Seminář C++ Zadání projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy teorie řízení 2010.
Advertisements

ŘEŠENÍ ÚLOH V EXCELU.
Pascal - příklady.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Algoritmy I Cvičení č. 2. Cíl hodiny Datové typy a přetypování (int, float, double, bool, char, long, short) Konstanty – Celočíselné Desítkové – 15, 0,
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
Otázky k absolutoriu HW 1 - 5
Využití MKA v předmětu RaA
Lineární algebra.
Operátory (1. část) 3 A1PRG - Programování – Seminář
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Získávání informací Získání informací o reálném systému
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
(předpisy zobrazující výsledek podle daného vzorce a zadaných dat)
Informatika I 2. přednáška
LOGICKÉ ŘÍZENÍ GEORGE BOOLE
Seminář C cvičení STL, Trolltech Ing. Jan Mikulka.
Komplexní čísla.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
KOMBINAČNÍ LOGICKÉ FUNKCE
Název sloupce Datový typ Počet znaků Znaková sada Možnost prázdného pole Typ klíče Automatický přírůstek.
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
Cvičení.
Semestrální práce z předmětu MAB
Provedení logických obvodů
2. seminární úkol - projekt PSY117. Týmový projekt  Záměrem tohoto úkolu je vyzkoušet si realizaci jednoduchého výběrového šetření.  Pětičlenné týmy.
Statistika 2 Aritmetický průměr, Modus, Medián
Název školy Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice AutorMgr. Milena Procházková PředmětMatematika Tematický celekKomplexní.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Aritmetické operace ve dvojkové soustavě, šestnáctkový součet
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík Komplexní čísla algebraický.
Digitální učební materiál
Diferenciální počet funkcí více proměnných
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Grafický zápis algoritmů (vývojové diagramy) Lineární rovnice Zobrazení 10 sudých čísel – CYKLUS Suma 10 čísel JK, 2015.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Kombinační logické funkce
Vektorové prostory.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_64.
Základní operace s maticemi
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
SBÍRKA PŘÍKLADŮ Z MATEMATIKY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_61.
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Kombinační logické funkce
Soustavy lineárních rovnic. Soustava m lineárních rovnic o n neznámých a 11 x 1 + a 12 x 2 + … + a 1n x n = b 1 a 21 x 1 + a 22 x 2 + … + a 2n x n = b.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Technická grafika 3.ročník
Procesory.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Algoritmizace a programování Aritmetické, Relační a Logické operátory, Knihovny.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti AUTOMOBILOVÁ MECHATRONIKA 2.cvičení SMAD Ing. Gunnar Künzel.
Programovací jazyk C# 2. část. Datové typy C# rozeznává dva druhy datových typů, hodnotové a referenční. Hodnotové datové typy Proměnné hodnotového datového.
Lineární rovnice a jejich soustavy
Vypracoval / Roman Málek
ALU Aritmeticko-logická jednotka
Mocniny Druhá mocnina.
Mocniny Druhá mocnina.
Petr Fodor.
Simplexová metoda.
Algoritmizace a programování
KIV/ZD cvičení 7 Tomáš Potužák.
Petr Fodor.
Matematika pro ekonomy Jaro 2012 Ivana Vaculová
Funkce výstupu (2) Funkce printf: deklarována v: stdio.h
Logický výraz VY_32_INOVACE_08_153
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Transkript prezentace:

Seminář C++ Zadání projektů

Zadání projektů třída komplexních čísel třída reálných matic třída komplexních matic třída datového souboru třída pro čas a datum třída soustava lineárních rovnic třída řízení a sběru dat z periferie třída pro zjednodušování log. funkcí, KM třída pro zpracování textu třída pro SSH komunikaci

třída komplexních čísel Zadání: vytvořte třídu pro operace s komplexními čísly. Implementujte metody pro převod do všech možných tvarů KČ, operátory pro součet, součin, rozdíl, podíl KČ ve všech tvarech. Metodu pro komplexně sdružené číslo, pro absolutní hodnotu KČ, pro Im a Re část KČ. Metody pro estetický tisk KČ ve všech tvarech na konzoli. Vypracuje:

třída reálných matic Zadání: vytvořte třídu pro maticový počet. Dynamické alokování paměti, přetížení operátorů pro součet, součin, rozdíl matic. Výpočet determinantu, inverzní matice. Inteligentní funkce pro tisk matice do konzole. Vypracuje:

třída komplexních matic Zadání: vytvořte třídu pro maticový počet v komplexním oboru čísel. Jedná se o kombinaci zadání pro třídu reálných matic a komplexních čísel. Dynamické alokování paměti, přetížení operátorů pro součet, součin, rozdíl matic. Výpočet determinantu, inverzní matice. Inteligentní funkce pro tisk matice do konzole. Vypracuje:

třída datového souboru Zadání: Vypracujte třídu pro práci s textovými soubory. Spojování souborů, dělení souboru, hledání řetězce v textu, záměna řetězce v textu. Možnost změny atributů, názvu souboru. Vypracuje:

třída pro čas a datum Zadání: vypracujte třídu pro konverzi několika formátů zápisu času a data. Konverzi z celočíselných datových typů na řetězce. Přičtení a odečtení zvoleného počtu dní od data. Přičtení a odečtení zvoleného počtu minut (hodin) od času. Samonastavení dle aktuálního času a data. Vypracuje:

třída soustava lineárních rovnic Zadání: jedná se o vylepšení třídy pro reálné matice o výpočet soustav rovnic pomocí několika známých metod (viz. skriptum matematiky). Výsledkem užití třídy bude srovnání přesnosti výsledků řešení jednotlivými metodami. Vypracuje:

třída řízení a sběru dat z periferie Zadání: napište třídu pro sběr dat z klávesnice a ovládání displeje a LED diod a popř. dalších jiných periferií vývojové desky s Atmelem. Veškerá komunikace bude probíhat pomocí popsaného protokolu, který bude k dispozici. Nejde o vývoj SW do procesoru, ale pouze do PC. Vypracuje:

třída pro zjednodušování log. funkcí, KM Zadání: třída bude mít za úkol pomocí členských funkcí minimalizovat zadané logické funkce pomocí tabulek. Možnost výběru realizace finálního obvodu pomocí hradel NAND nebo NOR. Bude obsahovat metodu pro inteligentní tisk minimalizované funkce do konzole. Vypracuje:

třída pro zpracování textu Zadání: třída bude ve zvoleném textovém řetězci umět za pomoci svých metod vyhledat podřetězec, zaměnit podřetězec jiným řetězcem, počítat statistiku (počet mezer, počet znaků, počet slov, počet vět, počet opakování znaku, slov, …). Detekce palindromu. Vypracuje: