ROZBRUŠOVÁNÍ – KOTOUČE PRO ÚHLOVÉ BRUSKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKOUŠKA PEVNOSTI V TAHU
Advertisements

ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE ROCKWELLA
OBJEMOVÁ A DÉLKOVÁ ROZTAŽNOST KOVŮ
ZKOUŠKA PEVNOSTI V OHYBU
VÝROBA OCELI – KYSLÍKOVÝ KONVERTOR
ZKOUŠKA PEVNOSTI V TLAKU
HUSTOTA KOVOVÝCH MATERIÁLŮ
KRYSTALIZACE KOVŮ Název školy
ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE BRINELLA
TEPLOTA TÁNÍ KOVOVÝCH MATERIÁLŮ
ZKOUŠKA PEVNOSTI VE SMYKU
ZKOUŠKA PEVNOSTI V KRUTU (TORZI)
ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE VICKERSE
VYSOKÁ PEC – SUROVINY A PRODUKTY
NÝTY – DRUHY, POPIS A ZNAČENÍ
POSUVNÉ MĚŘIDLO – HLAVNÍ ČÁSTI
STROJNÍ SLOUPOVÁ VRTAČKA – HLAVNÍ ČÁSTI
NÁSTROJOVÁ OCEL Název školy
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
SLOŽENÍ OCELI Název školy
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Lubomír Kacálek Název šablonyIII/2 – Inovace.
ELEKTRICKÁ VODIVOST KOVŮ
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
VRTÁNÍ – DRUHY VRTAČEK Název školy
MĚŘENÍ A ORÝSOVÁNÍ - úvod
ROZBRUŠOVÁNÍ – BEZPEČNOST PRÁCE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Lubor Černobila.
VYSOKÁ PEC – HLAVNÍ ČÁSTI
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Kamenina Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Rozdělení keramiky Název školy
MIKROMETR – HLAVNÍ ČÁSTI
LEGOVÁNÍ OCELÍ Název školy
Znaky určující cílovou skupinu Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
Průběžné poznámky Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Nakladatelské informace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Suroviny pro výrobu glazur Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název.
Šachtová a Rotační pec Název školy
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Zpracování dokumentů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMirka Vlažná Název šablonyVI/2 – Inovace a zkvalitnění.
Rok vydání Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Behaviorální kritéria Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Zatáčení na mechanickém kruhu
Komunikační mix Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Komunikační proces Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
TEPELNÁ VODIVOST KOVŮ Název školy
PRUŽNOST A PEVNOST Název školy
PRUŽNOST A PEVNOST Název školy
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Třídění rozemletých surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2.
Mletí Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
ROZBRUŠOVÁNÍ – PRINCIP A SLOŽENÍ KOTOUČE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
RAKU – pec a příslušenství
ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy
Statistika – reklamní strategie Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Pece pro výpal surovin Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název.
Demografická kritéria Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Dekorace keramického výrobku Dekorace keramického výrobku Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Propagace - periodika Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Rozdělení cihlářského zboží – krytiny
Obvyklé pořadí údajů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Způsoby odkazování Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Název, podnázev Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Transkript prezentace:

ROZBRUŠOVÁNÍ – KOTOUČE PRO ÚHLOVÉ BRUSKY Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0370 Autor Mgr. Lubor Černobila Název šablony III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu VY_32_INOVACE_CER0709 Stupeň a typ vzdělání Střední odborné vzdělávání Vzdělávací obor Technologie kovů Tematický okruh Rozbrušování – kotouče pro úhlové brusky Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák střední školy, 15 – 18 let Anotace Druhy kotoučů pro úhlové brusky podle určení, velikosti a označení. Klíčová slova Ruční rozbrušovací bruska, úhlová bruska, průměr kotouče, brusný kotouč, řezný kotouč, tloušťka kotouče Datum 4.10.2012 www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky – dle velikostí: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky – dle velikostí: Úhlové brusky jsou různých velikostí, podle průměru rozbrušovacího kotouče, který do ní upínáme Kotouče jsou vyráběny v průměrech: - 115 mm - 125 mm - 150 mm - 180 mm - 230 mm Foto: www.narex.cz www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky – dle určení Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky – dle určení Existují dva druhy karbo-flexi kotoučů: A/ ŘEZNÉ – určené k řezání – dělení materiálu rozbrušováním B/ BRUSNÉ – určené k broušení – např. svarů, sražení hran a pod. Řezné kotouče se nesmí užívat k broušení !!! www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky – dle určení: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky – dle určení: Řezné kotouče: tloušťky 0,8 - 1,6 mm jsou určeny pro řezání plechu nebo tenkostěnných materiálů. tloušťky 2 - 3,2 mm - pro řezání silnostěnných materiálů. - Řezné kotouče se nesmí užívat k broušení! Brusné kotouče: Tloušťka kotouče 4 mm a více. Jsou určeny pouze k broušení! www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky – dle určení: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky – dle určení: Řezné kotouče: - Označené jako: „řezný“, „cutting“, „trennscheibe“ Brusné kotouče: - Označené jako: „brusný“, „grinding“, „schruppen“ www.zlinskedumy.cz

Kotouče pro úhlové brusky – dle materiálu, pro který jsou určeny: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Kotouče pro úhlové brusky – dle materiálu, pro který jsou určeny: Pro různé druhy kovových materiálů používáme různé druhy kotoučů. Běžná ocel – kotouče označeny obvykle jako „metal“. Hliník (a materiály mající tendenci zalepovat kotouč) - označení obvykle „alu“. Šedá litina - diamantové kotouče. Existují kotouče také pro řezání nekovových materiálů – např. kamene, keramiky apod.   www.zlinskedumy.cz Řezný (rozbrušovací) kotouč

V jakých průměrech jsou vyráběny karbo-flex kotouče pro úhlové brusky: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? V jakých průměrech jsou vyráběny karbo-flex kotouče pro úhlové brusky: a) 115mm, 125mm, 150mm, 180mm, 230mm 120mm, 130mm, 140mm, 180mm, 200mm 250 mm, 300 mm, 355 mm a případně více www.zlinskedumy.cz

Jaké druhy karbo-flex kotoučů rozeznáváme podle jejich určení? Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Označte správné odpovědi. Jaké druhy karbo-flex kotoučů rozeznáváme podle jejich určení? a) řezné – k dělení materiálu rozbrušováním brusné – k broušení např. svarů, sražení hran a pod. www.zlinskedumy.cz

Mohou se řezné kotouče používat také k broušení? Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? Mohou se řezné kotouče používat také k broušení? ano ne www.zlinskedumy.cz

K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 4 mm a více? Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 4 mm a více? pro řezání silnostěnných materiálů pouze k broušení c) pro řezání plechu nebo tenkostěnných materiálů www.zlinskedumy.cz

K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 0,8 – 1,6 mm? Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 0,8 – 1,6 mm? pro řezání silnostěnných materiálů pouze k broušení c) pro řezání plechu nebo tenkostěnných materiálů www.zlinskedumy.cz

K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 2 – 3,2 mm? Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? K jakému užití jsou určeny karbo-flex kotouče o tloušťce 2 – 3,2 mm? pro řezání silnostěnných materiálů pouze k broušení c) pro řezání plechu nebo tenkostěnných materiálů www.zlinskedumy.cz

Karbo-flex kotouč označený jako „cutting“ je kotouč: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? Karbo-flex kotouč označený jako „cutting“ je kotouč: a) řezný brusný www.zlinskedumy.cz

Brusný karbo-flex kotouč může být označen jako: Rozbrušování Kotouče pro úhlové brusky Která z odpovědí je správná? Brusný karbo-flex kotouč může být označen jako: a) „grinding“ „cutting“ www.zlinskedumy.cz

Střední odborná škola Luhačovice Díky za Vaši pozornost! Lubor Černobila Střední odborná škola Luhačovice www.zlinskedumy.cz