ISKA jak si s tím poradit

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Národní soustava kvalifikací
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Statutární město Karlovy Vary
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Mgr. Bc. Tereza Daňková Mgr. Bc. Václav Jarý
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Plzeňského a Karlovarského kraje
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PROJEKTOVA.
Školní informační systémy
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Realizační tým ICZ duben 2005
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
NSK z pohledu IT a další možnosti……. AQUASOFT,
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Helios Orange - Implementace systému
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání Seminář k rekvalifikacím Monika Pokorná Martin Sycha.
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Aplikace Monitorovací systém
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Aktuální údaje NSK SR pro energetiku
Prezentace ISKA Luděk Šafář Robert Hernady
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
INTEGRACE řešení základních registrů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Aplikace Monitorovací systém
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Informace pro externí administrátory
Spolupráce s okolními systémy
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

ISKA jak si s tím poradit AQUASOFT, 7.10.2014

Hlavní myšlenka Pokud má něco k něčemu být, je třeba nastavit jednoduchá pravidla Trochu historie – z čeho se čerpalo Legislativní podklad – zákon 179/2006 Sb. Analýza zpracování podkladů - AOr Analýza zpracování podkladů - AOs Trochu historie – proč se tak dělo Sjednocení výkladu a postupů dle legislativy Zjednodušení a unifikace toku informací Nástroj pro nezbytnou evidenci a podporu pro AOr a AOs

Hlavní myšlenka Pokud má něco k něčemu být, je třeba nastavit jednoduchá pravidla Trochu historie – co bylo požadováno Maximalizovat „bezpapírovou komunikaci“ Minimalizovat chybné informace Včasné informace tam kde mají být Nezávislost na prostředí (konektivita) Zjednodušení dohledu nad procesem Vytěžování data – manažerský pohled

Hlavní myšlenka Pokud má něco k něčemu být, je třeba nastavit jednoduchá pravidla Trochu historie – co se podařilo Papírově pouze „osvědčení“ a „protokol“ Ověření proti ISZR Elektronická komunikace v celém procesu Samostatný program se kompletní evidencí Validace a evidence kolizních situací Manažerské BI s mnoha parametry pohledu

Hlavní myšlenka Pokud má něco k něčemu být, je třeba nastavit jednoduchá pravidla Trochu historie – co se nepodařilo Není zcela jednotný přístup AOr Neaktualizovaná legislativa Netriviální zahájení práce s ISKA Nedokonalá informovanost uživatelů ISKA

Komponenty ISKA Představení ISKA ISKA AOr – tenký klient pro autorizující orgány ISKA AOs – tlustý klient pro autorizované osoby ISKA BI – manažerský BI nástroj ISKA úložiště – datové úložiště vydaných osvědčení

Představení ISKA Klient AOr Klient AOs Přidělování a správa autorizací Evidence termínů a výsledků zkoušek (+ opisy Osvědčení) Kontrola evidovaných dat oproti ZR Kontrolní činnost Klient AOs Správa vlastních autorizací (žádosti, změny) Evidence uchazečů Evidence termínů a výsledků zkoušek (vydávání dokumentace, opisy) Podpora komunikace s AOr Jednotné metodické vedení dle legislativy

S kým ISKA spolupracuje IS NSK Přebírá údaje standardů a vzory protokolu o průběhu zkoušek Předává údaje o AOs podle standardů, termíny zkoušek EQF Předává kvalifikace a odborné způsobilosti VaP Předává inicializaci profilu na VaP pro úspěšné uchazeče

Jak na to v ISKA z pohledu AOs Údaje o AOs – v systému se údaje předvyplňují Informace o kvalifikacích – napojení na NSK Povinné zveřejňování – informace o termínech Kopírování termínů Kopírování žádostí včetně změn Ověřování uchazečů Nezávislost na internetu Komunikační kanál vůči AOr – email, telefon, IS DS

Jak na to v ISKA z pohledu AOs Údaje o AOs – v systému se údaje předvyplňují Informace o kvalifikacích – napojení na NSK Povinné zveřejňování – informace o termínech Kopírování termínů Kopírování žádostí včetně změn Ověřování uchazečů Nezávislost na internetu Komunikační kanál mezi AOs a AOr – email, telefon, IS DS, notifikace, iskaweb

Nejčastější problémy Instalace (FW 3,5. SQL) Přihlášení (heslo, uživatelský profil) Formuláře osvědčení – různé formuláře Více počítačů – jak pracovat Školení - AIVD Nejednotnost, (nečinnost) AOr

Marketing ?