Seminář Asociace Energetických Manažerů Možnost poskytování podpůrných služeb odběrateli Princip, účel a realizace PpS ZZ 30 Martin Řeháček, ČEPS, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Udržitelný rozvoj energetiky
Advertisements

Jednotné evropské mýtné 0 TRUCK BUSINESS DAY BRNO, 10. Č ERVEN 2009.
Mgr. Pavel Dobeš Ministr dopravy
Úhradová vyhláška, a regulace v letech 2009, 2010 a 2011.
Soulad připravované legislativy ČR s legislativou EU, další očekávaný vývoj Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. prosinec 2004
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Zdeněk Hruška Analytik přípravy provozu
Registrovaný účastník trhu - nákup od více dodavatelů Prezentace pro seminář SVSE Ing. Bohumír Broďák 1.
1 Záměry státu v oblasti zdanění energií a dopady na průmysl Seminář SVSE, Praha Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
Výroba elektrické energie - obecná část
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Řízení úhradových vztahů
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Výroba elektrické energie - obecná část
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Regulační energie a cenotvorba odchylek, analýza průběhu velkých odchylek a navrhované změny v cenotvorbě ČEPS a OTE v roce 2006 AEM,
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Vedeme elektřinu nejvyššího napětí
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
1 Stav nouze v elektroenergetice poučení z problémů soustavy Pohled odběratele Ing.Petr Buchta
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Novinky v provozu ČEPS pro rok 2005 Pavel Šolc, ČEPS.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Fyziologické aspekty sportovních her Cíl: 1)Možnosti využití sledování ANS při řízení tréniku 2) Aplikace poznatků nabytých ve FYZZ do jednotlivých sportovních.
Audit nízkopoložených zdrojů zápachu - dodatek Podklad pro jednání Pracovní skupiny pro snižování zápachu.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Proces slučování bankovních a nebankovních úvěrových registrů v České.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Pravidla trhu s elektřinou změny pro rok 2008 Stanislav Trávníček Energetický regulační úřad.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
1 Cenová úroveň roku 2004, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
 Ministerstvo průmyslu a obchodu STAV ENERGETIKY V ČR NÍZKOUHLÍKOVÉ ZDROJE NA ENERGETICKÉM TRHU Tomáš Hüner náměstek ministra XXI. Seminář energetiků.
Problémy provozovatelů PS v Evropě Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Bezpečný a spolehlivý partner Výpočet regulační energie a vyhodnocení PpS AEM Zdeněk Fučík
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Jaroslav Kašpar odbor kontrakty
EU ETS 2005 – 2012 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Konference AEM , Praha.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Novinky v provozu ČEPS pro rok 2006 Úloha ČEPS – SYS a PpS Zuzana Šolcová, ČEPS, a.s. SVSE Naše cesta vede k Vám.
Pohled operátora trhu na energetickou legislativu a příprava úprav při otevírání trhu s elektřinou Jaroslav Müller Seminář AEM Revize plynoucí z aplikace.
Výroba elektrické energie - obecná část
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Bezpečný a spolehlivý partner Novinky v přípravě provozu pro rok 2008 Jaroslav JANIŠ ČEPS,a.s. Seminář SVSE-ČEPS
Ing. Zdeněk Danielovský Poradce náměstka ministra Záměry MPO, novelizace EZ a POZE SVSE – 3. diskusní seminář, Jaké jsou možnosti snížení ceny.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Výroba elektrické energie - obecná část
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

seminář Asociace Energetických Manažerů Možnost poskytování podpůrných služeb odběrateli Princip, účel a realizace PpS ZZ 30 Martin Řeháček, ČEPS, a.s. Praha,

Definice ZZ 30 Pozice ZZ 30 v portfoliu PpS; účel Předpoklady poskytování ZZ 30 Současný stav, budoucí vývoj Komunikace Průběh výkonu aktivované ZZ 30 bsah O

 Změna Zatížení poskytovatele  snížením nebo zvýšením odebíraného výkonu  na základě požadavku PPS  do 30 minut  po dobu nejméně 120 minut   10 MW  nespadá do regulace podle 219/2001 MPO efinice ZZ 30 D D

ozice ZZ 30 v portfoliu PpS; účel P 30 s PR QS 10 QS 10V DZ 30 ZZ 30 E regZ E regZG30 TR SV 30 SRVSR 30 min 15 min DZ t E reg E regZ30

technologické předpoklady  vedlejší (podpůrný) technologický proces  mimo „kritickou cestu“  možnost akumulace / přeskupení ředpoklady posytování ZZ 30 P další předpoklady  měřitelnost, transparentnost, predikovatelnost  certifikované parametry (velikost, dynamika,...)  vybudování komunikace  smluvní ošetření

Norske Skog Štětí (výroba papíru) pilotní projekt, od 11/2004 dřevosklad, brusírna dřeva, rafinér 10 MW/4 hod oučasný stav, budoucí vývoj Českomoravský Cement, závod Mokrá od 10/2005 surovinová mlýnice, cementová mlýnice 10 MW/3 hod Mostecká uhelná společnost v jednání (od 2006 ?) skrývková rypadla + dopravníky S

Severočeské doly převzaly rypadlo :o)

PRODECO, Teplice :o0

omunikace K XA 21 ONE-port ŘS Eurotel GPRS GPRS terminál ČEPSposkytovatelé GPRS terminál

růběh výkonu aktivované ZZ 30 P P (MW) t (min)

děkuji za pozornost...