Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel: 11 018 000  Jazyk: řečtina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

Téma hodiny: Ukrajina - opakování Předmět: Zeměpis
SOCRATES Aleš Rovenský.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Estonsko Estonská republika.
Řecko Hlavní město: Atény Rozloha: km² (z toho 0,86% vodní plochy) Nejvyšší bod: Olymp (2 917.
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Předmět a očekávaný výstup
Východní Evropa – Ukrajina
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
ŘECKO.
BULHARSKO Míša a Naty.
 Leží v jižní Evropě  u Egejského moře  Měna: Euro  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hymna: Hymnus ke svobodě  Státní zařízení:
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ŘECKO Marie Šťovíčková.
Oblast: Jižní Evropa Řecko
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
Název: STAROVĚKÉ ŘECKO Autor: Mgr. Eva Vondrková
Korsika.
JIŽNÍ EVROPA.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Albánská republika Republika e Shqipërise
RUSKO Jan Vaněk.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Nový Zéland.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Geografické údaje Řecka
BLÍZKÝ VÝCHOD.
ŘECKO Martin VRZALA.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Německo.
BULHARSKO.
Nejmocnější státy Evropy
Vytvořil: Jiří Burda Státní symbolyAD VlajkaZnak.
NEJVYŠŠÍ VRCHOL EVROPY
Finsko.
FILIPÍNY.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
* Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov * Autor : Mgr. Irena Nešněrová * Datum : září 2012 * Název : VY_52_INOVACE_5.2.1.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_11_Irsko Téma: Zeměpis.
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Chorvatsko Open Presentation.
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Spolková republika Německo
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
Malta Učivo 8. ročníku Název školy
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Jitka Jerhotová Škola
Transkript prezentace:

Anet a Šárka 5. A

 Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina  Státní zřízení: republika  Prezident : Karolos Papulias  Měna: euro

 Řecko se nachází v nejjižnější části Balkánského poloostrova.  Leží v jihovýchodní Evropě.  Přibližně 15 % území je tvořeno ostrovy

AAkropolis v Aténách VV současné době je Akrokorint jedním z nejúchvatnějších středověkých hradů v Řecku. NNa vrcholu tohoto kopce se nacházel Afroditin chrám, který byl s příchodem křesťanství přeměněn v kostel.

 K nezapomenutelným zážitkům z Řecka patří bezpochyby řecká kuchyně, která je velmi chutná a rozmanitá, najdete v ní různé druhy masa, plody moře a nepřeberné množství ryb. Řekové jsou velmi pohostinní, dobrosrdeční a přátelští, ale také velmi hrdí lidé.