Představení společnosti evvo s. r. o

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SUB10 Systems Praktické zkušenosti s návrhem a provozem spojů v milimetrovém pásmu Petr Sottner Tomáš Bergmann
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
GPON, světlo na konci vlákna part II
KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKAČNÍ SÍTĚ
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
a Internetové dispečinky
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Nový přístup k aplikacím Vema
Představení společnosti evvo s. r. o
Program péče o zákazníky a produkty ALCOMA Instalace, helpdesk, dohledové a servisní služby.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Síťové karty, parametry
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
80 GHz – spoje budoucnosti? ALCOMA – rychlé spoje, program MPA
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
1 Inovace v bezdrátových sítích Roman Štemberk KAM KRÁČÍ ČESKÉ TELEKOMUNIKÁČNÍ SÍTĚ
Slide 1 A Free sample background from © 2003 By Default! Jiří Kůsa Testování propustnosti síťového firewallu.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Copyright © 2011, atlantisProNGX nahrávání telefonních hovorů.
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Konference SI Praha Ladislav Přívozník is:energy czech a.s.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Jirous spol. s r.o. Vývoj a výroba wifi antén a příslušenství
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Aktivní prvky Calix GPON v metropolitních sítích
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Nový KIVS Technologická část
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
v kostce Ing. Jan Stejskal
Výpočty, teorie, provozní očekávání, dostupnost v mm pásmech
Transkript prezentace:

Představení společnosti evvo s. r. o Představení společnosti evvo s.r.o. a Produktového portfolia Repeatit v pásmu 5GHz Kam kráčí české telekomunikační sítě – Šumava 2013 Jiří Dydňanský, Petr Sottner, 6.9.2013

Představení společnosti evvo s.r.o na trhu od r. 2002 zaměření na výstavbu a servis sítě telekomunikačních operátorů slaboproudá a systémová řešení současná orientace na poskytování velkoobchodních služeb v oblasti posledních mílí a datových okruhů nově spuštěný e-shop, zaměřený na služby a produkty pro ISP jsme distributorem a dovozcem mikrovlnných zařízení REPEATIT, SUB10, Alcoma a technologií pro přístupové sítě Calix

Řešení poslední míle v pásmu 5GHz Repeatit – Trinity Carrier Class s pokročilým cloudovým dohledem www.evvo.com www.evvoshop.cz Dovozce Repeatit pro ČR a SR 3

Trendy v pásmu 5GHz www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR Velké změny u tradičních výrobců (Alvarion – konkurz, Motorola se zbavila PTP a PMP, Proxim – finanční situace) Maximální flexibilita pro výběr frekvence, rychlá adaptace nových standardů (volitelná šířka kanálu rastr kanálů, EN 310 893 V1.6.1 - DFS) „Easy provisioning“ (jednoduchost fyzické instalace, snadná konfigurace – nejlépe vzdálená) Plnohodnotný management (všechny funkce dostupné z GUI i managementu, postupná orientace na Cloud) Distribuce formou kitů (jeden kód, jeden box s jednotku a příslušenstvím) Snadný a rychlý vývoj nových vlastností (malý tým s velkou flexibilitou vs. velké společnosti s procesy, BC apod.) Universální zařízení z pohledu frekvenčního pásma ( od 4.x do 6.x GHz, minimálně celé pásmo 5GHz) Synchronizace (nutnost nebo jen marketinkový nástroj?) www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Řešení poslední míle v pásmu 5 GHz Point to Point System Frekvence od 4.9 do 6.4 GHz Uživatelská kapacita 50-190 Mbps agregovaná kapacita Antény Integrované / Externí Rozhraní 10/100/1000BaseT Point to Multipoint System Frekvence od 4.9 do 6.4 GHz Kapacita sektoru 180Mbps agregovaná kapacita Kapacita účastníka 140Mbps agregovaně Antény Integrované / Externí antény Společné Technologie MIMO Integrované nástroje spectrum, propustnost Rozhraní GbE, standardní PoE Protokol proprietární TDD Kanály 5, 10, 20 a 40MHz s krokem po 5MHz www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Unikátní dvourádiová základnová stanice 2in1 (dva nezavislé sektory v jedné BS) Dvě rádia na základnové stanici Celková kapacita až 360Mbps BS – připojena přes GbE (bez úzkého hrdla) Možnost 2.4 a 5GHz nezávisle na každém radiu – sítě typu MESH www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Unikátní dvourádiová základnová stanice Páteřní přípojení i přístupový bod Radio Sector Nr. 1 5.x / 2.4 GHz 180 Mbit/s Radio Sector Nr. 2 5.x / 2.4 GHz 180 Mbit/s Radio Backhaul 5.x / 2.4 GHz 180 Mbit/s Internet Vzdálená stanice bez přímého připojení k internetu Rozšíření na vzdálenou stanici Není nutný žádný další páteřní spoj mezi sítěmi Frekvenční optimalizace Klesající náklady na implementaci www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Web Cloud RCS SNMP Nástroje managementu Základní konfigurace / Nastavení jednotek Integrované nástroje – Spektrální analyzátor / Kapacitní testy Web Monitoring a konfigurace Trinity spojů Uživatelské a rádiové statistiky Upgrade softwaru Cloud Konfigurace / Uživatelské profily Autentifikace SLA / Statistiky / Objemy dat RCS Umožňuje integraci do nadřazeného dohledu SNMP www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Management system pro PTP i PMP RCS – Management system Linux platforma Maximální použití volných softwarů (MySQL, Java,...) Co jde lokálně (GUI) musí jít i v managementu Konfigurace zařízení pomocí šablon (rulesets, policies, templates) Mapové podklady a snadné zadávání souřadnic jednotlivých prvků Online a historické statistiky www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Technické výhody řešení Repeatit Novinky dle požadavků zákazníků Na základě diskuze z minulé konference v Přerově Klonování MAC adres použitých radiových karet Podpora šířky kanálu 5, 10, 20 a 40 MHz Podpora kanálové rozteče od kroku 5MHz Standardizovaný nástroj pro testování propustnosti klientů Implementace map do dohledového systému Poznámka: Software dostupný od konce června 2013 www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Novinky dle požadavků zákazníků 1/5 Klonování MAC adres – výměna základnové stanice Situace: Klient může mít nakonfigurován parametr BSSID (pro větší bezpečnost nebo možnost redundantních sítí) Problém: BSSID je MAC adresa radiové karty BS. Při změně BS je potřeba změnit konfiguraci všech klientů a nebo klonovat MAC addresu www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Novinky dle požadavků zákazníků 2/5 Podpora šířky kanálu 5, 10, 20 a 40 MHz Situace: S ohledem na vysoké využití pásma 5GHz je nutné mít volnost ve výběru šířky kanálu. Problém: Předchozí verze FW umožňovaly pouze 20 a 40 MHz šířky kanálů www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Novinky dle požadavků zákazníků 3/5 Podpora kanálové rozteče od kroku 5MHz Situace: S ohledem na vysoké využití pásma 5GHz je nutné mít volnost ve výběru šířky kanálu, ale i rastr dostupných kanálů. Problém: Předchozí verze FW umožňovaly rastr kanálů pouze podle zvolené šířky kanálu www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Novinky dle požadavků zákazníků 4/5 Standardizovaný nástroj pro testování propustnosti klientů Situace: Operátoři potřebují standardizovaný nástroj pro měření propustnosti klienta, a to nejenom mezi klientem a BS, ale i proti libovolnému místu sítě (pateřní router, server v Internet síti,...) Problém: Většina zařízení je schopna změřit propustnost radiového spojení a poskytne výsledek. Není možné provést měření pro další části sítě www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Novinky dle požadavků zákazníků 5/5 Implementace map do dohledového systému Situace: Možnost zadávat souřadnice instalovaných zařízení a jejich prezentace na veřejně dostupných mapách (Google Maps,....) Řešení: RCS 2.9.x - vyřešeno Zadání souřadnic: pomcí posunu na mapě www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Technické výhody řešení Repeatit Bandwidth management na radiové síti Situace: Jak zabezpečit na nejnižší (linkové) vrstvě maximální odolnost proti problémovým uživatelům? Řešení: Bandwidth management na úrovni klientů – je nutné spravovat klienta a mít dostatečné nástroje na vynucení politiky www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR

Vám děkuje za pozornost Společnost evvo s.r.o. Vám děkuje za pozornost www.evvo.com Dovozce Repeatit pro ČR a SR