Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační střediska Evropské unie v České republice
Advertisements

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Environmentální výchova pro základní školu
KOMBI KOMBI Obsah: Informační zdroje o EU. KOMBI Informační zdroje o EU – česky Česky   Základní informace o EU – základní pojmy, instituce, politiky,
Brusel ???. Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire.
Libuše Holoubková, C4A. EUROPEAN UNION  EUROPEAN UNION  CZECH REPUBLIC‘S ENTRY INTO THE EUROPEAN UNION UNION  CZECH REPUBLIC IN THE EUROPEAN UNION.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Evropská unie - fungování JVT  volný pohyb zboží  volný pohyb služeb  volný pohyb kapitálu  volný pohyb osob  +………politiky?  mobilita  ochrana duševního.
TUTORIÁL UHERSKÉ HRADIŠTE TERMÍN: TERMÍN: Zhodnocení úkolů Zhodnocení úkolů Úprava textu do distanční podoby Úprava textu do.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Citace, citování Plagiátorství
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Metodická podpora úprav RVP ZV
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Prof. Ing. Lumír Kulhánek, CSc.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
E-learning ve výuce na SŠ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
POŽADAVKY NA ZÁPOČET Z MAEK1 Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.
Standardy RVP ZV září 2013 Praha, Všechno, co jste chtěli vědět o standardech … O TOM, CO URČITĚ BYLO O TOM, CO URČITĚ JE O TOM, CO MOŽNÁ BUDE…
Evropské příležitosti pro mladé lidi SYTYKIA Evropské příležitosti pro mladé lidi.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronická publikace
Evropská unie - fungování JVT  volný pohyb zboží  volný pohyb služeb  volný pohyb kapitálu  volný pohyb osob  +………politiky?  mobilita  ochrana duševního.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
STRATEGIE TLUMOČNICKÉ PŘÍPRAVY
Martin Smolek Ministerstvo zahraničních věcí ČR
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Informační zdroje o Evropské unii zimní semestr 2007.
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s. IC EUROPE DIRECT Most informační služby a akce o EU Štěpán OBRTLÍK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vůdcovství – leadership CVIČENÍ č.2
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Společná zahraniční a bezpečnostní politika
Vzor individuální prezentace
Vítejte na dnešním workshopu
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Transkript prezentace:

Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová

Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Seznámení s publikací a její dostupností Struktura publikace Ukázka práce s publikací Vaše zkušenosti Další zdroje

Jsme v EU, buďme v obraze Znáte tuto publikaci? Pracovali jste s ní ve výuce? tištěná verze on-line:

Struktura pracovního sešitu 1. Proč se zajímat o Evropskou unii 2. Geografické vymezení Evropy 3. Integrační proces v západní Evropě 4. Instituce a politiky Evropské unie 5. Česká republika v Evropské unii 6. Evropská unie v globálních souvislostech 7. Aktuální problémy Evropské unie 8. Doporučené informační zdroje 9. Bariéry konkurenceschopnosti

Jaké texty publikace obsahuje Základní Novinové články Boxy Tabulky Grafy Cvičení a další úkoly

Druhy aktivit a kontrola správnosti Doplňování Správné/nesprávné Otevřené otázky do diskuse Slepé mapy Webové aktivity Přiřazování

Další práce s pracovním sešitem

Vaše zkušenosti

Další zdroje – universities/index_cs.htm universities/index_cs.htm information/index_cs.htm information/index_cs.htm

Videa

Děkuji za pozornost. se.cz

Dotazy?