Efektivní správa malých sítí pomocí služby NetHound aneb Caché převlečena do SaaS Nejlepší přítel správce sítě! Zdeněk Vrbka InterSystems Symposium 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Představení společnosti
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Elektronizace agend nejen ve státní správě
ERP v praxi cestovního ruchu Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency Petr Hampl, obchodní ředitel, Asseco Solutions SiS 2010, , Brno.
Komplexní řešení pro monitorování a bezpečnost datové sítě Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Computer Incident Response Capability
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Audit IT procesů ve FNOL
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
>> 1 Ing. Zdeněk Vejvoda Technologická podpora liberalizace Bratislava
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
Microsoft System Center Operations Manager
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Správný krok ke prosperitě… …ukážeme Vám JAK. NETAX – kdo jsme ? Vize: Stát se vyhledávaným poskytovatelem služeb na českém trhu v oblasti finančního.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Prezentace VOLNÝ.cz. Internetový portál, který byl založen v roce 1999 jako vstupní brána do internetu pro uživatele dial-up připojení. V současné době.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
Projekt Expanze na US trh adVENTURE, , Praha Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji.
Luboš Fiala, AntHill s.r.o.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Jak se implementuje Primo v ČR Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
CZ.NIC a jeho aktivity na poli počítačové bezpečnosti Konference Internet&komunikace 2015 Martin Peterka
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
28. května DISKUTOVANÉ TECHNOLOGIE Řízení přístupu do sítí Nástroje pro zvýšení bezpečnosti a zjednodušení správy 4. června.
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
Management univerzitní sítě dnes a zítra
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Efektivní správa malých sítí pomocí služby NetHound aneb Caché převlečena do SaaS Nejlepší přítel správce sítě! Zdeněk Vrbka InterSystems Symposium 2011

Úvod Představení společnosti AdvaICT Založena 2006 Oblast působení – monitoring počítačových sítí Partnerství s významnými IT firmami Intenzivní spolupráce s výzkumnými organizacemi v oblasti výzkumu správy a bezpečnosti počítačových sítí

Úvod IT infrastruktura dnes IT infrastruktura hraje roli nervové soustavy organizace … … Ve vysoce dynamickém prostředí, kde vše je služba a služba je vše, stabilní a odolná infrastruktura je to, co dělá rozdíl mezi fungujícím a nefungujícím světem

Řešení Network Behavior Analysis Jasně definovaný segment trhu Bezpečná síť = Firewall + IPS + NBA –Poté, co úspěšně nasadíte firewall a sytém detekce průniků, zvažte nasazení technologie NBA, která je schopná rozpoznat hrozby a chování neodhalitelné jinými systémy. Network Behavior Analysis Update, November, 2007 Network Behavior Analysis: Protecting by Predicting and Preventing, Aberdeen Research Group, November, 2009

Principy fungování Základní vymezení Detekce chování  Detekce signatur  Na úrovni sítě  Na úrovni stanic 

Principy fungování Služby Nethound Důležité události Alerty a reporty Uživatelské rozhraní NetFlow v5/v9

NetHound Architektura služby Určeno pro sítě do 40 flows/vteřinu (100 mil. flows/měsíc) Zákazník musí umět generovat NetFlow data Možnost využít funkcionalitu CISCO aktivního prvku Možnost zakoupení NetHound Boxu

NetHound a Caché Architektura aplikace

NetHound Funkcionalita Detekce nežádoucích vzorů chování Vnitřní i vnější útoky Nežádoucí služby a aplikace Provozní a konfigurační problémy Behaviorální analýza Profily chování Detekce anomálií Sběr statistik Přehledné uživatelské rozhraní Dashboard s okamžitou indikací problémů a top statistik Interaktivní vizualizace událostí Integrace informací ze služeb DNS, WHOIS, geolokační služby Alerting a reporting Upozornění na nežádoucí aktivity mailem Souhrnné a manažerské reporty

Řešení Uživatelské rozhraní

Řešení Manažerské reporty

NetHound Dosavadní zkušenosti Služba aktivně propagována od února 2011 Možnost vyzkoušet si 14 dní zdarma Průměrně 5 nových uživatelů měsíčně Nejčastější model – NetHound Basic (5.000 Kč/měsíc) Statistika provozovaných instancí Služba Nethound k zpracovala 130 milionů datových toků V průměru 300 tisíc toků denně na jednu instanci Průměrná doba zpracování jedné dávky 5000 toků zabere 1,5s

NetHound A jeho smečka

Vybrané reference NetHound Matador Industries Dubnica nad Váhom Centralizovaná infrastruktura v jedné lokalitě Závislost výroby na IT infrastruktuře Outsourcing IT služeb Miroslav Mogora, IT manažer: Vďaka tejto službe máme dnes kompletný prehľad o zaťažení a spôsobe využitia našej siete, čo nám umožňuje predchádzať prevádzkovým a bezpečnostným problémom Liga vozíčkářů Celkem více než 50 počítačů v síti + 4 servery v DMZ Počítačová učebna a přístup k Internetu pro veřejnost Sběr statistik o provozu na síti prostřednictvím sondy FlowMon V roce 2010 prošla naše IT infrastruktura kompletní modernizací, vyměnili jsme server, aktivní prvky a vůbec rozšířili služby poskytované na síti. Pomalu jsme se v tom začali ztrácet a hledali jsme řešení dohledu a především viditelnosti do sítě. Typická komerční řešení jsou pro naši organizaci nedosažitelná a možná právě proto jsme zkusili NetHound a musím říct, že to byla dobrá volba.

NetHound dospívání Další vývoj Stabilizace služby na českém trhu Získání alespoň 500 zákazníků Automatizace podpůrných procesů Vytvoření komunity NetHound Sběr zkušeností Rozšíření služby celosvětově Primármě cíleno na US Další trhy: Slovensko, Polsko, Rakousko

AdvaICT, a. s. Jundrovská 618/31, Brno tel.: , Kontakt Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji Zdeněk Vrbka Account Manažer tel.: