
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Transkript prezentace:

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Modul M5 Inovace výuky odborných předmětů a odborného výcviku o moderní technologie s využitím ICT (Objednávkový systém a Recepturní systém) autor Mgr. Martina Šuráňová

Výukový materiál pro 2. ročník, Odborný výcvik

 Elektronický a objednávkový systém určený pro restaurace  Zlepšuje a zrychluje komunikaci mezi číšníky a kuchaři

 Umožňuje zadávání objednávek číšníky mobilně, pomocí kapesního počítače nebo dotykových displejů pomocí bezdrátové sítě WiFi  Číšník nemusí odcházet do kuchyně, ale objednávku zadává přímo od stolu hosta  Výstupy na tiskárny přímo v kuchyni, ve výčepu,…  Systém je napojen na sklad

 v restauraci je umístěn centrální počítač, ve kterém jsou uchovávány veškeré informace  v kuchyni, za barem nebo ve výčepu jsou umístěny tiskárny, na kterých se tisknou objednávky  v restauraci je umístěna tiskárna, na které se tisknou účtenky

1. způsob využití WI-FI Číšníci jsou vybaveni kapesními počítači Server

2. Způsob využití Číšníci obsluhují systém pomocí dotykových monitorů, které jsou vhodně rozmístěny v restauraci Server

3. Způsob využití Server WI-FI Kombinovaná varianta. Je vhodná pro obsluhování ve venkovních prostorách u velkých provozoven, kde je velká vzdálenost mezi stoly pro hosty a místem pro předávání objednávek.

Elektronický systém SmartWaiter můžeme rozdělit do dvou základních částí: 1. Administrační část  jde o zadávání všech položek do systému  stará se o ni vedoucí provozu restaurace 2. Uživatelská část  Obsluha dotykového displeje nebo PDA  Používají obsluhující

 zadávají se nabídkové lístky a receptury  tisknou se přehledy o důležitých ukazatelích  spravuje se přístup uživatelů  propojení systému se skladem

Položky z jídelního a nápojového lístku se zadávají v sekci „KATALOG“ V levé části obrazovky je zobrazeno 6 hlavních kategorií, které nelze přejmenovat ani smazat 1. Předkrmy 2. Hlavní jídla 3. Pití 4. Přílohy 5. Studené 6. Úpravy

Ke všem kategoriím je možno přidat libovolný počet podkategorií např. Kategorie – Předkrmy Podkategorie – studené předkrmy polévky teplé předkrmy Do každé podkategorie můžeme vložit libovolné množství položek. Ty se zobrazují v pravé části obrazovky

Po vybrání kategorie a podkategorie v levé části obrazovky zmáčkněte klávese F1 nebo klikněte na tlačítko Nová položka. Na obrazovce se objeví okno, do kterého vepište: Název nové položky např. „Staročeská kulajda“ Popis brambory, kopr, houby, vejce, smetana Cena s nebo bez DPH Nastavení ingrediencí receptura Uložit je důležité☺

V této části se vytváří a upravují pravidla pro přístup do systému (vedoucí provozu, číšníci). Každý uživatel systému se přihlašuje pod svým jménem a heslem. Jsou mu přiřazeny tiskárny a jeho činnost v systému je monitorována

V levé části obrazovky je seznam uživatelů, v pravé jsou zobrazeny informace o něm. Pravým tlačítkem myši klikněte v seznamu uživatelů a zvolte Přidat uživatele Vepiš jeho jméno a přiřaď mu přihlašovací jméno a heslo (celé číslo), kterým se bude přihlašovat do systému pomocí dotykového displeje nebo PDA

V této sekci evidujeme všechny položky, které přijímáme do skladu U jednotlivých položek evidujeme  Název  Jednotka – kg, l, ks  Cena za jednotku  Skupina, do které položka patří – zjednodušuje vyhledávání Systém zpracuje inventuru položek na skladě, ta je podkladem ke kontrole skutečných zásob na skladě

 Přehledy prodejů  Přehledy tržeb  Přehledy storen

Uživatelská příručka k objednávkovému systému Smart Waiter