IGeLU 2012 ETH Zürich Antonín Vaishar. Zürich (ETH) Zürich má cca 400 tisíc obyvatel, v aglomeraci 1,1 mil. Eidgenössische Technische Hochschule ETH má.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ICAU v roce 2005 Martin Vojnar Ústav výpočetní techniky UK / Vědecká knihovna v Olomouci SUAleph, VUT Brno, října 2005.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
MIGRACE SYSTÉMU ALEPH A IMPLEMENTACE PRIMO V KNIHOVNĚ ANTONÍNA ŠVEHLY Setkání uživatelů Aleph, Brno Veronika Synková (ÚZEI KAŠ), Martin.
Easy CRM Posys,spol. s r.o. Duben Hlavní kategorie sw AdresářAktivityPenízeWorkflowZnalostiPoštaSpráva.
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
ERP v praxi cestovního ruchu Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency Petr Hampl, obchodní ředitel, Asseco Solutions SiS 2010, , Brno.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Elektronické dodávání dokumentů prostřednictvím modulu ADAM v SVK Hradec Králové Pavel Hušek, Hana Hornychová SU Aleph , NK Praha.
Co se děje na VUT? Antonín Vaishar. Import čtenářů Postaru p-file-20, nyní x-server Dále zpracování XML ill-bor-info, update-bor („obaluje“ p-file-20)
IGeLU & Systémový seminář 2011 zpráva Antonín Vaishar, SUAleph podzim 2011, Brno.
PRIMO na Univerzitě Pardubice Blanka Jankovská Univerzitní knihovna SUAleph, 6. a , Brno.
Bezhotovostní platby v Alephu
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Grafické přehledy Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji, reg. č. projektu CZ.1.06/2.1.00/ Krajské digitální úložiště Vladimír Dinuš, ICZ a. s
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Primo / Primo Central jednotné prostředí pro uživatele Martin Vojnar
Marek Knězů PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Programy EVI 9 a ESPI 9 Přehled novinek, co připravujeme IX
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
SUAleph – podzim 2013 Mobilní aplikace pro přístup ke katalogu Knihovny UTB ve Zlíně Ing. Lukáš Budínský.
Kastomizace a integrace v systému ALEPH
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Patron Loader Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni IMPORT ČTENÁŘŮ.
1 European Bus System of the Future Evropský autobusový systém budoucnosti Ing. Jan Barchánek
VUFind aneb jak mít webový OPAC méně ošklivý Pavla Švástová Moravská zemská knihovna Konference knihovny současnosti 2011.
Propojení Alephu se systémy ZČU Ing. Radka Tichá SUAleph, VUT Brno, 23. –
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
SMS z Alephu praktické zkušenosti na UK Praha RNDr. Vladimír Pávek Ústav výpočetní techniky UK.
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Jak se implementuje Primo v ČR Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
SUAleph 6. Listopadu 2012 SUAleph 6. Listopadu 2012 Propojení Aleph a DSpace Ing. Lukáš Budínský.
Igelu & Systémový seminář Oxford 2014 Zpráva z konference Antonín Vaishar.
Import záznamů diplomových prací nové řešení Antonín Vaishar, SUAleph, 26. –
MoReq2 Ing. Miroslav ŠIRL Hradec Králové.
Robert Hernady Regional Solution Architect Microsoft.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Archiválie a archivní pomůcky na portálu Badatelna.cz
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
IGELU Aleph Product Working Group Martin Vojnar Vědecká knihovna v Olomouci.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Lukáš Budínský 歡迎庫. Malý test 美國戲劇 Malý test (73)-2.
Helios Orange - Implementace systému
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) Mgr. Tereza Šorejsová, Mgr. Daniela Nová Seminář E-knihy I v NTK.
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
SAP & Aleph na VUT v Brně závěrečná fáze vývoje Antonín Vaishar, Sualeph podzim 2010, Brno.
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Transkript prezentace:

IGeLU 2012 ETH Zürich Antonín Vaishar

Zürich (ETH) Zürich má cca 400 tisíc obyvatel, v aglomeraci 1,1 mil. Eidgenössische Technische Hochschule ETH má podobnou geografickou strukturu jako VUT (nový kampus na okraji a staré budovy roztroušené po městě) ETH Bibliothek – podpora vědy a výzkumu, EIZ, nikoliv půjčovna skript , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 2

Fotečky , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 3

IGeLU update 7. ročník, 370 lidí ze 33 zemí, poprvé Malta, 11 z ČR Jirka Kende znovu zvolen předsedou – i když jenom podmínečně 5 staronových členů Steering comitee Proxy hlasy? NávodNávod , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 4

ExLibris update Matti Shem Tov – prezentace není k dispozici Ale buďme klidní, ExL stále roste… Velký důraz na R&D a obecně podporu vědy a výzkumu, EIZ, zřejmě pod tlakem konkurenčního boje Velké technologické změny (file systém Hadoop a databáze Cassandra) , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 5

Aleph v21.0 (major) leden 2012; v21.1 (minor – žádné změny v DB) prosinec 2012; v22.0 (major) prosinec 2013 Požadavky na vývoj: návrhy do 22. září, hlasování do 22. října 3. listopadu Požadavky na vývoj Počet bodů snížen ze 30 na , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 6

Aleph Zlepšení práce s blokacemi (jsou lépe vidět, dokonce nový tab „patron blocks“) Mocnější fixy (5 nových operací) Možnost soubory získávat a také je ukládat z/na server přes GUI Vylepšení MVSky Pop-up při vrácení, který zobrazí poznámku o výpůjčce Budou vidět probíhající pokuty Vyřešení ztracených výpůjček Nějaké filtry ke cash-06 Výrazně vylepšená Update Item Records Možnost „vytunit si“ rezervace – nastavit priority jednotek, které budou uspokojovat požadavky Uživatelé si budou moci updatovat datum vypršení registrace přes OPAC; rozesílání oznámení o blížícím se konci registrace Možnost vytvářet hromadně jednotky Zlepšení cir-17 Oficiálně pro Firefox, Chrome a RH , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 7

Aleph Oracle 11.2 Rozšíření podpory protokolů a standardů Modulární integrace s externími protokoly Hostování OPAC využívající RESTfull API Více dat v ARCu Certifikace HW a SW architektury Žádné vylepšení ranking algoritmu , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 8

Alma Zkušenosti early adopters Keep it simple – co si můžeme dovolit v Alephu co se komplikovanosti struktur týče, je v Almě docela problém Bez problémů integrují na relativně široké škále (bib. záznamy, záznamy čtenářů, faktury) Early adopters z UK a USA – dosti odlišná prostředí; vývoj Almy je konzultován především s nimi – potenciální problémy se základním nastavením , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 9

Alma , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 10 Something is not working Functionality is still coming =

Děkuji za pozornost Dotazy na Prezentace z konference na zurich/archive-of-presentations zurich/archive-of-presentations Za rok v Berlíně na Freie Universität BerlinFreie Universität Berlin , SUAleph, Vysoké učení technické v Brně 11