Tuning PC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Hardware- počítačové komponenty
Vytvořil: Petrásek Jan
Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte)
Czech Technical University in Prague Faculty of Transportation Sciences Department of Control and Telematics Skládaní PC Ing. Roman Piekník.
ASUS P5N32-E SLI plus. Obsah balení Supreme FX audio modul Zadní čelo do skříně Flexibilní SLI můstek Několik bracketů USB a Firewire Jeden IDE kabel.
SESTAVA PC Ludmila Javůrková. K ČEMU SE NOVÉ PC BUDE VYUŽÍVAT? Kancelář Práce s internetem Sledování filmů Poslech hudby Úpravy fotografií, práce s grafikou.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
PC komponenty.
Základní součásti PC Základní Škola.
Výpočetní technika Břetislav Regner Centrum výpočetní techniky Lékařská fakulta Masarykova univerzita v Brně.
SESTAVA PC.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Informatika pro 5. ročník
Hardwarové vybavení počítače
Napájecí zdroj má za úkol napájet veškeré komponenty počítače
Složení počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Multimediální přehrávač založený na operačním systému Linux Diplomová práce Autor : Richard Novák Vedoucí práce : Ing. Lukáš Mikšíček.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Co budeme dělat dnes? Motherboard, základní deska, main board...
Ozdincová, Krížová. Učebna původně:
HARDWARE.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
Z ÁKLADY PC HARDWARE Zde je pár Věci které je dobré znát.
ASUS MAXIMUS V EXTREME Autor: Petr Schönfeld. Popis základní desky  Deska se může chlubit krom prvotřídního zpracování a fázového napájení (CPU+iGPU+RAM)
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
David Klíma- 1 - Opáčko Jaké jsou typy pamětí? Co je to RAM, kde jí najdu? Co je paměť cache? Které paměťi se používají v současných základních deskách.
Opáčko Co dělá procesor Co je to koprocesor Slot, patice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Procesory Něco o procesorech a jejich připojení Lukáš Mládek.
Hardware.
ROZDĚLENÍ POČÍTAČŮ Podle výkonu. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Chlazení osobních počítačů
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Chladiče a chladící systémy PC
Architektura počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware osobních počítačů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HARDWARE Co je to ?.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_10_CHLAZENI.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Vnitřek skříně počítače
Hardwarové vybavení počítače
Centrální procesorová jednotka
Mgr. Miroslava Telingerová
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Co se skrývá uvnitř skříně?
Transkript prezentace:

Tuning PC

Zaciname tuning > upravovat počítač můžeme dvěmi způsoby buď jako vizuální tuning a nebo jako výkonový tuning. Vizuálni tuning : je zameření predevším na vzhled ač co se týče case (skříně) nebo třeba výměna větráčku za podsvícenné tak třeba příklad vetší ůpravy skříně

Výkonový tuning Tak kvýkonu se toho dá napsat opravdu dost….výkon se dá zvýšit buď A) koupit si novy díly B)ty co máme si třeba přetaktovat,vyměnit jim chladiče..atd. Já jsem příznivce přetaktování a pak doukoupit jenom silnější chladiče.Ale je to na každém co si zvolí. Tady máte fotky mého procesoru po přetaktování v základu běhal 2x 2.20ghz (Intel e4500) po přetaktování chodí 2x 3,40chz.

Můj počítač Můj počítač jsem si koupil jako normální sestavu ale když jsem viděl na internetu jak se dá počítač upravovat neváhal jsem a začal jsem šetřit na podsvícenné vetráčky,chladiče operačních pamětích ..atd. Vse o mé sestavě Zakládní deska:Asus p5n-e sli Grafická karta :gainward 9600GT 1024MB Paměti: ,Kingston 4gb,800mhz + kůlí taktovaní jsem dokupoval chladiče Procesor:Intel e4500(v základu 2x 2.20ghz) pro přetaktování 3.40ghz Chladič procesoru:Zalman 9700 led Hardisk: Samsung 400gb (bude se rozšiřovat na 1tb) Case:Aplus case twin engine (bigtower) Zdroj:Forton 400w Další: 2x 25cm větráčky ,1x 12cm turbine 2000, a chladic chipsetu akasa ak-210 Myš: Logitech mx air Klávesnice: Logitech wave fotky mého pc na dalším snímku

Takto to vše začalo

Dvacetipěticentimetrový větrák vepředu na skříni Tento větrák točí okolo 800 otáček při maximálním výkonu

Chladiče pamětí

Takto už končím :-D snad :-D vdycky něco najdu a zas něco přibide XD

Konec Zdroj: internet(fotky skříní) Napsal a dodal fotky: Jan Stárek Děkuji za pozornost doufám že se vám moje prezentace líbila za tímto snímkem je ješte takový dodatek

Už jste viděli počítač v oleji???Či vodě??? Neuvěřitelné ale o tom oleji je dost známé že má dost dobrý chladicí účinek ..ale sou ještě blázni kteří chladí tekutým dusíkem ;-)

Metoda chlazení tekutým dusíkem opravdu existuje, ale jedná se o NAPROSTÝ EXTRÉM a dělají to jen „šílenci“, co chtějí nahánět overclocking rekordy v taktování a chlazení. Tekutý dusík má -196°C a v podstatě ho nejde použít na běžné chlazení, protože se velmi rychle vypařuje a je nutné ho neustále dolévat. Je to také velice nákladné a nebezpečné. I přeprava je složitá - musí se přepravovat v dokonale tepelně izolované a tlakové nádobě - kontejnery na tekutý dusík.