Vícevrstvé neuronové sítě.  Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Algoritmy a struktury meuropočítačů ASN – C2
Advertisements

Aplikace teorie grafů Základní pojmy teorie grafů
Automatická fonetická segmentace pomocí UNS Registr - 36 neuronových sítí MLNN (pro každou českou hlásku jedna UNS) Trénovací množina: databáze promluv.
Topologie neuronových sítí (struktura, geometrie, architektura)
Umělé neuronové sítě z pohledu rozpoznávání
LVQ – Learning Vector Quantization
SSC - cvičení 3 MATLAB - BPG algoritmus 1.Vytvořit tréninková data 2.Vytvořit objekt sítě 3.Natrénovat síť 4.Simulace Funkce pro učení: learngd … základní.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P1 Prof.Ing. Jana Tučková,CSc. Katedra teorie.
Programování v C++ Cvičení.
Varianty Turingova stroje Výpočet funkcí pomocí TS
S R - klopný obvod.
DOK „Umělá inteligence“ v DOK (i jinde). NEURONOVÉ SÍTĚ.
Základní zapojení operačního zesilovače.
Zpracování programu programovatelným automatem. Zpracování programu na PA se vykonává v periodicky se opakujícím uzavřeném cyklu, tzv. scanu. Nejprve.
Neuronové sítě Jakub Krátký.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - spojová vrstva I. Ročník:4. Datum.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
Neuronové sítě Martin Vavřička Copyright 2004 © Martin Vavřička 2004 – V 53 ČVUT v Praze – fakulta Stavební.
ORIENTOVANÉ GRAFY V této části se seznámíme s následujícími pojmy:
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
NEURONOVÉ SÍTĚ (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Neuronové sítě na grafických akcelerátorech Ondřej Zicha, Jiří Formánek.
Rozdělení registrů.
3. Příkazy  Příkazy dělíme na jednoduché a strukturované.  Jednoduché příkazy - žádnou jejich dílčí částí neni příkaz - přiřazovací, vstupu a výstupu,
Sekvenční logické obvody
Hopfieldova asociativní paměť. Topologie sítě 1 vrstva zároveň vstupní i výstupní mezi neurony existují všechny spoje (kromě smyček)
Programovatelné automaty princip činnosti PLC 03
Nelineární klasifikátory
QoS Josef Horálek,. Definice kvalitativních hledisek  Spolehlivost služby (service availability)  zpoždění (delay/latency)  rozptyl zpoždění (delay.
Jiří Fejfar Perceptron Jiří Fejfar
Neuronové sítě Jiří Iša
Topologie sítí Adam Eisenreich.
Modely uživatelských preferencí. Obsah Jak se vyjadřují preference Modely preferencí a jejich učení Model založený na atributech Kolaborativní filtrování.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Elektronika II.ročník Operační zesilovače: Invertující zesilovače – Část 1 - Vzorce Vypracoval:
Logika a umělá inteligence pro multi-agentní systémy Mobilní agent řízený neuronovou sítí.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Tps.amalka.org WIFI technologie v podání AVAYA Zpracovali: Lukáš Trávník Martin Hanke.
Tato prezentace byla vytvořena
© Institut biostatistiky a analýz ANALÝZA A KLASIFIKACE BIOMEDICÍNSKÝCH DAT prof. Ing. Jiří Holčík, CSc.
Opakování k písemné práci. Zadání (2b)Vysvětlete jak by šlo použít LSQ učení pro rozpoznání vzoru A od vzorů B a C. Jak by vypadaly bipolární vstupy a.
Tato prezentace byla vytvořena
ŘÍZENÍ DOPRAVY POMOCÍ SW AGENTŮ Richard Lipka, DSS
MLP – backpropagation Jiří Fejfar
Neuronové sítě (Úvod a MLP sítě)
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Nesinusové oscilátory s klopnými obvody
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
David Rozlílek.  Hodnoty výstupních proměnných y závisejí nejen na okamžitých hodnotách vstupních proměnných x, ale i na jejich …………hodnotách To znamená.
Vstupně-výstupní porty
Tomáš Skopal GIS řízený toky dat Tomáš Skopal
Konekcionismus PSY 481. Motivace Zájem o vývoj umělých neuronových sítí pramení z poznání, že lidský mozek pracuje jiným způsobem než běžné číslicové.
© Institut biostatistiky a analýz ANALÝZA A KLASIFIKACE BIOMEDICÍNSKÝCH DAT prof. Ing. Jiří Holčík, CSc.
Algoritmy a struktury neuropočítačů ASN - P14 Hopfieldovy sítě Asociativní paměti rekonstrukce původních nezkreslených vzorů předkládají se neúplné nebo.
Dita Matesová, David Lehký, Zbyněk Keršner
Praktická využití UNS V medicínských aplikacích Jan Vrba 2006.
Odhad ceny akcií Martin Dörfler, Jiří Marchalín. Původní metoda  odhad ceny akcií pomocí neuronové sítě v závislosti na minulých hodnotách kombinací.
Neuronové sítě. Vývoj NS 1943 – W. McCulloch, W. Pittse – první jednoduchý matematický model neuronu 1951 – M. Minsky - první neuropočítač Snark 1957.
Neuronové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ENI-2.MA-18_Rozdělení logických obvodů Název školyStřední odborná škola a Střední odborné.
Elektronické zesilovače
BIPOLÁRNÍ TRANZISTOR Ing. Jaroslav Chlubný. 1 STRUKTURA NAPÁJENÍ A PROUDY TRANZISTORU ZÁKLADNÍ ZAPOJENÍ TRANZISTORU TYPY A PARAMETRY Bipolární tranzistor.
Katedra řídicí techniky FEL ČVUT1 11. přednáška. Katedra řídicí techniky FEL ČVUT2 Diskrétní regulační obvod Předpoklad: v okamžiku, kdy se na vstup číslicového.
Petr Fodor.
Katedra řídicí techniky FEL ČVUT
Metody strojového učení
Neuronové sítě.
Neuronové sítě.
Transkript prezentace:

Vícevrstvé neuronové sítě

 Neuronové sítě jsou složeny z neuronů tak, že výstup jednoho neuronu je vstupem jednoho nebo více neuronů  Propojení neuronů určuje architekturu (topologii) neuronové sítě  Rozlišujeme vstupní, pracovní, výstupní neurony

 Výstupní hodnoty neuronové sítě určují stavy jednotlivých neuronů. (Stav sítě)  Propojení mezi jednotlivými neurony se nazývají synapse  Každá synapse má svou váhu (i zápornou)  Aktuální nastavené hodnoty vah u všech synapsí určují Konfiguraci sítě.

 Z hlediska změn v síti rozlišujeme 3 úrobně práce se sítí  Organizační ▪ Změna struktury (topologie) sítě  Aktivní ▪ Změna stavů neuronů (výpočty)  Adaptivní ▪ Změna vah synapsí (učení)

 Cyklická (rekurentní) síť  V síti existuje alespoň jeden cyklus, tedy skupina neuronů spojených v kruhu  Acyklická (dopředná) síť  Neobsahuje žádné cykly

 Perceptron  Nejjednodušší neuronová síť  X vstupů  1 pracovní neuron (více vstupních neuronů)  Bias a práh nejsou totožné  Může na vstup i nereagovat