Obecné informace Název: Slezské gymnázium, Opava, p. o. Adresa: Zámecký okruh 29, Opava 746 01 Počet žáků: 380 Počet tříd: 12 Typ školy: veřejná škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Komunitární program PROGRESS
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Strukturované učení PROJEKT EU
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Vzdělávání pedagogů napříč MSK
Prezentace školy.
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
1. Soukromá hotelová škola Ing. Věra Vyhnisová –
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Tříleté zkušenosti se zapojením do paliativní péče v rámci psychické podpory pacientů i rodinných příslušníků Mgr. Milena Malá, Zdravotní klaun, o. p.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Slezské gymnázium Typ školy: státní škola Kód oboru: K/ roč K/ roč. Vzdělání: střední s maturitou Počet žáků: 467 Počet.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Transkript prezentace:

Obecné informace Název: Slezské gymnázium, Opava, p. o. Adresa: Zámecký okruh 29, Opava Počet žáků: 380 Počet tříd: 12 Typ školy: veřejná škola Kód oboru: K/41 Délka studia: 4 roky Vzdělání: střední s maturitou

Projekty ZSV Projekt Eliška již 11 let existuje spolupráce se speciální MŠ Eliška vedení kroužků - muzikoterapie, rehabilitačně-pohybové aktivity, ergoterapie – keramika muzikoterapie organizace jednotlivých akcí - Mikuláš, Maškarní rej, Pálení čarodějnic, Velikonoční nadílka, Den dětí Projekt HELP P3 vznikl v roce 2007 zajímá se o problematiku poruch příjmu potravy v prostorách našeho gymnázia předávají proškolení studenti formou prezentací informace o poruchách příjmu potravy žákům ve věku 12 až 18 let.

Projekt spolupráce s Magistrátem města Opava ve školním roce započala spolupráce s magistrátem studenti SGO zabezpečují akce - Dny evropského dědictví, Lampiónový průvod, Dny dětí, Vítání prvňáčků, organizovali otevírání kulturního domu Na Rybníčku Projekt Televize SGO ve školním roce vznikla Televize SGO natáčení reportáže, rozhovory, dokumenty odbornou garanci zajišťuje bývalý student Mgr. Martin Petrásek, pracovník Ústavu fyziky Filozoficko- přírodovědecké fakulty SLU v Opavě Projekty ZSV

Projekt Středeční přednášky Slezského gymnázia cyklus Středečních přednášek vznikl ve školním roce umožňuje neformální setkání s učiteli, žáky SGO, s bývalými studenty a veřejností přednášky se konají každý měsíc v Obecním domě, představují ojedinělá témata v podání zajímavých hostů Projekt EMISE vznikl v únoru 2013 jako reakce na informace o špatném stavu životního prostředí v okolí města Opavy projekt byl přednesen náměstku primátora Mgr. Halátkovi, který souhlasil se záštitou nad projektem k projektu se přihlásil i náměstek Žídek

Den Evropské unie Den humanity Sami sebou Životní pasti Rozhodni se včas ?? Projektové dny – Dny „D“

Vytvoření týmu – vedení projektu „manager projektu“ – hlavní koordinátor, kontakt s učiteli, vedením školy „koordinátor seminářů“ (3 semináře, 2 učitelé, 65 studentů), tabulky tříd, rozpisy „žurnalisté“ (dopisy pro hosty, média, sponzory, kontaktování tisku, televize) „kreativci“ – plakáty, placka „ekonomové“ – vedení nákladů, vyúčtování

Postup práce představení projektu studentům, motivace iniciativa studentů – společný brainstorming, které oblasti chtějí řešit iniciativa učitele – předložení seznamu všech soc.- patologických jevů (konzultace s krajským metodikem prevence Bc.Veličkou) rozdělení týmu – napříč semináři – vedení k týmové práci oslovení hostů, sponzorů (předjednáno se mnou, manager oslovuje telefonicky hosty sám, požádá o kontakt)

ekonomové – dělají rozpočet host přidělen týmu s jeho problematikou (studenti již kontaktují sami, domlouvají způsob prezentace) domlouvání schůzky se sponzory (formální jednání, opakované schůzky u sponzorů) koordinátor seminářů se spojí s kolegou matematikem, vytváření tabulek – rozpisů žurnalisté se spojí s kolegyní češtinářkou – konzultují dopisy (opravují),odesílají Postup práce

kreativci dávají návrhy – konzultuje se na společných setkáních – ostatní připomínkují žáci pracují na prezentacích (dle jejich volby – powerpoint, rozhovor, nahrávka, scénka aj.) Postup práce

Načasování měsíc před akcí výstupy žáků před ostatními kolegy – losování výstupů, kritické hodnocení vylepení plakátků po škole zaslání pozvání médiím

Načasování týden před akcí připomenutí médiím rozdání rozvrhu učitelům SGO nákup pomůcek – zajišťují jednotlivá stanoviště (dle žádanky a možnosti rozpočtu), paragon (razítko, podpis)

Načasování, délka projektu den před akcí chystání stanovišť označení tříd příprava podpisových archů pro hosty prostor pro hosty – pohoštění organizují studenti na své náklady října 2011 – 27. března 2012

Rozvrh témat TÉMA SKUPINYČÍSLO TŘÍDY PROSTŘEDKYHOST Tabakismus135ProjektorNE Alkoholismus230Projektor Vězni + psycholog – 2x 30 min Gambling237ProjektorNE Sebevraždy324ProjektorNE Tetování321Projektor + PC Skřontová – 30 min Záškoláctví141Projektor + PC Šimečková – 30 min Rasismus306ProjektorNE Rozvrh hodin

Rozvrh přednášek hostů Mgr. Chodura 8:40 – 9:10 2.C č :20 – 9:50 2.A č :00-10:30 2.B č. 237 Helena Skřontová 8:00 – 8:30 1.A č :40 – 9:10 1.C č :00-10:30 1.B č. 321 Mgr. Lucie Šimečková 8:00 – 8:30 2.C č :40 – 9:10 2.A č :20 – 9:50 2.B č. 141 Por. Mgr. Dana Lesáková 8:00 – 8:30 3.C+4.A č :40 – 9:10 4.B+4.C č. 323 Mgr. Kamil Kopecký 9:20 – 10:50 4.A+4.C č :00-12:30 3.B+3.C č. 136 JUDr. Malyšková 8:00 – 8:30 1.B+1.C č :40 – 9:10 1.A+4.A č. 206 Mgr. Koláčková, p. Slaná 9:20 – 9:50 3.A č :00-10:30 3.B č. 203 Ing. David Nespěšný 8:40 – 9:30 1.B+3.B+3.C tělocvična 9:40 – 10:30 1.A+1.C+2.C tělocvična 10:50 – 11:40 2.A+2.B+3.A tělocvična Rozvrh přednášek

DEN D – KONTAKTY HOSTŮ JMÉNOINSTITUCETÉMA TEL. ČÍSLO Por. Mgr. Dana Lesáková Policie Mgr. Kamil Kopecký U.P. OlomoucLinka e-bezpečí Mgr. ChoduraVěznice – mužská PL věz. Ing. David Nespěšný MBAProblémy soc Mgr. Lucie Šimečková Oblastní metodik Bc. Velička Krajský metodik moravskoslezsky.cz JuDr. MalyškováStátní zástupkyně pro mládež Kriminalita mládeže na opavsku Helena Skřontová4.AMládež a její styly Mgr. Gavendová a p. Slaná Psychiatrická léčebnaZávislosti a jejich léčba Kontakty

Rozvrh školy skupinaučebna8:00- 8:30 8:40 – 9:10 9:20 – 9:50 10:00- 10:30 10:50- 11:20 11:30- 12:00 12:10- 12:40 12:50- 13:20 13:30- 14: A2.B1.A C2.A1.A2.A2.C A2.B3.B3.C A1.A2.B3.A C2.B2.C3.A B4.A+4.C ( od 9:20 do 10:50) 3.B+3.C ( od 11:00 do 12:30) 4.B2.A B+ 1.C 1.A+ 4.A 4.B4.C A3.C1.C1.B A3.B4.A( od 11:00) 4.B4.C1.C B4.C( od 11:00) 4.A 18.TV1.B+3.B+3.C (od 8:40 do 9:30) 1.A+1.C+2.C (od 9:40 do 10:30) 2.A+2.B+3.A (od 10:50 do 11:40)

Rozvrh obědů OBĚDY ČAS TŘ Í DA 11:40-12:102.A, 2.B, 3.A 12:00-12:502.C 12:40-13:303.C, 3.B 13:204.A, 4.B, 4.C 14:001.A, 1.B, 1.C TŘ Í DY 3.A A 3.D JSOU SPOJENY V JEDNU TŘ Í DU – 3.A

Zpětná vazba hostů From: Nespesny David Sent: Thursday, March 29, :37 PM To: Cc: Subject: podekovani Importance: High Dobrý den, chtěl bych poděkovat celému realizačnímu týmu vašeho ústavu za pozvání na akci „Životní pasti“, na které jsem měl tu čest přednášet studentům. Celá akce byla profesionálně zvládnutá a dělá vynikající pověst celému gymnáziu. Můj dík patří rovněž paní Tkáčové. Jsem velice potěšen, že pedagogové a studenti věnují tak velký prostor prevenci v oblasti sociálně patologických jevů. Se srdečným pozdravem David Nespěšný, Ostrava

Renata poděkování a ocenění , 20:33:16 Komu: Vážená pani profesorko, ráda bych Vám a Vašim studentům za sebe i za naše klienty vyjádřila poděkování za úžasnou péči, kterou jste nám věnovali při naší návštěvě na vaší škole dnes, v rámci projektu Životní pasti. Velmi oceňuji organizaci celé akce, samotný nápad i přípravu. Ačkoli jsem se častěji účastnila podobných akcí, vaše organizace a vytvořená atmosféra, zájem studentů i celkový průběh byl skutečně výjimečný. Pro nás se tak návštěva ve vaší škole stala příjemným zážitkem. Děkuji za pozvání za sebe i za naše klienty. Se srdečným pozdravem Renata Koláčková, PL Opava Zpětná vazba hostů

Kontakt Adresa:Slezské gymnázium, Opava, p. o. Zámecký okruh 29, Opava, Tel/Fax: sekretariát Kontakt: