Western Moje hobby..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Advertisements

Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Slovní úloha o pohybu Zadání příkladu: V 6 hodin 40 minut vyplul z přístavu parník plující průměrnou rychlostí 12 . Přesně v 10 hodin za ním vyplul motorový.
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Senzomotorika prevence proti zranění, návrat po zranění, rozvoj koordinace, posilovací cvičení … Zásady: chodidlo (a) stojné musí být vždy mírně nakloněné.
Sestava Akademie 2011 Hudba: Maksim Mrvica – Victory + Cubana Cubana © Věrka (
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
THROW to 2nd Base. Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry.
POLEDNÍKY a ROVNOBĚŽKY
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Bizoni u Rožnova na Jindřichohradecku
IV. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_15 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Podmínky účasti v soutěžích Hipologický klub VFU Terka Šteflíčková.
Trénink atletických skoků
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR
Teorie jezdectví pro začátečníky Tereza Šteflíčková
Německý ovčák LORD.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
Mechanika pohybu koní.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
12. ROVNOMĚRNĚ ZPOMALENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB
Na trhu prodávali velikonoční pomlázky. Veliká stála 50 Kč a malá 10 Kč. Celkem se prodalo 524 Ks pomlázek. Tržba činila Kč. \kolik se prodalo.
Jednotky času - procvičování
Westernové ježdění Vendula Černochová, 1.B, 2009.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Trasa 1Trasa 1 – modrá Trasa 2Trasa 2 – červená Trasa 3Trasa 3 – zelená Trasa 4Trasa 4 – fialová Trasa 5Trasa 5 – žlutá Trasa 6Trasa 6 - oranžová Mapa.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
Fy – sekunda Yveta Ančincová
Historie překážkového běhu
Styly pro jezdeckou turistiku Iveta Jelínková VOŠ.
KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout.
Poznáváme zvířata podle stop
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
Tato prezentace byla vytvořena
Výběr koní do plemenitby, nákup koně
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.
Teorie jezdectví pro začátečníky Tereza Šteflíčková
Jaký je naše tělo Kontrola
Slovní úlohy Dělitelnost
Typy uzdění koní Typy udidel
Basketbalová pravidla
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Péče o koně Petra Malečková, DiS..
VÝCVIK JEZDCE.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
Stupně výcviku koně, drezurní ježdění. Základní výcvik 1. stupeň návyk na hmotnost jezdce – několik týdnů, pomalu vyváženost těla s dlouhým rámcem a nosem.
Jezdecká turistika x agroturistika. Agroturistika – nabídka pobytu na venkově + poučení + aktivita Jezdecká turistika – využívá koně jako dopravní prostředek.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Margita Urbanová Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMuOV H Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Margita Urbanová Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMuOV H Stupeň a typ vzděláváníVýcvik.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů.. SPORTOVNÍ TRÉNINK OB21-VVP-HUM-TV-JAN-M-SUPL-002.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Margita Urbanová Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMuOV H Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
PÁTKY SE ZVÍŘÁTKY JS U RYZÁČKA.
Delfíni.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Sousedé VY_32_INOVACE_ února 2014
ODBORNÝ VÝCVIK – výcvik jezdce na kavaletech
Historie překážkového běhu
Pohyb tělesa rychlost,dráha, čas – příklady.
Transkript prezentace:

Western Moje hobby..

Kdy? Kde? Proč? 17.-18. století USA, od Argentiny dál na sever 2 Kdy? Kde? Proč? 17.-18. století USA, od Argentiny dál na sever dobytkářství, potřeba shánět stáda skotu (čítajících až několik tisíc kusů zvířat)

Soutěžní disciplíny Western horsemanship- soutěž, ve které se hodnotí spíše jezdec, sed a vedení koně Western pleasure- soutěž v přiježděnosti koně, poslušnost. Probíhá tak, že rozhodčí pozve do arény více jezdců, kteří jezdí podle jeho pokynů v kroku (walk), klusu (jog) a cvalu (lope) na obě ruce. Hodnotí se klidné chování koně a rychlost jeho reakcí na jezdcovy pomůcky v přechodech. Negativně se hodnotí příliš rychlé tempo, vysoké nesení hlavy, nepravidelné a nepohodlné chody. Reining- obdoba drezury

Trail- má několik částí: 1. branka 2. můstek 3 Trail- má několik částí: 1.branka 2.můstek 3.čtverec -hodnotí se různé obraty, poslušnost Barrel racing- objíždění 3 barelů postavených do tvaru trojúhelníku v co nejrychlejším čase, pomocí velmi prudkých obratů. Rodeo Cutting- oddělení označeného telete ze stáda za dobu 2,5 minuty. Pole bending- slalom mezi šesti tyčemi, které jsou 7m od sebe.

Team penning- skupina tří dvojic (jezdec a kůň) - cílem je vyhnat ze stáda 3 telata a dohnat je na druhou stranu arény, kde je musí zavřít do ohrady - na celý úkol mají 90 sekund Halterclas- Haltershow- schopnosti - Howmanship at halter- vzhled - předvádění koně na ohlávce

Westernový jezdec K tomuto stylu patří kovbojský klobouk se širokou střechou (stetson), džíny, košile s límcem a dlouhými rukávy, polovysoké špičaté kovbojské holínky s vysokým podpatkem, kolečkové ostruhy. Můžou být i chapsy, dlouhý plášť proti prachu, šátek a rukavice, které můžou být tmavší než košile.

Westernový kůň klidný, vyrovnaný, poslušný kůň by měl mít uzdu, buďto s pákovým udidlem, nebo s jednoduchým olivkovým, pro mladé koně i bosal nebo hackamore. samozřejmě sedlo vyrobené nejlépe z hovězí kůže Navajo- beránková, tuhá a silná pokrývka vkládající se pod sedlo podle požadavků a potřeb a bandáže na nohy

Westernové chody Rozeznáváme tři základní chody: - Walk (krok) - Jog (klus) - Lope (cval) Westernové chody

Walk (krok) - nejpřirozenější chod - 6-8 km/h levá přední- levá zadní - nohosled: pravá zadní- pravá přední- levá přední- levá zadní Jog (klus) - 14-18km/h - nohosled: současně levá přední a pravá zadní - vznos - pravá přední a levá zadní Lope (cval) -nejrychlejší chod - 30-40 km/h -nohosled: levá strana: pravá zadní- současně levá přední a pravá zadní- levá přední- fáze vznosu pravá strana: levá zadní- levá přední a pravá zadní- pravá přední- fáze vznosu

Cowboyské triky Sliding stop- náhlé zastavení z nejrychlejšího tempa Roll-back- obrat o 180°, ze kterého rovnou kůň naskočí do cvalu Couvání- kůň musí ochotně zacouvat min. 3 metry Spiny- jeden spin = jedné otočce o 360°, v úlohách se provádí čtyři otočky rychle za sebou Přeskoky- přeskok z levého cvalu na pravý, a naopak Prodleva- kůň musí klidně stát a čekat na pobídku

Díky za pozornost!  Použité zdroje: Wikipedie, Google obrázky a moje vědomosti nabité za roky praxe.. 