SAP Ing. Jiří Šilhán.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistické náklady Ivan Gros
Advertisements

S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Základní koncepty systémové integrace
Podnikové informační systémy úvod
Podnikové informační systémy Úvod
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Procesy Informační proces
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
Facility management ČSN EN
Informační systémy podnikové systémy CRM
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
3. Životní cyklus a procesy projektu
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Systémové pojetí hospodářské organizace
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu. Řízení po linii výkonu 2 PODNIKATELSKÝPROCES Vnitropodnikové útvary a jejich členění  každý útvar má.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Případová studie (řešení kontaktního centra a portálu HelpDesk) Petr Taševský Obchodní manažer – oddělení ENTERPRISE Případová studie (řešení kontaktního.
Microsoft Dynamics CRM
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Plánovací proces a druhy plánování
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Manufacturing Execution Systems
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Cenové strategie. Cenové cíle Cíle orientované na zákazníka Cíle orientované na finanční potřeby firmy Cíle orientované na okamžité požadavky trhu.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Business Inteligence 2. přednáška pro DS
ECM – Enterprise Content Management
2. Životní cyklus a procesy projektu
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Lidé, procesy, partnerství
Ekonomika malých a středních podniků
Presentation Title 1st September 2002
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Cenové strategie.
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

SAP Ing. Jiří Šilhán

mySAP ERP aplikace pro řízení v reálném čase pro středně velké až velké podniky soubor funkcí pro podporu: analytických činností finančního řízení řízení lidských zdrojů řízení logistiky poskytování korporačních služeb platforma SAP NetWeaver integruje mySAP ERP s jinými systémy (interními i externími)

Mapa řešení mySAP ERP

mySAP CRM integruje obchodní procesy napříč celým prostředím podniku zajišťuje orientaci všech podnikových činností na zákazníky podporuje obchodní procesy v oblastech marketingu, v prodeji, v poskytování služeb, v provádění analýz. využívá veškerých kanálů pro komunikaci se zákazníkem (internet, kontaktní centra, pracovníci v terénu…)

mySAP Supplier Relation Management řídí náklady vyvolávané pořizováním produktů a služeb od externích dodavatelů zajišťuje měřitelnou návratnost investic (ROI – Return of Investment) podporuje strategické procesy výběru dodavatelů i operativní procesy nákupu decentralizuje operativní procesy nákupu tak, aby se vlastní útvary koncentrovaly na strategickou činnost podporuje elektronickou komunikaci (správa elektronických katalogů)

mySAP Supply Chain Management řízení logistických řetězců transformuje tradiční sekvenční logistický řetězec do pružných logistických sítí (kde kooperující organizace sdílejí informace) poskytuje aplikace pro plánování a realizaci logistických operací cílem je snížení nákladů, zlepšení služeb, zvýšení produktivity

mySAP Product Life Management podpora vývoje nových produktů zapojení všech útvarů do inovačních procesů a aktivit zapojení externích subjektů podporuje produktové procesy v každé fázi životního cyklu (koncepce, návrh, konstrukce, prototyp, řízený náběh výroby, prodej, řízení změn, servis, údržba produktu)

Mapa řešení mySAP PLM

podpora procesů vývoje nových produktů zapojení všech zainteresovaných oddělení a útvarů do inovačních procesů a aktivit (včetně útvarů marketingu a prodeje, plánování a výroby, pořizování a údržby) zapojení do inovačních procesů externích subjektů, jako jsou obchodní partneři, dodavatelé, smluvní výrobci a zákazníci produktové procesy v každé fázi životního cyklu - od vzniku koncepce, návrhu a konstrukce produktu, až po řízený náběh výroby a prodeje produktu,k řízení změn, servis a údržbu produktu

Mapa řešení SAP NetWeaver

další komponenty SAP NetWeaver: platforma, která podporuje integraci na úrovni procesů, informací a pracovníků (uživatelů informačního systému), obsahuje komponentu podnikového portálu SAP NetWeaver Portal fungujícího v roli jednotného rozhraní pro přístup k ostatním funkcím obsažených v mySAP Business Suite další komponenty SAP NetWeaver: SAP NetWeaver Business Intelligence - výkaznictví a analytické činnosti v prostředí datového skladu mobilní řešení SAP NetWeaver Mobile vývoj aplikací SAP Composite Application Framework