Základní škola Církvice, okres Kutná Hora VY_32_INOVACE_CJ.1.2.LH49 Metodická poznámka: Projekt vyjde cca na 3 – 4 vyučovací hodiny. Děti přišly v maskách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.03 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Základní škola a Mateřská škola mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Stavba věty jednoduché
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora AnotaceOpakuje vyhledávání a rozlišování podstatných jmen a sloves. AutorMgr. Ludmila Hrušková PředmětČeský.
Pohádky Karla Jaromíra Erbena Veronika Vaňková
VY_32_INOVACE_17_ Rozvoj jazykových schopností 2 (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora
“Originální pohádkový pár” Vlasové úpravy.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
6e.1 Písmenko S Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk Autor: Mgr. Hana Kopčanová.
PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_13.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
VY_32_INOVACE_13_19 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora Anotace Žákům je spuštěna prezentace. Odkrýváním anglických názvů a obrázků ovoce a zeleniny si procvičují slovní.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
O SMOLÍČKOVI.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
SVĚTOVÉ LIDOVÉ POHÁDKY
Moje Rodina Sára Bolacká.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
AnotaceVypracovává úkoly na téma Můj den na IA tabuli AutorMgr. Ludmila Hrušková PředmětAnglický jazyk Očekávaný výstupPojmenuje části dne, popíše svůj.
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora VY_32_INOVACE _C.1.LH40 Metodická poznámka: Žáci vypracovávají úkoly na IA tabuli společně nebo samostatně na.
Lidová pohádka Mgr.Hana Hoberlová.
AnotaceVypracovává úkoly motivované svátkem matek AutorMgr. Ludmila Hrušková PředmětČeský jazyk Očekávaný výstupČte text přiměřené náročnosti a rozumí.
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora
Základní škola Církvice, okres Kutná Hora
Křížovka – příbuzenské vztahy
TEST : Pohádky K.J. Erbena
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Hans Christian Andersen VY_32_INOVACE_XVI-B-04. Hans Christian Andersen Dánský spisovatel Narodil se v roce 1805, zemřel v roce 1875.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Pohádka ČÍSLO PROJEKTU:
ČESKÉ LIDOVÉ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 007 ING. JANA POLIAČÍKOVÁ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_03_Kocůrková Název materiálu: ČJ_Pohádky Boženy Němcové Název klíčové aktivity:III/2-Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Sběratelé lidových pohádek u nás
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POHÁDKY Bylo, nebylo, za devatero lesy a devatero horami……… Žil,
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_05 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Rozvoj slovní zásoby Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: : VY_32_INOVACE_05_CJ1_rozvoj_slovni_zasoby.
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY. NÁZEV:Z POHÁDKY DO POHÁDKY AUTOR:Mgr. Jolana Zahradníková STRUČNÁ ANOTACE ( OBSAH, DATUM PILOTÁŽE ): Genetická.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
VY_12_INOVACE_C6.01 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: listopad 2011 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_CJ_15 TÉMA:
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_15_CJI_POHÁDKA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Šípková Růženka TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_01
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_17_MATEMATIKA_2_ČÍSLA A POHÁDKY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková Název : VY_32_INOVACE_2B33Čj5_Pohádka
„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.19 Anotace
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_ 09_Kosinová
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Transkript prezentace:

Základní škola Církvice, okres Kutná Hora VY_32_INOVACE_CJ.1.2.LH49 Metodická poznámka: Projekt vyjde cca na 3 – 4 vyučovací hodiny. Děti přišly v maskách a celý den byl inspirovaný pohádkami. Žáci jsou rozděleni do skupin a vypracovávají úkoly. Křížovku, opravu názvů pohádek a domýšlení pohádky vypracují písemně. K domyšlenému příběhu lze malovat ilustraci. Křížovku kontrolujeme společně na IA tabuli. Hádání pohádek pak probíhá odkrýváním na IA tabuli a hádání ve skupinách. Nakonec jsou skupiny vyhodnoceny a odměněny. AnotaceŽáci prožívají celý den v pohádkovém stylu. AutorMgr. Ludmila Hrušková PředmětČeský jazyk Očekávaný výstupRozvíjí fantazii. Pracuje ve skupině. Spolupracuje při řešení různých úkolů. PomůckyIA tabule, PC, pero, pastelky Cílová skupina1., 2. ročník Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – první stupeň – první období

. Šípková Janinka - _____________ Perníkový baráček - _____________ Maková víla -_____________ Tři zlaté vlasy babičky Vševědové - _____________ Hrnečku, vař kaši - _____________ Červená holčička - _____________ Dlouhý, široký a krátkozraký - _____________ O šípkové Mařence -_____________ O veliké jahodě - _____________ O třech pradlenách - _____________ Popelák - _____________ Žulíček a Vochomůrka -_____________ Smolíček pumprlíček - _____________ Černovláska - _____________ Bob a Bobeček - _____________ Obušku, z krabice ven! - _____________ O neposlušných jehňátkách- _____________

1. Dívka, která měla zlou macechu a dvě nevlastní sestry. 2. „Sněd jsem, sněd jsem, mámu, tátu a tebe taky sním!“ 3. Tatínek každé princezny je pan… 4. Pacholíček, který bydlel s jelenem se jmenoval… 5. Byl na másle smažený a na okénku chlazený. 6. Slepička plnila různé úkoly, aby ho zachránila. 7. Málem zůstal s liščaty v noře. 8. Každá dcera královská dcera je … 9. Jako miminko ho hodili do vody, aby se utopil a nestal se králem. 10. Maminka princezny je … 11. Bydlela u sedmi trpaslíků Tajenka: ___________________________________

1. Dívka, která měla zlou macechu a dvě nevlastní sestry. 2. „Sněd jsem, sněd jsem, mámu, tátu a tebe taky sním!“ 3. Tatínek každé princezny je pan… 4. Pacholíček, který bydlel s jelenem se jmenoval… 5. Byl na másle smažený a na okénku chlazený. 6. Slepička plnila různé úkoly, aby ho zachránila. 7. Málem zůstal s liščaty v noře. 8. Každá dcera královská dcera je … 9. Jako miminko ho hodili do vody, aby se utopil a nestal se králem. 10. Maminka princezny je … 11. Bydlela u sedmi trpaslíků. 1. popelka 2. otesánek 3. král 4.smolíček 5. koblížek 6. kohoutek 7. budulínek 8. princezna 9. plaváček 10. královna 11 sněhurka

V jednom království žil král, který měl tři dcery. Nejstarší dcera Liběna, byla krásná, ale pyšná. Prostřední dcera Milada měla ráda hudbu, ale byla sobecká. Nejmladší Milena byla krásná, skromná a spravedlivá. Jednou si král své dcery zavolal a pravil: „Přineste mi každá ten nejvzácnější dar a já podle toho určím, která se stane královnou. ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………